Tema düzenleyici

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gereksiz 😆
Yayladan hat açmak mantıksız bence . Şuan deparla birlikte 36V gayet yeterli . Fazlası , elimizdeki kaynağı har vurup harman savurmak olur . Kullanan illa olurdu belki ama öyle çok paket gibi gitmezdi millet
Ayrıca geri geliş kesinlikle boş olurdu . Cebeciye gidenler belki olurdu ama ordan habipler ya da yaylaya gelen yolcu tek tük olurdu . Bu tür havalimanına giden hatlar daha merkezi yerlerden açılmalı bence
Ne bileyim , Cebeci dir ki H-6 var orda da ya da bilemedim
Cebeci merkezi değil mi?

Yayla yerine Sultangazi'den başlatırız,Öteki ucundan da Cihangir Mahallesine gidebilir
Böyle bir şey olabilir belki . Dediğim gibi Yayla’dan hat açmak isterseniz eğer 36V-1 i normal hattan ayırıp bunu yapabilirsiniz . Şuan zaten çoğu hattan iyi çalışan bir depar konumunda . Hem de milletin işine yarıyor . Kodunu bilemedim ama her şey kapılmış 🙁
36C olmasa kesin bu olurdu ya da 36Y
Çünkü millet hala bazı saatleri karıştırıyor Vezneciler arabası ile . A-252 ye bindim bugün tabelanın yarısı çalışmıyor. Yanlış binenlerin haddi hesabı yoktu

Ben mümkün olsaydı eğer 36L yi Yayla’ya uzatmak isterdim . Eskiden çok istiyordum . Beşiktaşa gittiği dönemlerde . Levente kısalınca bir gün bindim . Şoförler zaten kısalsın diye binbir takla atıyormuş . O sözü duyduktan sonra bir daha da böyle bir hevesim olmadı maalesef . Yıllardır hat önerisi yapmıyorum İett’ye .
Kapının önünden 20 dakikada bir araç geçince böyle oluyor işte . İnsan bi tane daha bi tane daha diye diye işin b*kunu çıkarıyor 😆😆
Elinizdekinin değerini bilin

Abi 79GE çok uzun değil mi bu hat nasıl bir şey ya
İkiye bölüp değişiklik yapılabilir mi
Sanmam yapılsa bile 79GE nasıl bölünebilir ki ?
Osmanlı Konutları - Arnavutköy ve
Arnavutköy - Eminönü olarak bölünebilir de . 336 var :D ( Ki Arnavutköy’ün içinden bile geçmiyor hat , böyle olsa içine girmek zorunda kalır )
Başka türlü de bölünmez .

Abi 79GE çok uzun değil mi bu hat nasıl bir şey ya
İkiye bölüp değişiklik yapılabilir mi
Biraz saçma geliyor bu hat bana Güvercintepeden Eminönüne niye hat açmışlar bir de ilk açıldığı zaman solo citarolar vardı

Biraz saçma geliyor bu hat bana Güvercintepeden Eminönüne niye hat açmışlar bir de ilk açıldığı zaman solo citarolar vardı
Birde pik saatlerde çalışıyor . Bana da mantıklı gelmiyor hiç . Akın akın insan kullansa anlayacağımda o da yok

Sanmam yapılsa bile 79GE nasıl bölünebilir ki ?
Osmanlı Konutları - Arnavutköy ve
Arnavutköy - Eminönü olarak bölünebilir de . 336 var :D ( Ki Arnavutköy’ün içinden bile geçmiyor hat , böyle olsa içine girmek zorunda kalır )
Başka türlü de bölünmez .
Habipler Transit civarına bir minnak son durak"cık" yapabiliriz,
79TA Habipler-Taksim(Defterdar Yokuşundan geçer)
79BO Habipler-Boğazköy Peronlar

Olabilir mi???

Habipler Transit civarına bir minnak son durak"cık" yapabiliriz,
79TA Habipler-Taksim(Defterdar Yokuşundan geçer)
79BO Habipler-Boğazköy Peronlar

Olabilir mi???
Habipler transit yol da boş alanlar sanırım askeri alan ( Mahmutbey yoluyla karıştırıyor olabilirim ) . Yapılabilir mi bilmiyorum . Boğazköy Peronlar kesin tutmaz ondan eminim ama
Taksim aracının nerden gittiği önemli . Bir şey diyemem

Habipler transit yol da boş alanlar sanırım askeri alan ( Mahmutbey yoluyla karıştırıyor olabilirim ) . Yapılabilir mi bilmiyorum . Boğazköy Peronlar kesin tutmaz ondan eminim ama
Taksim aracının nerden gittiği önemli . Bir şey diyemem
Defterdar Yokuşu çift yönse oradan gitsin, o zaman Taksim değil de Beşiktaş'ta son durak yapar ya da Eminönü'nde srabil kalabilir

Biraz sonra hermes : “ O olmaz , bu olmaz . Ne istiyosunuz siz lan “ diye çıkışırsa şaşırmayacağım 🤣🤣
Yok estağfurullah önerilere açığım tabii ki, ama Habipler Transit civarı askeri değil gibi, sadece viyadük altı olduğundan sanırım

HT36 Cebeci - Haramidere

Cebeci Peron - Sultangazi - Mescidi Selam - Malkoçoğlu - İSTOÇ - İkitelli - MASKO - Altınşehir - Tahtakale - Ispartakule - TEM Bağlantı Yolu - Siteler - Haramidere - Güzelyurt - Yakuplu Kent Ormanı - BOSB - Migros - Güzelyurt - Hasırcılar

Yayladan konuyu başta açmışken sen , söyleyeyim . Başımıza gelmiş en talihli hat 36V-1 dir . Benim nihai planım şu şekilde :
( Aslında hemen hemen ilki ile aynı , fakat 336MC ve 336T kapandığı için artık 36C yi kapatamıyorum . İmkanı yok )

36V tarihin tozlu sayfalarına karışacak . Yayladan ve Habiplerden taa Vezneciler ya da Fatihe giden insan sayısı çok az . 8 yıldan fazladır bu hattı kullanıyorum . Bazı şeyleri deneyimliyor insan ya da gözlemliyor . Bu hattın ileriki duraklarında tramvaya paralel gittiği için yolcusu neredeyse yarı yarıya azalıyor .
Gelelim plana .
36V-1 farklı bir kod ile farklı bir hat olarak işleyecek . Sabahları 20 dakikada bir , öğlen 11 e kadar 25-30 dakikada bir ve daha sonrasında 30 dakikada bir çalışsa hayli hayli yeter . Ayrıca hesaplarımı yaptım şuanki güzergah tam 30 dakika sürüyor ve araçlar 30 dakika da mola veriyor . 06:00 da servise başlasalar ; 6 araç gerekecek totalde (ki tatilli araç olsa 1-2 tane 4 araç ).
Şuan normal hatta 8 araç çalışıyor . Neredeyse 4 araç boşa çıkmış olurdu böyle bir şey olsa .

Peki onlarla ne yapacağız ? 36A ya takviye yapacağız tabikide . 36V-1 ile ( gerçekten aklımda yeni kod yok ) 36A arasında ki geçişler ücretsiz olacak . Biliyorum , millet bu şekilde aktarma yapmak zorunda kalacak biliyorum ama 36V şuan bizden çok başka ilçeler için önemli hala geldi . Durakta bekleme süresi aşırı uzadı . Dediğim gibi şuan depar hattı , normal hattan daha çok görüyorum .

Bence bu şekilde olmalı
Yeni hat -> Yayla Mah. - Cebeci
36A -> Cebeci - Vezneciler ( arttırılmış kapasite )
Aktarma olacak , fakat bence iki tarafta mutlu olur bu sonla ( Habipler hariç , deli olurlardı böyle bir şey olsa 🤣 )

Oh be ellerin ağrıdı ama bu güncellemeyi yapmam gerekiyordu . Önceki planımda 36V yi Arnavutköye uzatmışım . Okuyup okuyup sinir krizi geçirdim . Nasıl bir aptallıkmış o 😭😭

Geri
Üst Alt