Tema düzenleyici

İett-Öho-Oaş Otobüslerinde Yaşanan Olaylar

İki gün önce K1588’in en arka koltuğunun oradaki kapak -klima hortumlarının vs. olduğu bölmenin kapağı- birden bire açıldı. Kapatmak için tabi anahtar lazımdı. Otobüs de ağzına kadar dolu. Mecburen bir şeyler yapmaya çalıştılar yolcular ama kalıcı bir çözüm zor. Kapağın hemen orada oturan adam mecburen kapağı tutuyordu eliyle. Çok saçma, yarım yamalak iş yapmışlar belli ki. Dikkat ettim öteki kapaklar da Allah’a emanet diyebileceğimiz durumda. Keşke bakım/arıza gibi durumlarda daha özenli olunsa.

İki gün önce K1588’in en arka koltuğunun oradaki kapak -klima hortumlarının vs. olduğu bölmenin kapağı- birden bire açıldı. Kapatmak için tabi anahtar lazımdı. Otobüs de ağzına kadar dolu. Mecburen bir şeyler yapmaya çalıştılar yolcular ama kalıcı bir çözüm zor. Kapağın hemen orada oturan adam mecburen kapağı tutuyordu eliyle. Çok saçma, yarım yamalak iş yapmışlar belli ki. Dikkat ettim öteki kapaklar da Allah’a emanet diyebileceğimiz durumda. Keşke bakım/arıza gibi durumlarda daha özenli olunsa.
Kaç ay önce yine bir tanesinin kapağı açıktı ve fotoğrafını çekip uygulamadan görsel ile bildirimde bulunmuştum.Onardılar mı bilmiyorum.Aracın kodunu unuttum

Bu başlık, tabii ki İzmir Ulaşım'daki başlıktan esinlenilerek yapıldı. Başlayayım:

1-) B-161 (BMC Belde 280 CB) ile 31 hattında seyahat ederken bir adam, geldi ve "Siz telefonunuzla meşgulsünüz!" tarzında sözler söyledi ve telefonunu gösterdi; kanser hastası olan bir kız vardı. Biri ona on liralık bir banknot uzattı.
2-) A-234 (Otokar Kent LF), Vefa mevkiinde 336E seferini yaparken bisikletli olan dört gencin otobüse tutunduğunu gördüm.
3-) A-170 (Tezeller Autobus LF1200) ile 73H'ın kalkışını beklerken bir seyyar su satıcısı otobüse girdi, dolandı ve çıktı.
Benim olay 2-3 yıl önce falan yaşandı. Atatürk Bulvarı durağından 47L hattına binmiştim. O sırada şoför çöp arabasıyla kavga ediyormuş. Birbirlerine camdan cama küfürleştiler sonra herkes kendi yoluna gitti. Ben ilk başta yolculara bağırıyor diye düşündüm ama öyle değilmiş meğersem. Benim için biraz aksiyon dolu oldu.

76D'den Yeşilkent durağında inince Bakırköy yönünde 146'ya binecektim ama 146'nın Bakırköy yönü indiğim yönden geçiyormuş.Ben de karşıya geçtim ve yaya geçidinde hiç bir araba yol vermedi ama A-1539 bana selektörle yol verdi 😍.Neyse sonra durağa gittim A-1663 geldi bindim kimse yoktu bir tuhaflık var araca bakayım dedim Boğazköy'e gidiyormuş.İçkent'te indim.

76D'den Yeşilkent durağında inince Bakırköy yönünde 146'ya binecektim ama 146'nın Bakırköy yönü indiğim yönden geçiyormuş.Ben de karşıya geçtim ve yaya geçidinde hiç bir araba yol vermedi ama A-1539 bana selektörle yol verdi 😍.Neyse sonra durağa gittim A-1663 geldi bindim kimse yoktu bir tuhaflık var araca bakayım dedim Boğazköy'e gidiyormuş.İçkent'te indim.
Yeşiltepe demek istediniz galiba.

76D hattı ile 146 ters orantıya giriyor.

76D Taksim'e giderken 146 Boğazköy'e, 146 Bakırköy'e giderken de 76D Bahçeşehir'e gidiyor.

A-18XX'li kodlardan yaşadığım yere uzak olanlardan bir kısmına fotoğraf ve yolculuk için izin günümde çıktım.

63 -> A-1537 - 2014 Model Güleryüz Cobra GD-272 LF ile Barbaros Bulvarı -> Kağıthane arası
Kağıthaneye gittiğim gün A-1537 kodlu araçta beyaz saçlı yaşlı emekli bir amcaya yer vermek istedim ve bana şunu söyledi:

"Evladım biz emekliyiz siz oturun zaten bedavaya biniyoruz geziyoruz dedi. Ondan sonra elime minnetarlık amaçlı dokunup teşekkür etti"

Çok şaşırmıştım yol boyu tebessüm ederek gittim.

Bugün, B-304’te arkadan biri bağırarak orta kapıdan binip akbil basmayan 6 kişiyi şöfore ispitledi (@Atabey ’in olmak istediği insan) . Sonra Aralarından 1 tanesi akbilini öne uzattı. Sanırım aralarından birinin basıp diğerlerinin de karambolde temize çıkarmasını planlıyorlardı. Fakat 6 kişi oldukları teyit edilince 6 kere basmakla 1’ini basıp diğerlerinin kendi kartını uzatması arasında kaldılar. Aynı adamın hepsinin kartı var demesi sonucunda toplumsal baskıya dayanamayıp hepsi kartları çıkardı (biri hariç, arkadaşının akbilinden geçindi)

Dün, B-138 Piyalepaşa Bulvarı’nda trafikte çok görülmeyen bir araç olan 1. nesil superb’in sürücüsüyle kavga etti. Kendisi park yerinden hiç bir şeye bakmayıp yola atladı ve yan yoldan gelen bir araçla sıkıştırdı arabamızı. Adam bizimkine bağırdı çağırdı. Bizimki senin araban gibi durmuyor hemen bu dedi. Duraktan çıkınca şöförümüz plakanı aldım dedi. Bunun üzerine küfür etti. Adamı trafik ışığında bıraktık.

Diğer olaylar:

Yaşlı bir amca abonmanı “abonmen’ diye telaffuz etti.

Bademlik’teyiz. Bir tane kadın bindi. Kartını okuttu. Otobüs kadını yetersiz bakiye dedi. Kadın telaşla akbil aradı. Arkasından binen jest olarak bastı. Ona da yetersiz bakiye dedi. En sonunda dayanamayıp ben bastım. Bana da yetersiz bakiye dedi. Kadın bir ara sonraki durakta inecekti de sonraki durakta bir tane kadına yalvar yakar ekstra bastırdılar.

Son düzenleme:
O3154’teyiz. Şoför bey beyaz şişme montlu bir elemanın akbil basmadığını tespit edip yanına getirtmek suretiyle sorguya çekti. Detayları en arkada olduğumdan ötürü işitemedim fakat 1-2 durak sonra kafamı çevirdiğimde çocuktan eser yoktu

B-296’yla Kozlu durağındayız. Bir tane kadın bindi ve kartını okuttu. Validatör alarm verdi (sanırım ihbar edilmiş bir karttı, hiç duymamıştım) sonra ön taraf karıştı ama yine ben en arkada olduğum için detayları duyamadım

B-296’yla Kozlu durağındayız. Bir tane kadın bindi ve kartını okuttu. Validatör alarm verdi (sanırım ihbar edilmiş bir karttı, hiç duymamıştım) sonra ön taraf karıştı ama yine ben en arkada olduğum için detayları duyamadım
2021 Yılında bende ötmüştü. Evde kaybettiğim kartımı (dışarda düşürdüm sanmıştım.) kaybolması sebebiyle istanbulkart Merkezine gidip iptal ettirmiştim ve yenisini çıkarmıştım. Yenisini evde ararken eski evde kaybettiğim kartı yeni diye alıp staja gitmiştim. Otobüste alarm sesi benzer ötüyordu anlamamıştım nedenini. Stajdayken annem kartını evde unutmuşsun diyip fotoğrafını atınca bende cebimdekini atmıştım. O zaman anlamıştım evde kaybettiğim kartı yanlışlıkla bulup eski kartı kullandığımı.

Aynı durum A-1563'e de olacak gibime geliyor.

A-1563'ün kusurları:
1- Şoförün sürekli aralıksız yol arkadaşıyla konuşması. (Yorum yapamıyorum)
2- Bazı eylemleri geç yapması. (İlla ki birisinin Orta Kapı ve Arka Kapı demesini beklemesi.)
3- Hatalı güzergahtan gitmesi. (142 güzergahından gitti. İGS-Yıldırım Beyazıt Cd. arası yerine Firuzköy Bulvarı'ndan devam etti.)
4- Fazla yolcu almaması. (Öndeki otobüsün dolu olup bunun boş olması)
5- Aracı bağlanmasına rağmen zorla çalıştırıp değiştirmemesi. (Neredeyse 1 yıl yattı)
6- Keyif yapması.
7- Direksiyon kontrolü zayıf. (Daha önceden çok kaza yaptı.)
8- Durmaması gereken duraklarda durması. (Avcılar Camii)
9- Otobüslerin hiç geçmediği sokaklardan geçmesi. (Karabal Caddesi)
10- Ve daha fazlası.
A-1563'ün şoförü değişmiş. Bu sorunların hiçbirini yaşamadık.

Ama yine otobüs dolu değildi.

Geri