Tema düzenleyici

İETT Araç Filosu ve Araçları Hakkında Sohbet

Otokarın camını açmaya kalkıyorum elim siyah oluyor. Karsanların camını açmaya kalkıyorum elim siyah oluyor. Mercedeslerin camını açmaya kalkıyorum elim siyah oluyor ve defalarca başıma geldi bu durum. Hiçte hoş olmuyor yani.

İleride CNG'Li Breda'ların tahtını CNG'li Citaro'lar alsa çok güzel olur
Seni anlayamıyorum. Bi ekonomik krizdeyiz diyorsun bi citaro talep ediyorsun üstelik cngli olanından.

Bence herşeye rağmen citaro gibi kaliteli araçlara yönelmeli. Çünkü ekonomik kriz sadece halka var bizi yönetenlere değil.

Seni anlayamıyorum. Bi ekonomik krizdeyiz diyorsun bi citaro talep ediyorsun üstelik cngli olanından.

Bence herşeye rağmen citaro gibi kaliteli araçlara yönelmeli. Çünkü ekonomik kriz sadece halka var bizi yönetenlere değil.
Gümrüğe takılır, %51 yerli vs vs den ötürü gelmez. Ekınomik kriz İETT’ye de var

Otobüsü gerçekten paraya kıyarak üretmişler fakat şu karoserini uyduruk yapmasalarmış keşke.

LF25 sanırım hiç bir bütçe ayrılmadan, masraftan kaçınılmadan üretilmiş bir araç. Oldukça özenle üretildiği belli oluyor.

LF12’de her halde motoru lisanslama bütün son model dijital özelliklere kod yazadur diye özenirken bütçe bitti yetersiz bir karoseriye oturttular
Estetik olarak çok güzel bence ama, boşa yeriliyor bence

LF25 sanırım hiç bir bütçe ayrılmadan, masraftan kaçınılmadan üretilmiş bir araç. Oldukça özenle üretildiği belli oluyor.

LF12’de her halde motoru lisanslama bütün son model dijital özelliklere kod yazadur diye özenirken bütçe bitti yetersiz bir karoseriye oturttular
Estetik olarak çok güzel bence ama, boşa yeriliyor bence
Aksine LF25 en çok bütçe ve AR GE ayrılan araç. LF12 ise 2016'dan beri satılan kasanın fonksiyonlusu. Bi ara LF 35 TransEra diye bir model çıkaracaklardı... Acaba ne oldu ona ?

Aksine LF25 en çok bütçe ve AR GE ayrılan araç. LF12 ise 2016'dan beri satılan kasanın fonksiyonlusu. Bi ara LF 35 TransEra diye bir model çıkaracaklardı... Acaba ne oldu ona ?
Bütçe ayrılmamasından kastım her şeyini en iyi şekilde, kâr-zarar gözetmeden yapılmasıydı. Gavurcadaki tabiriyle overengineered

35 metrelik otobüsü üretebilmek ve birilerine ittirebilmek pek olabilecek şeyler gibi gelmiyor.

LF 18 gelecekmiş galiba onu daha çok merak ediyorum.

O bile kurtarmaz, bu kadar kötü ve özensiz bir tasarıma hiçbir şey gitmez.

Aynı şekilde bakımlıları dahil eski bmcleri hiç sevmem. Bu iki modele modifiyeler benim açımdan asla yakışmıyor.
eski bmclere modifiye bence de pek yakışmıyor (anadolu yakasındakiler haricinde onlar güzel yapıyor). eski kasa güleryüze yakışıyor çünkü hepsi en ince detayına kadar modifiyeli zaten asıl halini göremiyoruz

yeni akia'lar çok yakışıklı araçlar bence. farların etrafı siyah olsa geri kalanı sarı olsa daha iyi olur sanki görüntü olarak

Bir sürü otobüs olunca bakımları ucuzlatmak gerekiyor maalesef. Keşke devlet tarafondan sübvanse edilip para hesabı yapmasalardı
O metrobüsleri bir şekilde alabiliyorlarsa daha düzgün 12 metrelikleri de hayli hayli alırlardı gidip en kötülerini seçtiler ☹️

Bir yılda 300-400 otobüs birden alınmasını bekleyen çok insan yoktur zaten artık ama az sayıda bile olsa kaliteli araçlar alınsın yeter. Bu 150 Akia'nın yerine 15 tane Mercedes'in olmasını tercih ederdim şahsen.

Geri
Üst Alt