303A: 26-06-2025 itibariyle Haftaiçi 328 seferin hareket saati güncellenmiştir. Ayrıca Haftaiçi 14 sefer, Cumartesi 42 sefer ilave edilmiştir.
Levente girmeyen 500T Nurtepe Viyadüğü trafiğine takılacak bu seferMetrobüsü uzatmak yerine altına metro yapmaya çalışıyorlar, 303B bir de İETT’nin tek sevdiği uzun hat her bayramda seferleri artıyor
303A yok olmaya daha yatkın
ekşi sözlüğe öylesine girip baktım 500T’nin başlığına, biri şöyle bir şey önermiş:
“levent'e giren ve girmeyen şeklinde iki farklı 500t yapmalarıydı.
çünkü her iki yönde de en çok takıldıkları yer levent trafiği oluyor. mesela kozyatağı'ndan topkapı'ya gideceğiz diyelim. köprüden sonra stadın oraya varması ortalama yarım saat sürüyor. tıklım tıkış otobüsün içinde yarım saat levent'i geçmesini beklemektense durakta levent'e girmeyen 500t'yi beklemek daha mantıklı. ters yönde de aynı şekilde, nurtepe'den çıktıktan sonra köprü yoluna girip bi bastın mı doğru kavacık köprüsü'ndesin. bu yöntemin de muhtemel handikapları olurdu belki ama ukome bunu da bi düşünsün. söz, telif istemem.
olur da yaparsanız bu sistemi levent'e girene 500tl dersiniz, girmeyene de 500t.”
303A bence yok olmalı. 500T gibi onu da revize edebilirler. 300 hattına seferler aktarılmalı.303A yok olmaya daha yatkın
Her şey zamanla. İETT de istiyor aslında tüm hatları kısaltmayı ama halkın tepkisinden çekiniyor. Seçimlere göre hareket eden bir ülke siyasetinde bu da normal. 500T sembolik bir hattı (ben öyle düşünmüyorum) ama yine de dokunuldu hatta. Tepkilere göre bundan sonrası şekillenir. Çünkü; bu maliyetler ile uzun hatlar zarar veriyor bütçeye. Metrobüs ise Silivri'ye gitmez. Bence gerek de yok ama Büyükçekmece'nin sonuna kadar gelmesi faydalı olabilir ama Beylikdüzü yokuşunu çıkmayı reddedebilir araçlar.303A bence yok olmalı. 500T gibi onu da revize edebilirler. 300 hattına seferler aktarılmalı.
M4 Metrosunun İçmelere uzatılması gündem dahilinde bile değil 2035 sonrası planlarında geçiyor bu demek oluyor inşaatı 2035 den sonrasında başlayacak, rahat en az 8 sene de onun inşaatı sürerdi 2045 den sonra İçmelere metro gelecekte 500T ve 130Ş nin bu durumunun öyle konuşabiliriz. Şu anda böyle bir çözüm önerisini unut gitsin.bu 500L-500T olayı M4 metrosu'nun İçmeler'e uzatılmasına kadar bekletilmeliydi. M4 İçmeler uzatması açıldığında 500T Kozyatağı Metro-Zeytinburnu arası
130Ş ise Şifa-İçmeler arası hizmet verirdi böylece elde birçok otobüs kalırdı bunları da Tuzla'daki diğer hatlara dağıtabilirler hatta 500T iş saatlerinde dakika başı çalıştırılabilirdi fakat 130Ş'nin metroya ücretsiz aktarma olması şartıyla.
500 T HATTI 4.LEVENT-TUZLA OLARAK DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ.
bu 500L-500T olayı M4 metrosu'nun İçmeler'e uzatılmasına kadar bekletilmeliydi. M4 İçmeler uzatması açıldığında 500T Kozyatağı Metro-Zeytinburnu arası
130Ş ise Şifa-İçmeler arası hizmet verirdi böylece elde birçok otobüs kalırdı bunları da Tuzla'daki diğer hatlara dağıtabilirler hatta 500T iş saatlerinde dakika başı çalıştırılabilirdi fakat 130Ş'nin metroya ücretsiz aktarma olması şartıyla.
Şahinkaya'dan uzak durun.500L hattının seferleri sıklaştırılmadıkça, 500T hattının 4.Levent'e çekilmesinin bir anlamı olmayacaktır. 500L hattına Şahinkaya yada Anadolu Garajından Körüklü araç verilebilir mi acaba diye sorguluyorum. Alperen kardeşimin dediği gibi toplama Topkapı Garajının araçları 500L yi yarı yolda bırakabilir.
Ben katılmıyorum, yaşlılar için hat açılacaksa aktarma zorunluluğu olmamalı.65 yaş üstü ve engelli bireyler düşünülerek Şifa Mahallesi'nden Kadıköy'e asfalt üzerinden gidecek bir opsiyon mutlaka olmalı. İlle de demiyorum ki; Şifa & Kadıköy arası baştan sona tek araç olmalı. Bir yerden sonra ücretsiz entegrasyon ile başka bir otobüse de aktarabilir fakat metro her yerde durmadığı için asfalt üstü tek veya çift araç ile devam edilmeli.
Şahinkaya daha kendine yetmiyor, birde 500L ye mi körüklü verecek? Eksik kalsın...500L hattının seferleri sıklaştırılmadıkça, 500T hattının 4.Levent'e çekilmesinin bir anlamı olmayacaktır. 500L hattına Şahinkaya yada Anadolu Garajından Körüklü araç verilebilir mi acaba diye sorguluyorum. Alperen kardeşimin dediği gibi toplama Topkapı Garajının araçları 500L yi yarı yolda bırakabilir.
Araç takviye edilsin bu kadar zor mu?Şahinkaya daha kendine yetmiyor, birde 500L ye mi körüklü verecek? Eksik kalsın...
Öyle olabilir şu anki haliyle araç veremez, izdiham yaşanır duraklarda.Araç takviye edilsin bu kadar zor mu?
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.