Perşembe günkü olayı buraya daha detaylı yazıcam. Biliyorum taktım ama bana cidden tuhaf geldi. Size belki tuhaf gelmeyebilir.
Şimdi 15BK'nın 17:00 Dereseki kalkışlı A-1709 kodlu aracına yaklaşık 17:18-17:20 gibi Saip Molla Caddesi - Şişecam durağından bindim. Olayda üç kod var ikisinin bir hatası yok ama olayda geçiyor. C-1551 ve C-1539 (Biri 16:50 diğeri de 16:55'te Deresekiden kalkmış. Önümüzdeki iki araç). FSM köprüsü veya Çevre Yolunun oraları tam bilmiyorum neyse akşam trafiğinden dolayı kilitti ve bu üç araç arka arkaya geldik. Bizde ben dahil 3 yolcu vardı. Diğer araçlarda ise koltuklar dolu olacak şekilde doluydu. Kısacası öndeki 5-10 dklık farkla iki araç oldukları için yolcuları almışlar. Uzun çevre yolu macerasından kurtulduktan sonra C-1539'un şoförüyle bir şey konuştular ama en arkada olduğum ve kulaklık takılı olduğu için duymadım. Bir durak geçtik ikinci durağa geldiğimizde durakta C-1551 vardı bütün yolcuları alıyordu ve şoför birden "Araç arızalandı" diyip üçümüzü de araçtan indirdi. Sonra tabelayı kapatıp benzinliğe geçti hatta fotoğrafını da çektim de bulanık diye silmişim maalesef. Arkadan gelen C-1539 ile kadıköye geri dönmüştüm.
Bizi indirdiği an direkt telefona sarılmıştım o anki hayal kırıklığıyla
Ekli dosyayı görüntüle 77086
Sorun şu ki: Aşırı trafikten üç araçta Kadıköydeki sıradaki kalkış saatlerini 20-25 dk üzeri kaçırmışlardı ve hepsi aynı anda aynı yerdeydi en kötü 3 sefer aksaması vardı. Benim fikrimce tabiki 100% böyledir diyemiyorum ama içime doğan bu şekilde. Şoför uyanıklık yapıp bizi indirdi, diğer araçlarla gelmemizi sağlayıp peronlara önden gitti. Ben arıza olduğuna inanmıyorum, evet benzliğe girdi fakat bilmiyorum yani biz kadıköy peronlara vardığımızda arka kapıdan inmiştim ve arkama baktığımda bizle aynı anda gelmişti peronlara tabelası açıktı sonradan kapattı. Yetmedi dalgınlığıma gelip ikinci araca da kart basmıştım.
Benzin bitme ihtimalini de şöyle eliyorum. Sefer iptali işlenmemiş, üç aracın da seferi tamamlanmış gözüküyor sistemde.
C-1551
Ekli dosyayı görüntüle 77087
Ekli dosyayı görüntüle 77091
C-1539
Ekli dosyayı görüntüle 77088
Ekli dosyayı görüntüle 77092
Şüpheli A-1709
Ekli dosyayı görüntüle 77089
Ekli dosyayı görüntüle 77090
Tabiki de şikayet etmedim ama unutmayacağım da. Eskiden minibüsçüler geç vakitte böyle yapardı araç boşsa öndeki veya arkadaki araca yolcuları verip evlerine dönerlerdi öyle hissettim kendimi.