Tema düzenleyici

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılıyorum olimpiyat stadına gelip şehir hastanesine uzatatılmaması tuhaf zaten çok seyrek çalışıyor
Çok Zor Değil:
Kartaltepe Yönünde:
-Bulvar İstanbul
-Bahçetepe 1
-Şehir Hastanesi Fizik Tedavi
-çocuk ve genel
-nöroloji ve ortopedi
-onkoloji ve ruh sağlığı
-kadın doğum kalp damar
-bahçetepe 2
-nidapark
-stadyolu
-olimpiyat stadı

Taşoluk Yönünde
-olimpiyat stadı
-stad yolu
-kadın doğum kalp damar
-onkoloji ve ruh sağlığı
-nöroloji ve ortopedi
-çocuk ve genel
-Şehir Hastanesi Fizik Tedavi
-Bulvar İstanbul

Olması gerek bu bide sefer sayıları arttırılıp gün icinde sabah akşam haricinde kartaltepeden ring olarak hizmet verirse şahane olucak.

MK3 - MK4 - MK32 - MK36 - MK92 hatların yeniden açılması dahada iyi olur. Bi ara açtılar sözde yoğunluk azaltma dediler pandemi bahanesiyle geçici denilip kapatildi bide geçmiş hatlara baktım MK21 var bu hat kodu 78F yerine hizmet verebilir aslında MK17 gözüme çarptı bu hattı İ.Ü.CARRAHPAŞA KAMPÜSÜ - OLİMPİYATKÖY METRO olarak devam etmesini isterim. Arşive bi göz atıyorum
MK41 ve MK43 var mesela bu hatta şöyle bir revizyon yapılabilir. aynı anadolu yakasında SM9 gibi bir metro hattı ile bir başka metro hattı arasında mekik dokuyabilir. Mesela MK41 Mehmet Akif Mah.- Organize Sanayi Sitesi - Mahmutbey Metro / MK43 Kirazlı Metro - Tekstilkent / Giyimkent Metro
MK44 hattıda yeniden hizmete başlayabilir. Aynı güzergah üzerinde. MK45 keza MK42 ye alternatif olabilir.
MK35 hattı var açılmış hemen kapanmış bu hattı Mahmutbey Metroya uzatılıp hizmete devam edebilir. MK1 hattıda Arnavutköy Merkez - Kayaşehir Merkez arası ring olarak devam edebilir.

Son düzenleme:
MK3 - MK4 - MK32 - MK36 - MK92 hatların yeniden açılması dahada iyi olur. Bi ara açtılar sözde yoğunluk azaltma dediler pandemi bahanesiyle geçici denilip kapatildi bide geçmiş hatlara baktım MK21 var bu hat kodu 78F yerine hizmet verebilir aslında MK17 gözüme çarptı bu hattı İ.Ü.CARRAHPAŞA KAMPÜSÜ - OLİMPİYATKÖY METRO olarak devam etmesini isterim. Arşive bi göz atıyorum
MK41 ve MK43 var mesela bu hatta şöyle bir revizyon yapılabilir. aynı anadolu yakasında SM9 gibi bir metro hattı ile bir başka metro hattı arasında mekik dokuyabilir. Mesela MK41 Mehmet Akif Mah.- Organize Sanayi Sitesi - Mahmutbey Metro / MK43 Kirazlı Metro - Tekstilkent / Giyimkent Metro
MK44 hattıda yeniden hizmete başlayabilir. Aynı güzergah üzerinde. MK45 keza MK42 ye alternatif olabilir.
MK35 hattı var açılmış hemen kapanmış bu hattı Mahmutbey Metroya uzatılıp hizmete devam edebilir. MK1 hattıda Arnavutköy Merkez - Kayaşehir Merkez arası ring olarak devam edebilir.
M9 sadece Olimpiyat-İkitelli, M3 ise Kirazlı’ya kadar çalışırken MK hatları ve sefer saatleri daha fazlaydı. Hatta Bahçeşehir bölgesi için konuşacak olursak gece 12’den sonra bile sefer vardı. Metro uzadıkça çelişkili olarak seferleri azaldı onun yerine daha çok Marmaray’a giden hatlara öncelik verildi.

Tekrar genel bir düzenleme olur mu sanmam. Bölgedeki toplu taşıma alışkanlıkları değişiyor. M7’nin KSS Hastanesine gelişiyle de çok şeyin değişeceğini düşünüyorum.

Büyük ihtimal Kss hastanesinde de bi aktarma merkezi yapacaklardır.
Başta bir çok hat kapanır 141A basta olmak üzere zaten pek bi işlevi yoktu onun dışında K.s.s Hastanesi üzerinden geçen bir çok hattı aktarmaya alırlar. 78G, 78Ş, 76V, MK16, MR40, MR50, MR51, MR54 gibi hatlar büyük ihtimal 2 parçaya bölünebilir. Aynı alibeyköy aktarma merkezindeki gibi.

Son düzenleme:
Büyük ihtimal Kss hastanesinde de bi aktarma merkezi yapacaklardır.
Başta bir çok hat kapanır 141A basta olmak üzere zaten pek bi işlevi yoktu onun dışında K.s.s Hastanesi üzerinden geçen bir çok hattı aktarmaya alırlar. 78G, 78Ş, 76V, MK16, MR40, MR50, MR51, MR54 gibi hatlar büyük ihtimal 2 parçaya bölünebilir. Aynı alibeyköy aktarma merkezindeki gibi.
Marmaray hatlarında bir değişiklik olmaz çünkü M7’nin Marmaray’a aktarması yok. İki aktarma yapmak da zaman ve nakit kaybı yolcu için o yüzden sanmam. Aksine bu hatlar daha çok değerlenecek çünkü Marmaray, M7, M11 ve uzun vadede M1B’ye aktarma yapabilecekler.

Diğer yandan MK hatları etkilenebilir. Açıkçası Olimpiyat’a kadar çıkmaktansa KSS Hastanesi + M3 veya M9 aktarması yapmak daha kolay sanki. Üstelik saatlerce otobüs bekleme derdi de yok.

Banada öyle geliyor peki atakent otobüslerini 89, 89T, 98AB, 98T hatları bazıları şimdilik kss hastensinde geçici bu hatlar metro açılınca büyük ihitmal Tema Park metro durağından m7 hattına besleme olabilir.

Banada öyle geliyor peki atakent otobüslerini 89, 89T, 98AB, 98T hatları bazıları şimdilik kss hastensinde geçici bu hatlar metro açılınca büyük ihitmal Tema Park metro durağından m7 hattına besleme olabilir.
Bu hatlara da bir şey olmaz çünkü Aksaray ve Sefaköy’e gidiyorlar. M7 ve aktarma yaptığı raylı sistemlerle pek güzergah örtüşmüyor. Doğrudan etkilenmesi mümkün hatlardan birinin de E-58 Mecidiyeköy hattı olduğunu düşünüyorum. Ama alternatif oluşturmak açısından hat kalabilir de.

Benim tahminimde şöyle olucaktır K.S.S.hastanesi üzerinden geçen 76V, 78G, 78Ş hattını ikiye bölüm k.s.s. Hastanesinde son buldurup burdan diger mevcut hatlara aktarma yaptıracaklardır diye tahmin ediyorum.

Screenshot_20250505_091721_Samsung Notes.jpgScreenshot_20250505_091802_Samsung Notes.jpgScreenshot_20250505_091820_Samsung Notes.jpg

Full İETT'nin çalıştığı hastane hattında sabahtan bu kadar iptal olması normal değil. Ayrıca bence sadece hastane hatları olabildiğince kısa olması gerekirken HS2 istanbul yolculuğu yaptırıyor. Hastane hatlarının olabildiğince en kısa km olmalı bence MR52 gibi 25-40 dk arası sürüyor tek yön sefer. (trafiksiz)

IMG_20250506_090202.jpg

İETT Avrupa yakasındaki depar hatları da artık Anadolu yakasındaki gibi harf yerine sayı olarak ifade edilmeye başlamış. Mesela 303A-1, 97-1, 98AB-1, 98S-1, 98S-2 artık H, A, S, Y yerine (-1) (-2) yazıyor. Bu uygulama 146-1 hattında halen daha E olarak gözüküyor.

Bakırköy Hatları Güzergah Değişikliği

Değerli yolcularımızın dikkatine;

İSKİ tarafından yürütülen altyapı çalışmaları nedeniyle Yüce Tarla Caddesi geçici olarak trafiğe kapatılmıştır. Bu nedenle aşağıda belirtilen hatlarımızın güzergâhlarında geçici bir düzenlemeye gidilmiştir. Bu doğrultuda;

76, 76V, 89YB, 98, 98A, 98AB, 98B, 98H, 98M, 98MB, 98S, 98T, 98TB, 73B, 76C, 79B, 146, E-57, 50B, numaralı hatlarımız Bakırköy yönüne gidişte, Şirinevler Durağı'ndan sonra Ataköy Bulvarı, Dr. Remzi Kazancıgil Caddesi, Behçet Kemal Caddesi ve Zuhuratbaba Caddesi takip edilerek Zuhuratbaba Durağı üzerinden mevcut güzergâha dönüş yapacaktır.

71T numaralı hattımız, Ataköy 9-10 Kısım yönüne gidişte, İncirli Ömür Durağı'ndan sonra D100 Kuzey Yan Yol ve Mustafa Sarıçiçek Bulvarı üzerinden ilerlenerek Uğur Mumcu Bulvarı Durağı üzerinden güzergâha dönüş yapacaktır.

72T numaralı hattımız Yeşilköy yönüne gidişte İncirli Ömür Durağı'ndan sonra D100 Kuzey Yan Yol, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, Behçet Kemal Çağlar Caddesi ve Zuhuratbaba Caddesi takip edilerek Zuhuratbaba Durağı üzerinden güzergâha dönüş yapacaktır.

98E numaralı hattımız Bakırköy yönüne gidişte Talatpaşa Bulvarı Durağı'ndan sonra D100 Kuzey Yan Yol, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, Dr. Remzi Kazancıgil Caddesi, Behçet Kemal Caddesi ve Zuhuratbaba Caddesi takip edilerek Zuhuratbaba Durağı üzerinden güzergâha dönüş yapacaktır.

98Y, 98G, 98D numaralı hatlarımız Bakırköy yönüne gidişte Haznedar Yolu Durağı'ndan sonra D100 Kuzey Yan Yol, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, Dr. Remzi Kazancıgil Caddesi, Behçet Kemal Caddesi ve Zuhuratbaba Caddesi üzerinden Zuhuratbaba Durağına ulaşacaktır.

94, 94A numaralı hatlarımız Bakırköy yönüne gidişte İncirli Ömür Durağı'ndan sonra D100 Kuzey Yan Yol, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, Dr. Remzi Kazancıgil Caddesi, Behçet Kemal Caddesi ve Zuhuratbaba Caddesi takip edilerek Zuhuratbaba Durağı üzerinden mevcut güzergâha dönüş yapacaktır.

AVR1 numaralı hattımız, Bakırköy yönüne gidişte Şirinevler Durağı’ndan sonra Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, Dr. Remzi Kazancıgil Caddesi, Behçet Kemal Caddesi ve Zuhuratbaba Caddesi üzerinden ilerleyerek Zuhuratbaba Durağı’ndan mevcut güzergâhına devam edecektir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

İspat:
Ekli dosyayı görüntüle 68615
B-1881 Karabal Caddesi'nden geçti.
B-1862 Yüce Tarla Caddesi'nden geçti.
B-1876 D-100'den devam etti.

50B güzergahı iyice şaştı.

Son düzenleme:
Full İETT'nin çalıştığı hastane hattında sabahtan bu kadar iptal olması normal değil. Ayrıca bence sadece hastane hatları olabildiğince kısa olması gerekirken HS2 istanbul yolculuğu yaptırıyor. Hastane hatlarının olabildiğince en kısa km olmalı bence MR52 gibi 25-40 dk arası sürüyor tek yön sefer. (trafiksiz)

Ekli dosyayı görüntüle 68719
HS2’yi nasıl kısaltabilirler ki? Hat aslında hastane ve metrobüs olarak iki yönlü çalışıyor. Verimli bir hat bence ama çok yoğun.

HS2’yi nasıl kısaltabilirler ki? Hat aslında hastane ve metrobüs olarak iki yönlü çalışıyor. Verimli bir hat bence ama çok yoğun.
Aslında spesifik olarak HS2 demedim hastanelere giden araçların yolunun kısa olması gerekli, tüm şehri dolaşması mantıksız bence. Verimlilik konusunda baya verimli bende kullanıyorum ama hastanede işim çıksa hastane için binmezdim şahsen 1 saatten fazla yol süresi var

Aslında spesifik olarak HS2 demedim hastanelere giden araçların yolunun kısa olması gerekli, tüm şehri dolaşması mantıksız bence. Verimlilik konusunda baya verimli bende kullanıyorum ama hastanede işim çıksa hastane için binmezdim şahsen 1 saatten fazla yol süresi var
HS2 aslında pek dolaşan bir hat değil, 147 veya hastane hatlarından 142B’ye bakın. 142B’nin yine 142T gibi bir alternatifi var.

HS2’yi rahatlamanın yolu sefer saatlerini artırmak veya alternatif hatlar oluşturmaktan geçiyor.

Geri
Üst Alt