Tema düzenleyici

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yayladan konuyu başta açmışken sen , söyleyeyim . Başımıza gelmiş en talihli hat 36V-1 dir . Benim nihai planım şu şekilde :
( Aslında hemen hemen ilki ile aynı , fakat 336MC ve 336T kapandığı için artık 36C yi kapatamıyorum . İmkanı yok )

36V tarihin tozlu sayfalarına karışacak . Yayladan ve Habiplerden taa Vezneciler ya da Fatihe giden insan sayısı çok az . 8 yıldan fazladır bu hattı kullanıyorum . Bazı şeyleri deneyimliyor insan ya da gözlemliyor . Bu hattın ileriki duraklarında tramvaya paralel gittiği için yolcusu neredeyse yarı yarıya azalıyor .
Gelelim plana .
36V-1 farklı bir kod ile farklı bir hat olarak işleyecek . Sabahları 20 dakikada bir , öğlen 11 e kadar 25-30 dakikada bir ve daha sonrasında 30 dakikada bir çalışsa hayli hayli yeter . Ayrıca hesaplarımı yaptım şuanki güzergah tam 30 dakika sürüyor ve araçlar 30 dakika da mola veriyor . 06:00 da servise başlasalar ; 6 araç gerekecek totalde (ki tatilli araç olsa 1-2 tane 4 araç ).
Şuan normal hatta 8 araç çalışıyor . Neredeyse 4 araç boşa çıkmış olurdu böyle bir şey olsa .

Peki onlarla ne yapacağız ? 36A ya takviye yapacağız tabikide . 36V-1 ile ( gerçekten aklımda yeni kod yok ) 36A arasında ki geçişler ücretsiz olacak . Biliyorum , millet bu şekilde aktarma yapmak zorunda kalacak biliyorum ama 36V şuan bizden çok başka ilçeler için önemli hala geldi . Durakta bekleme süresi aşırı uzadı . Dediğim gibi şuan depar hattı , normal hattan daha çok görüyorum .

Bence bu şekilde olmalı
Yeni hat -> Yayla Mah. - Cebeci
36A -> Cebeci - Vezneciler ( arttırılmış kapasite )
Aktarma olacak , fakat bence iki tarafta mutlu olur bu sonla ( Habipler hariç , deli olurlardı böyle bir şey olsa 🤣 )

Oh be ellerin ağrıdı ama bu güncellemeyi yapmam gerekiyordu . Önceki planımda 36V yi Arnavutköye uzatmışım . Okuyup okuyup sinir krizi geçirdim . Nasıl bir aptallıkmış o 😭😭

Öyle bir hatla geldim ki bu hatta ya Karsan çalışacak, ya da Karsan çalışacak

147K - Şahintepe İgtot-Kağıthane
Screenshot_20250726-110547_Maps.jpg

A noktası= Emniyet metro durağı
B Noktası= Dolmabahçe Camii
C Noktası=Kağıthane

50BD Alibeyköy Metro - Bağcılar Devlet Hastanesi

Alibeyköy Metro - Çobançeşme - Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi - Baraj Yolu - Kemer Mh. - Atışalanı - Osmangazi Caddesi - Bağcılar Meydan - Bağcılar Devlet Hst.

TM33 Giyimkent - Alibeyköy Metro

33ES güzergahında olacak.

Tekstilkent - Giyimkent - Kemer Mh. - Meltem Sokak - Çukurçeşme Camii - GOP Hastanesi - GOP - Havuzbaşı - İslambey Caddesi - Üç Şehitler - Eyüpsultan - Teleferik Pierreloti - Eyüp Hst. - Sakarya Mh. - Silahtarağa - Alibeyköy Metro

TM32 Cevatpaşa - Alibeyköy Metro

Cevatpaşa - Yıldırım Mh. - Parkada - Ali Fuat Başgil - Yıldırım Lunapark - Bilgehan Caddesi - GOP Hastanesi - GOP Belediye - Pazariçi - Sakarya Mh. - Silahtarağa - Alibeyköy

146G Boğazköy / Bahçeşehir - Güzelce

Boğazköy - Bahçeşehir - Esenkent - Hoşdere Orhan Gazi Mh. - Mercedes-Benz - Alkent 2000 - Karaağaç - Bahşayiş - Hezarfen - Ahmediye - Tepecik - Tepekent - Murat Çeşme Mh. - Batıköy - Mimaroba - Sinanoba - Güzelce

MK20 SÖĞÜTLÜÇEŞME - MİMAR SİNAN CADDESİ

MK21 SEFAKÖY METROBÜS / İNÖNÜ MAHALLESİ - MİMAR SİNAN CADDESİ

bu iki hat ile M9 hattına ücretsiz aktarma sağlanabilir.
Ben kendim inönü mahallesinde yaşıyorum evet metroya tabii ki aktarma lazım ama buradan aktarma yapılırsa sabah ve iş çıkış saatlerinde 1 saat papaz köprüsünde bekler durursunuz çok kilit bir trafiği vardır güneşli kavşağının

50BD Alibeyköy Metro - Bağcılar Devlet Hastanesi

Alibeyköy Metro - Çobançeşme - Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi - Baraj Yolu - Kemer Mh. - Atışalanı - Osmangazi Caddesi - Bağcılar Meydan - Bağcılar Devlet Hst.

TM33 Giyimkent - Alibeyköy Metro

33ES güzergahında olacak.

Tekstilkent - Giyimkent - Kemer Mh. - Meltem Sokak - Çukurçeşme Camii - GOP Hastanesi - GOP - Havuzbaşı - İslambey Caddesi - Üç Şehitler - Eyüpsultan - Teleferik Pierreloti - Eyüp Hst. - Sakarya Mh. - Silahtarağa - Alibeyköy Metro

TM32 Cevatpaşa - Alibeyköy Metro

Cevatpaşa - Yıldırım Mh. - Parkada - Ali Fuat Başgil - Yıldırım Lunapark - Bilgehan Caddesi - GOP Hastanesi - GOP Belediye - Pazariçi - Sakarya Mh. - Silahtarağa - Alibeyköy

146G Boğazköy / Bahçeşehir - Güzelce

Boğazköy - Bahçeşehir - Esenkent - Hoşdere Orhan Gazi Mh. - Mercedes-Benz - Alkent 2000 - Karaağaç - Bahşayiş - Hezarfen - Ahmediye - Tepecik - Tepekent - Murat Çeşme Mh. - Batıköy - Mimaroba - Sinanoba - Güzelce
Alibeyköy dolmadı mı zaten

Geri
Üst Alt