Tema düzenleyici

İett Genel Müdürü Olsaydınız Ne Yapardınız?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mertesat07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
130H’ın tercih edilmeme sebeblerinden biri ekonomik olarak güçsüz gettolardan geçmesi olabilir mi zaten yolcusu az hızlı seyahat edilmez mi 88 durak var ama esenyalıdan sonra tak tak geçer durakları m4 e aktarma yapmak istesen kame12 metroya gidene kadar uçağı kaçırtır kame13 kalabalık hat eğer valiz maliz varsa hiç uğraşılmaz dolmuşun almama riski var
İşte orada meşhur 130Ş devreye giriyor Tuzla içindeysen alternatifin yok. Bu konuda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 250 hattı üstüne tanımam.

Konuya geri dönüşü ben yapayım.

Benim yıllardır düşündüğüm bir olay var. İstanbul gibi büyük bir Metropolde çoğu otobüs hatları 23:00-24:00 arasına kadar çalışıyor. Fakat İstanbulda hayat nerdeyse gece başlıyor. Sabaha kadar çalışan metro/metrobüslerin farkındayım fakat belirli yerlere kadar çalışıyor. Gece çalışan hatlarında farkındayım fakat belirli bölgelerde çalışıyorlar. Bence en azından İstanbul gibi bir yerde gece yarısı 1-2 saatte bir olsa bile her bölgede belirli hatlar çalışmalı.

Sorunların da farkındayım. Araçlar bu haldeyken bile arıza verip hararet veriyorlar. Geceyi de eklerlerse hiç dayanmazlar. Keza bunun çalışacak şöför abilerimizin vardiyası da mevcut derken bir yol bulunmalı bence. Çözüm yolu kısmını düşünmek bize düşmez ama 23'te son sefer yapan çok hat var ve 23 cidden çok erken bir saat dilimi. En azından 01:00-01:30'da falan son bulmalı

TEM Çakmak durağı
TEM Metris durağı
TEM Mall of Istanbul durağı
129S Sarıyer - Çayırbaşı - Hacıosman - Maslak - 4. Levent - Kavacık Köprüsü - Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları - Üstbostancı hattı (Körüklü Ağırlıklı)
129SA Sarıyer - Tünel - Hacıosman - Maslak - 4. Levent - Kavacık Köprüsü - Tepeüstü - Tavukçuyolu - Finanskent - Ataşehir - Küçükbakkalköy - Bostancı Sanayi - Üstbostancı hattı (Çift Katlı Ağırlıklı)
94S Sarıyer - Çayırbaşı - Hacıosman - Maslak - Nurtepe Viyadüğü - Şark Kahvesi - Edirnekapı Kaleboyu - Cevizlibağ - İncirli - Bakırköy hattı (Körüklü Ağırlıkı)
94BS Sarıyer - Çayırbaşı - Hacıosman - Maslak - TEM Metris - Bayrampaşa Otogarı - YTÜ - Güngören Tramvay - Haznedar - İncirli - Bakırköy hattı (Solo Ağırlıklı)
77S Sarıyer - Çayırbaşı - Hacıosman - Maslak - Nurtepe Viyadük - Piyalepaşa Bulvarı - Kasımpaşa - Saraçhane - Yenikapı İstasyon - Cerrahpaşa hattı (Solo Ağırlıkı)
148 Sarıyer - Çayırbaşı - Hacıosman - Maslak - TEM Metris - Tekstilkent - 100. Yıl Mahallesi - Göztepe Mahallesi - Mahmutbey Metro hattı (Solo Ağırlıklı)
129B Bayrampaşa Otogarı - TEM Metris - 4. Levent - Kavacık Köprüsü - Kozyatağı - Altıntepe Mahallesi - Küçükyalı - Altayçeşme - Maltepe Meydan/Sahil Peronlar hattı (Solo Ağırlıklı)
500S Gebze İstasyon - Beylikbağı - Çayırova - Merkez - Çağdaşkent - Şekerpınar - Sabancı Üniversitesi - Viaport - Sultanbeyli Gölet - Samandıra Kavşağı - Kavacık Köprüsü - 4. Levent - Nurtepe Viyadüğü - Şark Kahvesi - Edirnekapı Kaleboyu - Cevizlibağ - Zeytinburnu Çırpıcı hattı (Körüklü Ağırlıklı) (NOT: Sabahları Seyrek, Akşamları Yoğun)
155 Sarıtepe Kampüs - Arıköy - Zekeriyaköy - Yunus Emre Caddesi - EKSPRESS - Mecidiyeköy hattı (Solo Ağırlıklı)
156 Sarıtepe Kampüs - Arıköy - Zekeriyaköy - Yunus Emre Caddesi - EKSPRESS - Nurtepe Viyadüğü - Şark Kahvesi - Edirnekapı Kaleboyu - Cevizlibağ - Zeytinburnu Çırpıcı hattı (Solo Ağırlıklı)

Konu sahibi
Uygun burayı buldum yazabilecek şu Mescidi Selam durağının perona dönüşmesi gerekiyor küçük cep yeterli değil sabah ve akşam pik saatlerde hatta günün her saatinde buranın karmaşıklığı herkesi illallah ettiriyo. Daha demin bir kaç tane otobüs durağa giremedi mesela otobüs yoğunluğundan. Valla yapılacak arazide var bence yapılınabilinir.

Uygun burayı buldum yazabilecek şu Mescidi Selam durağının perona dönüşmesi gerekiyor küçük cep yeterli değil sabah ve akşam pik saatlerde hatta günün her saatinde buranın karmaşıklığı herkesi illallah ettiriyo. Daha demin bir kaç tane otobüs durağa giremedi mesela otobüs yoğunluğundan. Valla yapılacak arazide var bence yapılınabilinir.
Bir benzeri Avcılar Peronlarda da yaşanıyor. Pik saatlerde otobüsler perondan çıkmaya yer bile bulamayabiliyor. Ekstra 146-1'in eklenmesiyle karman çorman oldu. O peronda biraz yetersiz kalıyor. Minibüs-Taksi Durağı ile birleştirilebilir

Çözüm Merkezine defalarca yazdım . Mantıklı değilmiş. Ayrıca insan yoğunluğu araç yoğunluğundan daha fazla ;D Akşamları bazen yolu sadece yolcular kapatıyor . 336K ve 336H yi millet otobüslerin önünde sıra yaparak bekliyor . Bu da ayrı bir sorun. Ayrıca bazı araçlar , peronun dışındaki park yerinden kalkış yapıp kaçıyor . Bu da ayrıca insan yığılmasına sebep oluyor. Kısaca İETT yine bir şeyleri iyi yönettiğini düşünüyor 🤣

150 adet solo-hibrit motorlu araç alım ihalesi açardım , sanırım şu an Türkiye de sadece Mercedes - Man ikilisinde bu araçlardan var. İhaleyi hangisi kazanırsa kazansın İETT’ye kaliteli 150 araç eklenmiş olacaktır

Yeni gelecek araçları Anadolu Garajına verir, Anadolu Garajında bulunan 120 adet Citaro’yu da araçlara iyi bakmak şartıyla peyderpey Anadolu illerine-ilçelerine hibe olarak dağıtırdım.

150 adet solo-hibrit motorlu araç alım ihalesi açardım , sanırım şu an Türkiye de sadece Mercedes - Man ikilisinde bu araçlardan var. İhaleyi hangisi kazanırsa kazansın İETT’ye kaliteli 150 araç eklenmiş olacaktır

Yeni gelecek araçları Anadolu Garajına verir, Anadolu Garajında bulunan 120 adet Citaro’yu da araçlara iyi bakmak şartıyla peyderpey Anadolu illerine-ilçelerine hibe olarak dağıtırdım.
Bence de artık marka araç almanın zamanı geldi iett için. Kasa arabalar da olsun , marka araçlar da olsun bence. Çeşitlilik iyidir.

2013 yılı gibi köklü toplu araç alımı lazım. Siteye girip işletmeciyi İETT ve Model Yılını 2013 yapınca 1.467 kayıt geliyor

Ekran görüntüsü 2025-06-30 215153.png

Bu alım yüce ikarusların toplu olarak hurdaya yollanmasıyla yapıldı böyle bir köklü alım gerçekleşmesi için citaroların gitmesi lazım
O zamanki yaşayan sayısı ile 2025 yılındaki yaşayan sayısı arasında 2-3 kat fark var. Bence illa Citaroların hurda olmasına gerek yok. Koşullar, Şartlar değişti maalesef

Geri
Üst Alt