Tema düzenleyici

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BURULAŞ duyurdu! Bursa'da abonman kart sistemi kaldırıldı​

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım iştiraki BURULAŞ, toplu taşımada abonman kart sisteminin kaldırıldığını açıkladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, artan maliyetler nedeniyle şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. 7 Temmuz 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre:

Tam bilet ücreti: 35 TL
Öğrenci bileti: 8.75 TL
olarak güncellendi.

ABONMAN KART SİSTEMİ SONA ERİYOR

Duyuruda ayrıca, ulaşımda dijital BursaKart sistemine geçiş süreci kapsamında mevcut abonman kart sisteminin kaldırıldığı açıklandı. Ancak mevcut abonman kartları, süreleri dolana kadar kullanılabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, açıklamasının sonunda vatandaşlara şu mesajı verdi:

“Bu kararlar alınırken sadece rakamlar değil, sizlerin günlük hayattaki ekonomik yükü de göz önünde bulundurulmuştur. Hizmeti kesintisiz sürdürebilmek için çalışmaya devam edeceğiz.”
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER ETKİLENECEK

Öte yandan bursahakimiyet.com.tr'nin BURULAŞ'tan aldığı bilgiye göre, Abonman Kart Sisteminin kaldırılmasının öğrenci ve öğretmenleri etkileyeceği belirtildi. Mobil uygulama üzerinden kişiselleştirilmiş kart üzerinden ise indirimli fiyat tarifesi üzerinden faydalanılacağı bildirildi.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr/bursa/burulas-duyurdu-bursa-da-abonman-kart-sistemi-kaldirildi-1459386

Bence cesaret edemezler ama umarım bir benzeri İstanbul'da ulaşıma zam gelirken ABONMAN'ı kaldırmak gibi bir hata yapmazlar. 3-4 Aktarmayla okuluna giden öğrenciler için bir nimet, Bursa da nasıl bir böyle karar alınmış hala şaşırıyorum

BURULAŞ duyurdu! Bursa'da abonman kart sistemi kaldırıldı​

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım iştiraki BURULAŞ, toplu taşımada abonman kart sisteminin kaldırıldığını açıkladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, artan maliyetler nedeniyle şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. 7 Temmuz 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre:

Tam bilet ücreti: 35 TL
Öğrenci bileti: 8.75 TL
olarak güncellendi.

ABONMAN KART SİSTEMİ SONA ERİYOR

Duyuruda ayrıca, ulaşımda dijital BursaKart sistemine geçiş süreci kapsamında mevcut abonman kart sisteminin kaldırıldığı açıklandı. Ancak mevcut abonman kartları, süreleri dolana kadar kullanılabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, açıklamasının sonunda vatandaşlara şu mesajı verdi:

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER ETKİLENECEK

Öte yandan bursahakimiyet.com.tr'nin BURULAŞ'tan aldığı bilgiye göre, Abonman Kart Sisteminin kaldırılmasının öğrenci ve öğretmenleri etkileyeceği belirtildi. Mobil uygulama üzerinden kişiselleştirilmiş kart üzerinden ise indirimli fiyat tarifesi üzerinden faydalanılacağı bildirildi.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr/bursa/burulas-duyurdu-bursa-da-abonman-kart-sistemi-kaldirildi-1459386

Bence cesaret edemezler ama umarım bir benzeri İstanbul'da ulaşıma zam gelirken ABONMAN'ı kaldırmak gibi bir hata yapmazlar. 3-4 Aktarmayla okuluna giden öğrenciler için bir nimet, Bursa da nasıl bir böyle karar alınmış hala şaşırıyorum
Yakında iett nin alacağı o eşsiz karar

İETT’nin kesin böyle bir karar alacağını söylemek zor da abonmanın kaldırılması özellikle işçi kesimini daha çok olumsuz etkiler gibi.
Bende alacağını sanmıyorum. En çok öğrenci neredeyse İstanbulda var. Bursadan bile beklemiyordum görünce çok şaşırdım. Tepkilerden sonra belki geri adım bile atarlar

Maalesef çalışmalar çok yavaş ilerliyor 2 ay önce Edirnekapı metrobüs girişini de kapattılar, aynı duruyor hiçbir gelişme görmedim, aynı şekilde yeni incirli metrobüs durağı da çok uzun sürdü

Değerli yolcularımız;

KM45 Marmara Üniversitesi/Küçükyalı Metro – Mimar Sinan Öğr.Yrd./ Maltepe Üniversitesi hattımız 14.07.2025 Pazartesi tarihinden itibaren Marmara Üniversitesi – Küçükyalı Metro – Sağlık Bilimleri Kampüsü – Başıbüyük Mahallesi – Büyükbakkalköy Yolu – Seyrantepe (Mimar Sinan Öğrenci Yurdu) güzergâhında hizmet verecektir.

Yolcularımıza duyurulur

KAYNAK: İETT Duyurular

Ekran görüntüsü 2025-07-10 180701.png

Son düzenleme:
Yaşlı kesim dışında bebek arabalı işgalciler de herhangi bir ücret ödemiyor. Geçen bindiğim otobüste tam 3 tane bebek arabası vardı. Bu saçmalığın hemen kaldırılması lazım. Belediyeler yapsın gerekli yardımları, İETT'ye ne oluyorsa yani.
Malesef bende çok şikayetçiyim bide seni dürtüp zoraki yerinden kaldırmaya çalışıyorlar. Mesela MR52 hattını incelerseniz hep bedavacı olan kişiler biniyor.

Geri
Üst Alt