Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İett-Öho-Oaş Otobüslerinde Yaşanan Olaylar | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İett-Öho-Oaş Otobüslerinde Yaşanan Olaylar

Bu başlık, tabii ki İzmir Ulaşım'daki başlıktan esinlenilerek yapıldı. Başlayayım:

1-) B-161 (BMC Belde 280 CB) ile 31 hattında seyahat ederken bir adam, geldi ve "Siz telefonunuzla meşgulsünüz!" tarzında sözler söyledi ve telefonunu gösterdi; kanser hastası olan bir kız vardı. Biri ona on liralık bir banknot uzattı.
2-) A-234 (Otokar Kent LF), Vefa mevkiinde 336E seferini yaparken bisikletli olan dört gencin otobüse tutunduğunu gördüm.
3-) A-170 (Tezeller Autobus LF1200) ile 73H'ın kalkışını beklerken bir seyyar su satıcısı otobüse girdi, dolandı ve çıktı.

Ayazağa Garajı kapanmadan önce, 33B'de çalışan O1020 (veya O1022) kapı numaralı aracın içine bir çocuk kusmuştu.

• Beğen
Tepkiler: Beykozlu
Kliması bozuk 50Z’de otoyolda mahsur kalmıştım otobüsteki 20-30 kişi ile beraber buharlaşmıştık (sonradan aynı otobüse yine 50Z de denk geldim yaptırmıştı klimayı)

50P Şehitlik’te duraktan çıkarken son anda ışığa yakalanıp durmuştu durduğu yer t4’e giden yaya geçidi idi biri camı yumruklayıp burada durulur mu ya tarzı bir şey demişti (ses yalıtımı iyiydi otobüsün tam duymadım)

50L’de 3-4 kişilik bir grup arkadaşları tam kusmak üzereyken otobüsten ayrılmayı başarmıştı

50A’nın bütün seferleri olaylı belki geceleri hariç geceleri nispeten daha boş oluyor

30M gibi bir hatta Belde verilmesi

Son düzenleme:
2 yıl önce felan 79E de M4538 kayaşehir e gidişte adnan menderes bulvarı durağından sonraki ışıklardan geçip döndükten sonra orada köprüye gidişte sola kırıp ters şeride geçmişti ve karşıdan araç gelmişti tam kör noktada.ani fren yaptı ve araç yandan geçti biz devam ettik yola sonra hastane yoluna geçtik tersten yavaşça yandan yandan gittik.hastanenin yakınlarına gelince bir yerden normale döndük zorla.Zaman akşamdı

Üniversiteye gidip gelirken son 1 yıldır 36V’den çok deparı olan 36V-1’i kullanıyorum . Dün farkettiğim saçma bir şeyi açıklamak istedim . Şöför farketmeksizin , eğer olurda bu depar normal hattın arkasına düşerse , şöför özellikle geçmeyip arkasında bekliyor . 2 hafta 3 kez üst üste bindiğimde farketmemişim bunu . Ama dün , önümüzdeki araç resmen yürür gibi gittiği halde , arkasında oda yavaş yavaş geliyor . Duraklarda da aynı . Yayla Mahallesine girene kadar tüm duraklarda arkasında bekliyor , Yaylaya girince affedersiniz sanki tabakhaneye b*k yetiştirirmişcesine hızlanıp yanından uzuyor . Bu hattın bir kez bile normal hattın önünden geldiğine tanık olmadım ( en azından bindiğim saatlerde ) Hiçbir șöför normal hattı geçip , önden yolcu toplamıyor . Enteresan gerçekten . Öndekini sıkış sıkış yapmanın anlamı ne ?

Az önce 27T B-1740'ın validatörü arızalandı. Şişli'de bindim 4. Levent'te indim. Binen herkes bedavaya binmiş oldu. Şöförle beraber 5-6 kere validatörü açıp kapadık sorun çözülmedi temassızlık sorunu vardı. Kartı okuturken yeşil yuvarlak bir kez yanıyordu. Tam inerken son kez yine aç kapa yaptık benimkini okudu yine gitti cihaz. En azından bedavaya gitmedim 😅

Az önce 27T B-1740'ın validatörü arızalandı. Şişli'de bindim 4. Levent'te indim. Binen herkes bedavaya binmiş oldu. Şöförle beraber 5-6 kere validatörü açıp kapadık sorun çözülmedi temassızlık sorunu vardı. Kartı okuturken yeşil yuvarlak bir kez yanıyordu. Tam inerken son kez yine aç kapa yaptık benimkini okudu yine gitti cihaz. En azından bedavaya gitmedim 😅
Seferi bitince de arıza işlemiş

Screenshot_2025-06-17-16-55-35-812_com.android.chrome.jpg

Mayıs aylarında bir pazar günü 98S'de kodunu yinede söylemeyeyim gizli kalsın, AÖF sınavları sebebiyle aşırı yoğunluk vardı. Temsanın 3 kapısı da ağzına kadar doluydu ve en sıcak Mayıs günüydü. Herkesin kafasından terler duş alırmışçasına akıyordu bende dahil şortla olmama rağmen. Şöföre klimayı söylememiz üzerine şöför, Araç sahibine ve İETT'ye defalarca klimanın bozuk olduğunu söylediğini ve takmadıklarını söylemişti. Sonuç olarak onlarca insan yolculuk boyunca terden sağlam kilo vermiştir

Mayıs aylarında bir pazar günü 98S'de kodunu yinede söylemeyeyim gizli kalsın, AÖF sınavları sebebiyle aşırı yoğunluk vardı. Temsanın 3 kapısı da ağzına kadar doluydu ve en sıcak Mayıs günüydü. Herkesin kafasından terler duş alırmışçasına akıyordu bende dahil şortla olmama rağmen. Şöföre klimayı söylememiz üzerine şöför, Araç sahibine ve İETT'ye defalarca klimanın bozuk olduğunu söylediğini ve takmadıklarını söylemişti. Sonuç olarak onlarca insan yolculuk boyunca terden sağlam kilo vermiştir
Burada da aynı dostum,burada da. Ama biz İzmir'de onlara "Titreyensa" deriz

Bir defa bir 28T (kodunu unuttum, Otokar Kent LF), Unkapanı kavşağında yanlışlıkla Cibali yoluna girmişti. Daha sonra araç, geri geri gidip Unkapanı yönünden Unkapanı'na girmişti.

İETT'nin Akia'larından birine ilk defa bindiğimde (A3007, 28); validatör ve görev bilgisayarı açılmakta zorlandı. Validatör açıldı ama görev bilgisayarı, açılamadan yeniden başlıyordu (İngilizce "bootloop").

Bundan 5-6 ay evvel 50K’de benim bineceğim seferde araç arızalanmış, son dakika Sultangazi’den bir araç vermişler. Hatta binerken validatörde hattı 36V gösteriyordu (adama dedim sorun değil minvali bir şey demişti galiba). Şöförün de ilk Alibeyköy macerası imiş, adam alibeyköy metro ha dediğini duymuştum çünkü Mevlanakapıya geçerken. Neyse kalktık. Göğüs Hastanesi durağından çıkışta adam yolculara “Değerli yolcularımız Marmaray’a geri gidiyoruz amirlikten şikayet geldi 5-10 dakika erken kalkmışız” minvalli bir şeyler dedi. İlk ve son defa Göğüs Hastanesi’nden Marmaray’a geri döndük 3-4 yolcu aldık, adam da stresli gibiydi. Duraklardan baya hızlı geçti. Onun dışında çok yolcu yoktu otobüste. Geri kalanı olaysız geçti

Bundan 5-6 ay evvel 50K’de benim bineceğim seferde araç arızalanmış, son dakika Sultangazi’den bir araç vermişler. Hatta binerken validatörde hattı 36V gösteriyordu (adama dedim sorun değil minvali bir şey demişti galiba). Şöförün de ilk Alibeyköy macerası imiş, adam alibeyköy metro ha dediğini duymuştum çünkü Mevlanakapıya geçerken. Neyse kalktık. Göğüs Hastanesi durağından çıkışta adam yolculara “Değerli yolcularımız Marmaray’a geri gidiyoruz amirlikten şikayet geldi 5-10 dakika erken kalkmışız” minvalli bir şeyler dedi. İlk ve son defa Göğüs Hastanesi’nden Marmaray’a geri döndük 3-4 yolcu aldık, adam da stresli gibiydi. Duraklardan baya hızlı geçti. Onun dışında çok yolcu yoktu otobüste. Geri kalanı olaysız geçti
Benzeri üniversiteye sınava giderken olmuştu. 142'ye binmiştik sınava yetişmemiz gerekti. Avcılardan kalkınca ilk göbekten peronlara geri dönmüştü 1-2 yolcu alıp tekrar kalkmıştı

Ben de size bir anımdan bahsedeyim
Savaş petrolün b 1850 kodlu Beşiktaş arabasındayken 55bde kafama klima menfezi düşmüştü bunu Twitter'da paylaşıp da sonrasında Seyfettin abiye dile getirdigimde Seyfettin abi Savaş petrolün sahibi olur hem baş şoförlerini fırçalamıştı hem de iett'den ceza yediğini öğrenmiştim

Ben de size bir anımdan bahsedeyim
Savaş petrolün b 1850 kodlu Beşiktaş arabasındayken 55bde kafama klima menfezi düşmüştü bunu Twitter'da paylaşıp da sonrasında Seyfettin abiye dile getirdigimde Seyfettin abi Savaş petrolün sahibi olur hem baş şoförlerini fırçalamıştı hem de iett'den ceza yediğini öğrenmiştim
Yaralanmanız oldu mu

• Beğen
Tepkiler: Semih19-2
Burada da aynı dostum,burada da. Ama biz İzmir'de onlara "Titreyensa" deriz
Özellikle bu B-185x'ler (50V'de çalışan Hurdasa'lar) kötü durumda oluyor.

Şimdi olan olay: A-1110, 35D seferindeyken bir kadın, kartını okutmadı; telefonuyla konuştu ve sonra aramayı sonlandırdı; bir süre daha okutmayınca Yavuz Selim durağı mevkiinde şoförle tartıştı. En sonunda kartını okutup gideceği durağa kadar gitti.

Özellikle bu B-185x'ler (50V'de çalışan Hurdasa'lar) kötü durumda oluyor.

Şimdi olan olay: A-1110, 35D seferindeyken bir kadın, kartını okutmadı; telefonuyla konuştu ve sonra aramayı sonlandırdı; bir süre daha okutmayınca Yavuz Selim durağı mevkiinde şoförle tartıştı. En sonunda kartını okutup gideceği durağa kadar gitti.
Böyle insanlar çok var . Bir keresinde adamın teki elinde tesbihle otobüse bindi . Çeke çeke arkaya gitti ( kartı basmadan ) Şöför çağırınca da yine aynı şekilde geri geldi akbil basılan makinenin önünde çekme işlemini bitirene kadar devam ettirip öyle bastı . Dine saygı kalmamış dedi bide 🤣🤣 Şöför “ ibadetini evinde / camiinde yap , senin tesbihini çekmeni mi bekleyeceğim “ diyince iyice birbirlerine giriştiler ( laf olarak , kavga olmadı )
İnsanlar garip

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Wowturkey.Net Forum Sitesi, Türkiye’nin en büyük fotoğraf paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilgi paylaşım forum sitesidir. Kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmak amacıyla aralıksız olarak hizmet vermektedir. Amacımız, birçok insanın arayıp ulaşamadığı bilgilere ücretsiz olarak ulaşmasını sağlamaktır. Resim, ulaşım, genel forum ve şehir altyapı paylaşımlarının arandığı kaliteli forum sitesine hoş geldiniz.

Yasal Uyarı

• WowTurkey.net 5651 Sayılı kanun kapsamında BTK tarafından onaylı yer sağlayıcı'dır. Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği [email protected] adresinden bildirebilirsiniz. Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.