Tema düzenleyici

İETT Araç Filosu ve Araçları Hakkında Sohbet

Çok saçma gelebilir kulağa ama , aklıma bir şey takıldı .

Madem şehrin bazı noktalarında körüklü dönebilecek alan yok , neden o zaman körüklü otobüslerin boyunu küçültmüyoruz ?

Yani atıyorum , normalde 18 metre ise 14 ya da 15’e düşürsek ? Aşırı zorlanmaz herhalde ?
Solo araçların yetmediği hatlarda ve 18 metrelik araçların çalışamayacağı yerlerde böyle araçlar kullanılabilir belki ?? En azında 30-40 kişi daha fazla alır sololara göre .

Bir firma özellikle bu tipte bir araç tasarlasa ve satsa ne kadar efektif olur acaba ? Yoksa saçmalık mı olur ?
Ya da daha büyük solo araçlar olsa ? 14 ya da 15 metrelik ? Körük olmasına gerek yok illa ki 😁

Yani atıyorum , normalde 18 metre ise 14 ya da 15’e düşürsek ? Aşırı zorlanmaz herhalde ?
Solo araçların yetmediği hatlarda ve 18 metrelik araçların çalışamayacağı yerlerde böyle araçlar kullanılabilir belki ?? En azında 30-40 kişi daha fazla alır sololara göre .

Bir firma özellikle bu tipte bir araç tasarlasa ve satsa ne kadar efektif olur acaba ? Yoksa saçmalık mı olur ?
Bu sefer körüklü olamaz. Solo versiyonunun birazcık uzun hali olur

Bana çirkin geliyor büyük sololar
Evet banada çirkin geliyorlar fakat işlevselliği sololara göre daha fazla olur . Hem de körüklü çalışamayacak yerlerde belki devreye girebilirler .
Zaten çoğu 14-15 metrelik “solo” araçların dönüş yarı çapı azalmıyor mu ?
Daha rahat dönüş yapabilir keskin ve dar yerlerde .

Deneme amaçlı hiç uzun solo araç geldi mi İETT’ye ?

Evet banada çirkin geliyorlar fakat işlevselliği sololara göre daha fazla olur . Hem de körüklü çalışamayacak yerlerde belki devreye girebilirler .
Zaten çoğu 14-15 metrelik “solo” araçların dönüş yarı çapı azalmıyor mu ?
Daha rahat dönüş yapabilir keskin ve dar yerlerde .

Deneme amaçlı hiç uzun solo araç geldi mi İETT’ye ?
Gelmedi sanırım

Çok saçma gelebilir kulağa ama , aklıma bir şey takıldı .

Madem şehrin bazı noktalarında körüklü dönebilecek alan yok , neden o zaman körüklü otobüslerin boyunu küçültmüyoruz ?

1760297954001.png

Treylerli otobüs daha mantıklı olur.

İlginçmiş ama bunun körüklüden farkı nedir ki ? Hemen hemen aynı dönüş açısına sahip olurlar ? Yoksa olmazlar mı ?
herhangi bir otobüse takarak körüklümsü yapabiiyorsun anladığım kadarıyla. ya da bunlar özel bir sistem kullanıyorlar

herhangi bir mekanik aksam barındırdığını düşünmüyorum kapılar haricinde

Geri