Tema düzenleyici

İstanbul İETT Hat Sohbetleri

İETT'nin ellemeye en çok korktuğu hatlardan birisi bence 76O . Mesela uygulama kısmında duyurular bölümünde hat 8 yıldır duyuru almamış . Eğer araştırdığım bilgiler doğru ise duyuru kısmında duyuru almayan en eski hat özelliğini elinde barındıyor . .Zaten gelirisi çok yüksek hatlardan birisi oluyor kendisi . Çalıştığı her iki bölgede de en çok gelir getiren hat . Ayrıca İETT-ÖHO-OAŞ üçlüsünün çalıştığı çok nadir hatlardan birisi kendisi . 42 yıllık geçmişi olan bir hat ( hattın kuruluş günü ile doğum günüm aynı) . Daha ne olsun hocam 😀 . O kadar şoförü illallah ettirse de onun yokluğu çok net anlaşılır bence .
Entegrasyon hatlarına da hiç dokunmazlar bence, mazallah millet metroya binmez falan :D

Son düzenleme:
8 yıldır duyuru almadığını nereden gördünüz
İETT sitesindeki duyurular kısmında
1000022447.jpg

Sitede 76O ile alakalı tek duyuruda bu

50L son saatlerinde de öğlen de kalabalık oluyor. İlk duraktan binmeme rağmen hiç boş binemedim. (Zor bile oturabiliyorum bazen)
Ben artık direk binmiyorum. Alternatif rota geliştirdim zamandan yese de beni 50L gibi zihnen yemiyor

500T ikiye uzun süredir bölünüktü hatta üçe bölünük (500L, 500T, kısmen 130Ş)
Sana katılıyorum kardeşim. 500T de 130Ş statüsüne döndü. Bölünmede 500L daha kârlı çıktı. 500T ise kısalmanın verdiği rahatlıkla seferleri sıklaştı.
130Ş için olumlu bir gelişme göremiyorum ne yazık ki.
Ben can-ı gönülden tekrardan 130A hattının aktif olmasını isterim. Hatta Öztaştan araç verilsin sık çalışsın. 130Ş nin ise eskisi gibi Harem-Üsküdar olmasını istiyorum. Ayrıca Sancaktepe ve Sultanbeylinin Tuzlaya ulaşımı olmalıdır.

Sana katılıyorum kardeşim. 500T de 130Ş statüsüne döndü. Bölünmede 500L daha kârlı çıktı. 500T ise kısalmanın verdiği rahatlıkla seferleri sıklaştı.
130Ş için olumlu bir gelişme göremiyorum ne yazık ki.
Ben can-ı gönülden tekrardan 130A hattının aktif olmasını isterim. Hatta Öztaştan araç verilsin sık çalışsın. 130Ş nin ise eskisi gibi Harem-Üsküdar olmasını istiyorum. Ayrıca Sancaktepe ve Sultanbeylinin Tuzlaya ulaşımı olmalıdır.
Çok haklısın bence de bunların olması lazım. 130A’nın aktifleşmesi Marmaray’ı, KM13’ü, M4’ü hatta 130Ş’yi dahi rahatlatır

Mimar sinan muhtarı hazır İETT’ye baskı kuruyorken sultanbeyli peron- tuzla devlet hastanesi hattı yaptırabilir belki

Bu ÖHO otobüsleri neden saatlerine uymuyor acaba ? Sabahtan beri özellikle dikkat ediyorum A-254 , XX:08 kalkışlarına ya hep 10 geçe ya da 15 geçe başlıyor . Sitede saatinde kalktığı yazıyor fakat imkanı yok . Saatinde kalksa 3 durağı 7 dakikada mı gider ? 5 kmh hızla gelmesi filan lazım. Güncellemeler geleli 1 hafta oldu hala eski saatlere göre çalışıyor . İnanılmaz .

Ayrıca 36V’nin depar hattının tekrardam Cebeci’nin içinden geçmesi lazım . Yunus Emre Mahallesinin deli yolcusu var fakat sırf şu arka yoldan gittiği için kimse binmiyor . Öte tarafdan , H-6 hattına deli gibi yolcu biniyor Habipler ve sonrasından . Çünkü Cebeci’nin içinden geçiyor . Sırf aynı yerlerden , aynı son durağa giden hatlar olmasın diye geçtiği yerlere bak . Bi sabahları , bir de akşamları kalabalık . O zaman öğlen ve öğleden sonra çalışmasın . Böyle saçma iş mi olur ?

Konu sahibi
Kayabaşı Köyü'nden de çok az hat geçiyor.

36AS - 36AY - 79C geçiyor. Geçen gün 78E'nin sadece Fenertepe'den 16:00'da olan deparı da kayabaşı köyünden geçerek yapıyormuş onu görünce çok şaşırmıştım durakta. Kayaşehir kalkışlı da 2 seferi varmış bu deparın

Ekran görüntüsü 2025-09-16 214605.png

Ekran görüntüsü 2025-09-16 214557.png

Bence MK'lı hatlardan biri ongün sokaktan kayaşehire dönmek yerine kayabaşı köyünden devam edip kayabaşı mezarlığına geldikten sonra kayaşehire dönmeli. Hemde Kayaşehir Metrosundan da geçmiş olur

Kayabaşı Köyü'nden de çok az hat geçiyor.

36AS - 36AY - 79C geçiyor. Geçen gün 78E'nin sadece Fenertepe'den 16:00'da olan deparı da kayabaşı köyünden geçerek yapıyormuş onu görünce çok şaşırmıştım durakta. Kayaşehir kalkışlı da 2 seferi varmış bu deparın

Ekli dosyayı görüntüle 82094

Ekli dosyayı görüntüle 82093

Bence MK'lı hatlardan biri ongün sokaktan kayaşehire dönmek yerine kayabaşı köyünden devam edip kayabaşı mezarlığına geldikten sonra kayaşehire dönmeli. Hemde Kayaşehir Metrosundan da geçmiş olur
78E'nin sadece işgünleri 7:20 ve 7:30 Kayabaşı Kiptaş kalkışlı seferleri de kayabaşı köyünden geçiyor

Çok haklısın bence de bunların olması lazım. 130A’nın aktifleşmesi Marmaray’ı, KM13’ü, M4’ü hatta 130Ş’yi dahi rahatlatır

Mimar sinan muhtarı hazır İETT’ye baskı kuruyorken sultanbeyli peron- tuzla devlet hastanesi hattı yaptırabilir belki
Mimar Sinan muhtarı önce Tavşantepe Metro - Şifa Mahallesi hattı için uğraşsın. Pendik - Şifa minibüsleri kaldırılınca bir boşluk oluştu.
Sultanbeyli Peron - Tuzla Devlet Hastanesi hattı için bizzat belediye başkanı ilgilenmeli

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-09-17 190707.png
    Ekran görüntüsü 2025-09-17 190707.png
    391.3 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Hat yeniden İETT sitesinde gözükmeye başlamış, şuan 9 sefer görünüyor.
bu hat evliya çelebi camii durağından hatboyuna dümdüz devam etse hareket edecek alan bulunmaz otobüste ama iyetete sanırım 133KT'nin daha iyi bir marmaray alternatifi olduğunu düşünüyor

bu hat evliya çelebi camii durağından hatboyuna dümdüz devam etse hareket edecek alan bulunmaz otobüste ama iyetete sanırım 133KT'nin daha iyi bir marmaray alternatifi olduğunu düşünüyor
Bahsettiğin güzergahta yeşil şapkalı Aydınlı Toki minibüsleri olduğu için baltalamak istemiyor İETT

Bahsettiğin güzergahta yeşil şapkalı Aydınlı Toki minibüsleri olduğu için baltalamak istemiyor İETT
Bir jestin kapasitesi maksimum 30 küsür kişi 40 küsür kişi binmeye çalışabiliyor bu araca bari minibüs dönüşümünden geçirse İETT bu hattı da midibüs alsalar

Geri
Üst Alt