Tema düzenleyici

İett Genel Müdürü Olsaydınız Ne Yapardınız?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mertesat07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
körüklü alımı yapacağıma treylerli otobüse yatırım yapar idim. çünkü körüklü otobüsün kapasitesi hatlara fazla gelebiliyor (133TM'nin körüklü deparına sabahları hariç pek yolcu bindiğini görmedim) bir de körüklü otobüslerin yürütme maliyeti yüksek; körük kısmının bakımını yapmak maliyetli ve zor bir iş, kullandıkları benzin miktarı da yüksek. Fakat en en büyük sorunu manevra kabiliyetleri.

treylerli otobüslerin özellikle bağlantılı direksiyon (? türkçe mealini bulamadım) olanları oldukça keskin virajlar dönebiliyorlar. körüklülerden diğer iyi yönü sanırım bütün körüklüler (en azından türkiyede olanlar) alçak tabanlı. alçak tabanlı olmak istanbulda coğrafya gereği pek iyi bir özellik olmayabiliyor. fakat treylerli otobüslerde alçak girişli çalıştırabiliriz. bu istanbula daha uygun olur.
yani kağıthane şile gibi normalde körüklü girmeyen/yüksek tabanlı giren yerlere bunlardan verebiliriz.
bu treylerli otobüslerle aynı zamanda kapasiteyi daha rahat kontrol edebiliriz, tren gibi kuple/dekuple edilebiliyorlar. 133P, 134YK gibi midibüs-solo karışık çalışan hatlara pik saatlerde treylerli, onun dışında bu seti ayırıp verebiliriz. böylece otobüslerimiz hep kapasitelerine yakın çalışır yani daha verimli olur

hatta körüklü otobüsten daha uzun olabiliyor neye bağladığımıza bağlı olarak ama izin verilir mi bilmiyorum
örnek video, 12m lions city'e sanırım 8m treyler takmışlar:
Bunları bredaya bağlasalar düz yolda zor gider

:) Onlar 2013 model Otokar’ları ile takılmaya devam etsinler hocam. 400 den fazla araçları var bölgeyi pek bilmiyorum ama yeterlidir diye düşünmüştüm
Bak bu düşünceyi değiştirmek gerek işte. Anadolu Yakasındaki garajlar Avrupa Yakasında kullanılmış araçların Garajı olma düşüncesinden sıyrılmak gerekiyor artık. Avrupa Yakasına yeni otobüs alınıyorsa Anadolu Yakasına da alınmalı. Hali hazırda eski miadını doldurmuş ne kadar araç varsa ilçe belediyelerine hibe edilebilir. Onlar da personel servisi, öğrenci servisi, pazar ringi gibi işlerde kullanılabilir.

Bak bu düşünceyi değiştirmek gerek işte. Anadolu Yakasındaki garajlar Avrupa Yakasında kullanılmış araçların Garajı olma düşüncesinden sıyrılmak gerekiyor artık. Avrupa Yakasına yeni otobüs alınıyorsa Anadolu Yakasına da alınmalı. Hali hazırda eski miadını doldurmuş ne kadar araç varsa ilçe belediyelerine hibe edilebilir. Onlar da personel servisi, öğrenci servisi, pazar ringi gibi işlerde kullanılabilir.
Bence ne kadar eski bile olsalar hibe edilmemesi lazım bir zaman sonra sağlam araçlar hurdaya gidiyor

Bence ne kadar eski bile olsalar hibe edilmemesi lazım bir zaman sonra sağlam araçlar hurdaya gidiyor
Öyleyse 400 küsür Otokarı tüm garajlara dağıtmak lazım. Tekdüze ulaşıma karşıyım. Anadolu Yakasının doğusunda Otokar kaynıyorken batısında Citaro cirit atıyor. BMC Procityler, Akialar karşıda onlarda gelsinler Anadolu Yakasındaki Garajlar da görelim Yunusta Sarıgazi de Kurtköyde körüklü otobüslerin çoğu Pendik, Sancaktepe, Sultanbeylide. Tuzladaki vatandaşta KM12 de Otokar beklesin.

Öyleyse 400 küsür Otokarı tüm garajlara dağıtmak lazım. Tekdüze ulaşıma karşıyım. Anadolu Yakasının doğusunda Otokar kaynıyorken batısında Citaro cirit atıyor. BMC Procityler, Akialar karşıda onlarda gelsinler Anadolu Yakasındaki Garajlar da görelim Yunusta Sarıgazi de Kurtköyde körüklü otobüslerin çoğu Pendik, Sancaktepe, Sultanbeylide. Tuzladaki vatandaşta KM12 de Otokar beklesin.
Sultangazi Garajındakileri mi diyorsunuz hocam

Ya da Akia ile Procity Tr olabilir
12 metre bağlayınca oluşacak araç izin gerektirir mi bilemedim. Bunları evvela kağıthane garajına sokmayı düşündüm. Bredadan başka temsa var bir tek CNG’li. Ama Sizin sevmediğiniz Akialar bence cuk diye oturur böyle bir şeye

Tuzladaki vatandaşın çok bir seçeneği yok zaten araç konusunda :D onun dışında ağır modifiyeli eski kasa cobra veya nispeten hafif modifiyeli eski kasa procity tek seçenekler. Pek bulunmayan Yeni kasa cobralar ve tek tük novocitiler de var. Conectoyu bir tek 133AK’de 1-2 kere gördüm. procity tr ve temsa direkt yok.

Midibüste seçenekler daha da kısıtlı. Atak veya Sultan’dan başka araç icat edilmemiş

12 metre bağlayınca oluşacak araç izin gerektirir mi bilemedim. Bunları evvela kağıthane garajına sokmayı düşündüm. Bredadan başka temsa var bir tek CNG’li. Ama Sizin sevmediğiniz Akialar bence cuk diye oturur böyle bir şeye
Akia yı seviyorum hocam diğer mesajlarda belirtmiştim Yasin hocam ile karıştırdınız

18 metre gibi olacağından sanmam. Sadece treyleri şöför eğitimleri ve ehliyetleri olabilir.

200 Anadolu'ya , 200 Avrupa'ya yeni otobüsler dağıtılmalı

Akia yı seviyorum hocam diğer mesajlarda belirtmiştim Yasin hocam ile karıştırdınız
Yok sizi kastemedim zaten. Forumda genel bir akia füşmanlığı var
18 metre gibi olacağından sanmam. Sadece treyleri şöför eğitimleri ve ehliyetleri olabilir.
İETT eğer bu eğitimleri kendi bünyesinde vermeyi başarırsa körüklü otobüsü metrobüs haricinde görmemeye başlayabiliriz. Körüklüler Ağır araç sınıfında olduğu için İETT eğitimini veremiyor alınmamasının en büyük nedeni de sanırsam bu

Son düzenleme:
Yok sizi kastemedim zaten. Forumda genel bir akia füşmanlığı var

İETT eğer bu eğitimleri kendi bünyesinde vermeyi başarırsa körüklü otobüsü metrobüs haricinde görmemeye başlayabiliriz. Körüklüler Ağır araç sınıfında olduğu için İETT eğitimini veremiyor alınmamasının en büyük nedeni de sanırsam bu
Bence siyasi mevzulardan dolayı Akia düşmanlığı var. Yoksa kendilerini kanıtlamış araçlar, halen yollardalar. Mercedes ,MAN değil tabiiki ayrıca.

Bence siyasi mevzulardan dolayı Akia düşmanlığı var. Yoksa kendilerini kanıtlamış araçlar, halen yollardalar. Mercedes ,MAN değil tabiiki ayrıca.
Mercedes MAN olmalarına gerek yok. Akialar bence rüştlerini kanıtlamış araçlardır

insanları marka değil araç taşır. bunu asla unutmayalım

Son düzenleme:
Bakırköy Sahile yeni peron yapıp Bakırköy hatlarının ring saçmalığından çıkarmak olurdu. Baştan BN1 (şuan en azından hafta içi 10'a kadar ring. Pazar günleri 20'ye kadar) veya diğer eminönü peron kalkışlı hatları da ringti. Nasıl bunlar kaldırıldıysa bakırköy hatlarına da aynısı lazım.

Bence 500T’yi kısaltmak yerine sorunun kaynağına gitmeliydi İETT. D100’e otobüs şeridi yapılmalı. Hatta metrobüs yoluna sarı araçların girmesi gibi çılgınca bir teklifte bulunmuştum, sistem buna uygun düzenlenirse bence gayet iyi bir çözüm Olabilir
Metrobüse sarı otobüsler girerse işin içinden çıkılamaz bir kaos çıkar. Şuanki metrobüsler bile yeri geliyor perona sığmadan peronun en sonunda duruyorlar

Metrobüse sarı otobüsler girerse işin içinden çıkılamaz bir kaos çıkar. Şuanki metrobüsler bile yeri geliyor perona sığmadan peronun en sonunda duruyorlar
ortaya çıkacak kaos bence trenlerdeki gibi bütün araçların metrobüs şöförleriyle (ve tam tersi) konuşmasını sağlayacak telsizlerle donatılarak çözülebilir. Sarı araçlar peronun en sonunda durur (hatta ön kapının kullanılmaması pahasına daha ileriye de gidebilir. Şöförler sürekli metrobüs şöförleriyle irtibatta olur. Metrobüste son durak yapmayacaklar ve öyle fazla bir kısmını kullanmayacaklar.

ortaya çıkacak kaos bence trenlerdeki gibi bütün araçların metrobüs şöförleriyle (ve tam tersi) konuşmasını sağlayacak telsizlerle donatılarak çözülebilir. Sarı araçlar peronun en sonunda durur (hatta ön kapının kullanılmaması pahasına daha ileriye de gidebilir. Şöförler sürekli metrobüs şöförleriyle irtibatta olur. Metrobüste son durak yapmayacaklar ve öyle fazla bir kısmını kullanmayacaklar.
Avrupa'da olsa mükemmel olabilir fakat İstanbul'da bu sistemi beceremezler

Geri
Üst Alt