Tema düzenleyici

İett-Öho-Oaş Otobüslerinde Yaşanan Olaylar

ben çıkarken sağda duramıyorum hem düşecekmiş gibi hissediyorum hem de önümdekini sıkıştırıyormuşum gibi geliyor
Durmak zorunda değilsin fakat soldaysan eğer yürüyerek çıkmak zorundasın. Acelesi olan insanları engellemeye hakkımız yok. Ben her zaman soldan yürüyerek çıkmayı tercih ediyorum merdivenlerin hızı çok yavaş geliyor

Durmak zorunda değilsin fakat soldaysan eğer yürüyerek çıkmak zorundasın. Acelesi olan insanları engellemeye hakkımız yok. Ben her zaman soldan yürüyerek çıkmayı tercih ediyorum merdivenlerin hızı çok yavaş geliyor
bana merdivenlerin hızları yeterli geliyor osmanbey'deki hariç
yürüyen merdivenden sanki düz merdivenmiş gibi çıkan insanları anlamıyorum daha az basamak olabilir ama basamak aralığı daha geniş normal merdivende attığın bir adımla aşağı yukarı aynı enerjiyi harcamış oluyorsun

Metro merdivenlerinde sağda durma kuralı eskiden yoktu diye hatırlıyorum.Ve katılmıyorum buna.Acelen varsa normal merdivenden gidersin.
Tam bunu yazıyordum . Normal merdivenleri kimse kullanmıyor . Anca aşağıya inenler …
Yürüyen Merdivenlerde , yürüyenleri anlamıyorum

yürüyen merdivenden sanki düz merdivenmiş gibi çıkan insanları anlamıyorum daha az basamak olabilir ama basamak aralığı daha geniş normal merdivende attığın bir adımla aşağı yukarı aynı enerjiyi harcamış oluyorsun
Yürüyen Merdivenlerde , yürüyenleri anlamıyorum
Alışmadığınız için size farklı gelebilir fakat benim gibi dakik olanlar için her adım attığınızda merdiven sizi biraz daha üste taşıyor. Normal merdivenlerden çıkarken enerjinizi tam kullanırken yürüyen merdivenlerde hem enerjinizi az kullanıyorsunuz hem de her adım attığınızda normal adıma göre makina size daha fazla adım attırmış oluyor

Alışmadığınız için size farklı gelebilir fakat benim gibi dakik olanlar için her adım attığınızda merdiven sizi biraz daha üste taşıyor. Normal merdivenlerden çıkarken enerjinizi tam kullanırken yürüyen merdivenlerde hem enerjinizi az kullanıyorsunuz hem de her adım attığınızda normal adıma göre makina size daha fazla adım attırmış oluyor
Aşırı acelem olduğunda aşağıya doğru “çok nadiren” kullanıyorum böyle zaten. Genel olarak bekliyorum ama . İşim olsa bile , yine beklemeyi tercih ediyorum.

Aşırı acelem olduğunda aşağıya doğru “çok nadiren” kullanıyorum böyle zaten. Genel olarak bekliyorum ama . İşim olsa bile , yine beklemeyi tercih ediyorum.
Doğrudur hocam. Kişiye göre değişir. Ben genelde aceleci ve hızlı yaşadığım için beklemek bana vakit kaybı gibi geliyor hem de sıkılıyorum. Herkesin kendi tercihi

Ben kendi adıma konuşayım ; çok fazla metro ya da yürüyen merdiven kullanmadığım için eskiden hep ortalardım merdiveni . Bir kaç kez pardon diye millet benden yol isteyince diğer insanlar gibi sağa doğru yanaştım .
o zamandan beri , hep sağda dururum farkında bile olmadan . Alışıyor insan bir süre sonra . Sanki bir güç beni sağa doğru çekiyormuş gibi 😀

Ben kendi adıma konuşayım ; çok fazla metro ya da yürüyen merdiven kullanmadığım için eskiden hep ortalardım merdiveni . Bir kaç kez pardon diye millet benden yol isteyince diğer insanlar gibi sağa doğru yanaştım .
o zamandan beri , hep sağda dururum farkında bile olmadan . Alışıyor insan bir süre sonra . Sanki bir güç beni sağa doğru çekiyormuş gibi 😀
Bazı "ahırdan gelme" liseliler solda bekleme alışkanlıklarından vazgeçemiyor maalesef

Onlar yüzünden de dakik olan ben hep, normal merdivenleri kullanıyorum

Bende böyleyim. Aynı fikirdeyiz

Yürüyen bantlarda da aynı durum var. Ne güzel yürürken bir anda hızlanıyorsun yürüyen bantlarda. Bazen kendimi yaya otobanında hissediyorum.
Ben bazen yürüyorum çok hızlanıyorum ama banttan ayrılınca dengemi kaybediyorum

Onun için artık yürüyen bantlarda bekliyorum

76O A-1618 2025 Otokar Kent LF Atışalanı Yan Yol - İETT İkitelli Garajı Arası
Şoför hep sesli anons açıyordu belki
10-12 defa anons duydum.
98S A-1542 2025 BMC Procity TR Plus Bezirganbahçe Toki - Kültür Üniversitesi Arası
Binerken arkamdaki yolcu "Şirinevlerden geçer mi ?" diye sordu şoföre ve şoförde "Kesinlikle........ geçer" dedi ben de güldüm

10-12 defa anons duydum.

Binerken arkamdaki yolcu "Şirinevlerden geçer mi ?" diye sordu şoföre ve şoförde "Kesinlikle........ geçer" dedi ben de güldüm
Kesinlikleden sonrası 18 yaş altındaki kullanıcılarımız için uygunsuz kelimeler içermektedir

Kesinlikleden sonrası 18 yaş altındaki kullanıcılarımız için uygunsuz kelimeler içermektedir
Yok şoför kötü bir söz demedi kesinlikle deyip 3 sn. bekleyip geçer dedi.O yüzden ...... koydum

10-12 defa anons duydum.

Havalimanı hatları veya 98D ile karıştırmış olabilir.

Sesli anonstan kasıt nedir?
Örneğin "Cep telefonunuzla ilgilenirken tutunarak seyahat etmeniz önem arz etmektedir" gibi bu anonslardan bahsediyorum.Ve A-1618'de hep "Şoför mahalinde telefonda yükses sesle konuşmayın" ve "Yaşlı,engelli,hamile vb. yolcularımıza yer veriniz" anonsları vardı.

Geri
Üst Alt