Tema düzenleyici

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gereksiz 😆
Yayladan hat açmak mantıksız bence . Şuan deparla birlikte 36V gayet yeterli . Fazlası , elimizdeki kaynağı har vurup harman savurmak olur . Kullanan illa olurdu belki ama öyle çok paket gibi gitmezdi millet
Ayrıca geri geliş kesinlikle boş olurdu . Cebeciye gidenler belki olurdu ama ordan habipler ya da yaylaya gelen yolcu tek tük olurdu . Bu tür havalimanına giden hatlar daha merkezi yerlerden açılmalı bence
Ne bileyim , Cebeci dir ki H-6 var orda da ya da bilemedim
Cebeci merkezi değil mi?

Yayla yerine Sultangazi'den başlatırız,Öteki ucundan da Cihangir Mahallesine gidebilir
Böyle bir şey olabilir belki . Dediğim gibi Yayla’dan hat açmak isterseniz eğer 36V-1 i normal hattan ayırıp bunu yapabilirsiniz . Şuan zaten çoğu hattan iyi çalışan bir depar konumunda . Hem de milletin işine yarıyor . Kodunu bilemedim ama her şey kapılmış 🙁
36C olmasa kesin bu olurdu ya da 36Y
Çünkü millet hala bazı saatleri karıştırıyor Vezneciler arabası ile . A-252 ye bindim bugün tabelanın yarısı çalışmıyor. Yanlış binenlerin haddi hesabı yoktu

Ben mümkün olsaydı eğer 36L yi Yayla’ya uzatmak isterdim . Eskiden çok istiyordum . Beşiktaşa gittiği dönemlerde . Levente kısalınca bir gün bindim . Şoförler zaten kısalsın diye binbir takla atıyormuş . O sözü duyduktan sonra bir daha da böyle bir hevesim olmadı maalesef . Yıllardır hat önerisi yapmıyorum İett’ye .
Kapının önünden 20 dakikada bir araç geçince böyle oluyor işte . İnsan bi tane daha bi tane daha diye diye işin b*kunu çıkarıyor 😆😆
Elinizdekinin değerini bilin

Abi 79GE çok uzun değil mi bu hat nasıl bir şey ya
İkiye bölüp değişiklik yapılabilir mi
Sanmam yapılsa bile 79GE nasıl bölünebilir ki ?
Osmanlı Konutları - Arnavutköy ve
Arnavutköy - Eminönü olarak bölünebilir de . 336 var :D ( Ki Arnavutköy’ün içinden bile geçmiyor hat , böyle olsa içine girmek zorunda kalır )
Başka türlü de bölünmez .

Sanmam yapılsa bile 79GE nasıl bölünebilir ki ?
Osmanlı Konutları - Arnavutköy ve
Arnavutköy - Eminönü olarak bölünebilir de . 336 var :D ( Ki Arnavutköy’ün içinden bile geçmiyor hat , böyle olsa içine girmek zorunda kalır )
Başka türlü de bölünmez .
Habipler Transit civarına bir minnak son durak"cık" yapabiliriz,
79TA Habipler-Taksim(Defterdar Yokuşundan geçer)
79BO Habipler-Boğazköy Peronlar

Olabilir mi???

Habipler Transit civarına bir minnak son durak"cık" yapabiliriz,
79TA Habipler-Taksim(Defterdar Yokuşundan geçer)
79BO Habipler-Boğazköy Peronlar

Olabilir mi???
Habipler transit yol da boş alanlar sanırım askeri alan ( Mahmutbey yoluyla karıştırıyor olabilirim ) . Yapılabilir mi bilmiyorum . Boğazköy Peronlar kesin tutmaz ondan eminim ama
Taksim aracının nerden gittiği önemli . Bir şey diyemem

Habipler transit yol da boş alanlar sanırım askeri alan ( Mahmutbey yoluyla karıştırıyor olabilirim ) . Yapılabilir mi bilmiyorum . Boğazköy Peronlar kesin tutmaz ondan eminim ama
Taksim aracının nerden gittiği önemli . Bir şey diyemem
Defterdar Yokuşu çift yönse oradan gitsin, o zaman Taksim değil de Beşiktaş'ta son durak yapar ya da Eminönü'nde srabil kalabilir

Yayladan konuyu başta açmışken sen , söyleyeyim . Başımıza gelmiş en talihli hat 36V-1 dir . Benim nihai planım şu şekilde :
( Aslında hemen hemen ilki ile aynı , fakat 336MC ve 336T kapandığı için artık 36C yi kapatamıyorum . İmkanı yok )

36V tarihin tozlu sayfalarına karışacak . Yayladan ve Habiplerden taa Vezneciler ya da Fatihe giden insan sayısı çok az . 8 yıldan fazladır bu hattı kullanıyorum . Bazı şeyleri deneyimliyor insan ya da gözlemliyor . Bu hattın ileriki duraklarında tramvaya paralel gittiği için yolcusu neredeyse yarı yarıya azalıyor .
Gelelim plana .
36V-1 farklı bir kod ile farklı bir hat olarak işleyecek . Sabahları 20 dakikada bir , öğlen 11 e kadar 25-30 dakikada bir ve daha sonrasında 30 dakikada bir çalışsa hayli hayli yeter . Ayrıca hesaplarımı yaptım şuanki güzergah tam 30 dakika sürüyor ve araçlar 30 dakika da mola veriyor . 06:00 da servise başlasalar ; 6 araç gerekecek totalde (ki tatilli araç olsa 1-2 tane 4 araç ).
Şuan normal hatta 8 araç çalışıyor . Neredeyse 4 araç boşa çıkmış olurdu böyle bir şey olsa .

Peki onlarla ne yapacağız ? 36A ya takviye yapacağız tabikide . 36V-1 ile ( gerçekten aklımda yeni kod yok ) 36A arasında ki geçişler ücretsiz olacak . Biliyorum , millet bu şekilde aktarma yapmak zorunda kalacak biliyorum ama 36V şuan bizden çok başka ilçeler için önemli hala geldi . Durakta bekleme süresi aşırı uzadı . Dediğim gibi şuan depar hattı , normal hattan daha çok görüyorum .

Bence bu şekilde olmalı
Yeni hat -> Yayla Mah. - Cebeci
36A -> Cebeci - Vezneciler ( arttırılmış kapasite )
Aktarma olacak , fakat bence iki tarafta mutlu olur bu sonla ( Habipler hariç , deli olurlardı böyle bir şey olsa 🤣 )

Oh be ellerin ağrıdı ama bu güncellemeyi yapmam gerekiyordu . Önceki planımda 36V yi Arnavutköye uzatmışım . Okuyup okuyup sinir krizi geçirdim . Nasıl bir aptallıkmış o 😭😭

Geri
Üst Alt