İade sistemi sadece 139/139A Şile ve Silivri otobüslerine mümkün diye biliyorum.
Nasıl ayarlanıyor bu ? Kartı okuturken şoföre nereye gideceğini mi söylüyorsun? Kısa bir bilgi lütfen.şoför onu ekranından ayarlıyor ama iade söz konusu değil maalesef
hiçbir şey söylemiyorsunuz sofulara dönüşte kasaba evleri durağına gelene kadar 3 biletNasıl ayarlanıyor bu ? Kartı okuturken şoföre nereye gideceğini mi söylüyorsun? Kısa bir bilgi lütfen.
Eskiden küçük otobüslerin çalıştığı hata binmişim ve evet böyleydi. Şoför bana nerede ineceğimi sormuştu ve verdiğim cevaba göre kendi başka kartını validatöre okuttu ve 1 basım aldı benden. Mesela başka biri de son durağa gidecekti ona da farklı kartı okuttu ve daha fazla basım aldı. Çatalca tarzı küçük otobüslerin hatlarında böyleydi belki şile farklıdırNasıl ayarlanıyor bu ? Kartı okuturken şoföre nereye gideceğini mi söylüyorsun? Kısa bir bilgi lütfen.
Peki İstanbul'a dönüşte ilk duraktan son durağa giden kasabadan sonra tekrar mı kart okutuyor? Diğer türlü tek biletle baştan sona kadar gidecek.hiçbir şey söylemiyorsunuz sofulara dönüşte kasaba evleri durağına gelene kadar 3 bilet
kasaba evleri durağına gelince şoför ekranından ayarlama yaparak normal tarifeye çeviriyor
istanbula dönüşte de yine kasaba evlerine gelince normal tarifeye çeviriyor bu şekilde
1) Hatta entegre veya paralel bir metro hattı var mı? Bundan dolayı insanları metroya entegre etmek istiyor olabilirler. Bilgi sahibi olmadığım için ihtimalleri sayıyorum sadece.birde diğer bir reyzillik de bölgemde olan hatlarda yaşanıyor,50t hattı yarım saatte bir Taksim'e işliyor halbuki 49t iken daha fazla seferleri vardı kapatırken birde daha fazla sefer imkani diye kandırıyorlardı insanları,aynı durum 50b hattı içinde gecerli yarım saatte bir işliyor 94y iken daha fazla idi seferleri,arkadaş madem böyle reyzillikler yaşatıcaksınız mevcut sistemi neden bozdunuzda aktarma merkezi ile daha fazla sefer imkanı vs vs reyzilligini millete dayattınız?
Silivri'de eskiden 300X hatlarında öyleydi.Nasıl ayarlanıyor bu ? Kartı okuturken şoföre nereye gideceğini mi söylüyorsun? Kısa bir bilgi lütfen.
evet kasaba evleri tarifenin değiştiği yer.Peki İstanbul'a dönüşte ilk duraktan son durağa giden kasabadan sonra tekrar mı kart okutuyor? Diğer türlü tek biletle baştan sona kadar gidecek.
1) hatta entegre bir metro YOK. M7 şişli-mecidiyeköy cehennemi dışında taksimle alakasız. Ve neden taksime direkt gidebilecekken adam niye önce M7 sonra o büyük mühendislik sıçışı şişli-mecidiyeköyde bir şekilde M2’ye aktarsın?1) Hatta entegre veya paralel bir metro hattı var mı? Bundan dolayı insanları metroya entegre etmek istiyor olabilirler. Bilgi sahibi olmadığım için ihtimalleri sayıyorum sadece.
2) Uzun hatların kısaltılması İstanbul için bir mecburiyet. Bu halt kısaltmaları olmasaydı eğer TAM AKBİL 35₺ yerine en az 40₺ olurdu. Hatların baştan sona doğru düzgün revize edilmesi gerekiyor. Revize edilmiş olsa kilometre bazlı tarifelerle insanlar daha az ücrete hizmet almış olurlar.
Siyaset amaçlı söylemiyorum; sadece kamusal bir bakış açısı: Hükümetin ve muhalefetin derdi gerçekten vatandaş olsa, partizanlık yapmayı bırakıp metro hatlarını el ele bitirirler ve insanları trafikten kaçırmış olurlar ama dertleri o değil. Ayrıca, İETT'nin aylık yakıt masrafını devletin görebileceği bir sistem yapıp, o yakıttan vergiyi düşmeleri gerekiyor. Kamuya ait toplu taşımanın yakıtından vergi alamazsın. Ulaşım parasından zaten vergi alıyorsun. Yakıtından ne istiyorsun? Araç belediyenin, dolayısıyla da vatandaşın. Bu durumda hem kaliteli hem de ekonomik bir ulaşım olur ama dediğim gibi siyasi partilerin hiçbirinin böyle bir derdi yok. Peki suçlu onlar mı? Hayır, suçlu biziz. Asıl güç ve irade bizdeyken, bunları gidip ne olduğu belli olmayan şahıslara veriyoruz. Sonra da şikayet ediyoruz. Etmeyeceksin, eyleme geçeceksin ya da olanı olduğu gibi kabul edeceksin.
Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diliyor, hepinize mutlu pazarlar diliyorum.
BAŞARILAR 12 DEV ADAM
Bir araba alırken bir arabada devlete alıyorsun. Yakıt alırken devletin de deposunu dolduruyorsun. YİD projeleriyle cebi boşaltıyorsun. Sonra devlet olarak; şu yoldan para alıyorum mu diyeceksin? Toplu taşımayı cezbedici hâle getirerek bir kültür oluşturmalısın. Diğer türlü insanları zorla indirip toplu taşımaya bindiremezsin. Toplu taşıma İstanbul'da bile cezbedici değil ne yazık ki. (İstisnai rotalar dışında)1) hatta entegre bir metro YOK. M7 şişli-mecidiyeköy cehennemi dışında taksimle alakasız. Ve neden taksime direkt gidebilecekken adam niye önce M7 sonra o büyük mühendislik sıçışı şişli-mecidiyeköyde bir şekilde M2’ye aktarsın?
2) Hatların kısaltılması bir mecburiyet değil. Astım-kestim zihniyetiyle süreç yönetildiği için hatları kısaltmaktan başka bir çözüm görmüyorlar. Bak şu an araba aşırı pahalandı, İETT’nin ve İBB’nin ellerinde bir fırsat var. Pik saatlerde Yoğun yollara, Mecidiyeköy’e getirilsin yol yoğunluğu ücreti, elde edilen gelir çoğunlukla İETT’ye gitsin, hem İETT hem İstanbul çağ atlar. New York aynısını yaptı, oldukça da olumlu bir dönüt alındı.
Onun dışında çok haklısın.
Arkadaşım haklısın ama olay dışına çıkmayalım senin cevap verdiğin arkadaş aktarmaya birşey dememiş İETT aktarma olayını başlatırken daha sık sefer diye milleti kandırıyor şimdi 25dk da bir 50b 30 dkda bir 50t kalkıyor eskisinden daha az, olay burda İETTnin milleti kandırmasıBir araba alırken bir arabada devlete alıyorsun. Yakıt alırken devletin de deposunu dolduruyorsun. YİD projeleriyle cebi boşaltıyorsun. Sonra devlet olarak; şu yoldan para alıyorum mu diyeceksin? Toplu taşımayı cezbedici hâle getirerek bir kültür oluşturmalısın. Diğer türlü insanları zorla indirip toplu taşımaya bindiremezsin. Toplu taşıma İstanbul'da bile cezbedici değil ne yazık ki. (İstisnai rotalar dışında)
Tüm mesajlarımda altını çiziyorum; insanlar mağdur edilmeyecek şekilde şu şekilde olmalı diye. Hiçbir yönetiminin derdi değil vatandaş. Bunun da farkındayım. Benim de bir üstteki mesajda belirtmek istediğim; yollara lüks kullanım ücreti uygulayamayız. Mecburiyetten kullanan adamla keyfi kullanan insanın aynı muameleyi görmesi adil değil. İnsanlara özendirici ve pratik olursa zaten gelirler toplu taşımaya.Arkadaşım haklısın ama olay dışına çıkmayalım senin cevap verdiğin arkadaş aktarmaya birşey dememiş İETT aktarma olayını başlatırken daha sık sefer diye milleti kandırıyor şimdi 25dk da bir 50b 30 dkda bir 50t kalkıyor eskisinden daha az, olay burda İETTnin milleti kandırması
istanbulda paralı yol bol zaten. Toplu taşımayı cezbedici bir kültür haline getirmek konusunda katılıyorum. Metro İstanbul metro anahtarlıkları çıkardı mesela, bu bence ona yönelik küçük bir adım. İnsanları zorla araçtan indirmiyor önerdiğim siztem, isteyen yine kullanır para bayılarak. Her saatte de de olmayacak, sabah-akşam iş giriş-çıkış saatlerinde uygulansa yeterli.Bir araba alırken bir arabada devlete alıyorsun. Yakıt alırken devletin de deposunu dolduruyorsun. YİD projeleriyle cebi boşaltıyorsun. Sonra devlet olarak; şu yoldan para alıyorum mu diyeceksin? Toplu taşımayı cezbedici hâle getirerek bir kültür oluşturmalısın. Diğer türlü insanları zorla indirip toplu taşımaya bindiremezsin. Toplu taşıma İstanbul'da bile cezbedici değil ne yazık ki. (İstisnai rotalar dışında)
işte bu uzun hatların önemine geliyoruz. Adamın iş yerine yakın bir durakta ya da aktarma merkezinde hemen evine götürebilecek ucuz bir hat bulunsa adamın araç kullanmasına gerek kalmayacak. Bu sabah-akşam iş saatlerinde uygulanan yoğunluk ücreti ile birleştirdiğimde özendirici ve pratik olacak. İETT Uzun hatları da daha kolay açabilir böyle bir senaryoda çünkü hem yollar daha az kalabalık olacak hem de bu yoğunluk ücretinden gelecek paraları öncelikli olarak İETT’ye vereceğizMecburiyetten kullanan adamla keyfi kullanan insanın aynı muameleyi görmesi adil değil. İnsanlara özendirici ve pratik olursa zaten gelirler toplu taşımaya.
Şu an ki güzergahı tarihi salı pazarı gibi önemli yerlerden geçiyor. Yenisahra metro’da biten deparları var oradan M4’e aktarabilirsiniz8A diye bir otobüs var çok dolaşıyor . Kadıköy'den Batı Ataşehir'e giden. Keşke bir formül bulsalar Yenisahra'dan direkt Kadıköy e gitse ara sokaklarda dolaşmasa. Bu yüzden mavi dolmuşları kullanıyorum sıkça .
Ekli dosyayı görüntüle 81888
8 yıldır duyuru almadığını nereden gördünüzİETT'nin ellemeye en çok korktuğu hatlardan birisi bence 76O . Mesela uygulama kısmında duyurular bölümünde hat 8 yıldır duyuru almamış . Eğer araştırdığım bilgiler doğru ise duyuru kısmında duyuru almayan en eski hat özelliğini elinde barındıyor . .Zaten gelirisi çok yüksek hatlardan birisi oluyor kendisi . Çalıştığı her iki bölgede de en çok gelir getiren hat . Ayrıca İETT-ÖHO-OAŞ üçlüsünün çalıştığı çok nadir hatlardan birisi kendisi . 42 yıllık geçmişi olan bir hat ( hattın kuruluş günü ile doğum günüm aynı) . Daha ne olsun hocam. O kadar şoförü illallah ettirse de onun yokluğu çok net anlaşılır bence .
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.