Tema düzenleyici

Fotoğrafçılık Üzerine Sohbet Başlığı

Ben de Samsung telefonumdan çekiyorum. Son zamanlarda netlemeyi ve orantılamayı iyi yaptığım için hep net fotoğraflar çekiyorum. Net olmayanlar çoğu zaman hep hareket halinde olduğu için öyle çıkıyor.

Bazı beğendiğim araçların fotoğraflarını 50 MP modunda çekiyorum. Ama bunların boyutunu azaltmak için fotoğraftaki bazı mekanları kırpmak zorunda kalıyorum. Çünkü boyutu aşıyor. 20 MB'den büyük çekiyor bazen manzaralarda.

Ben de Samsung telefonumdan çekiyorum. Son zamanlarda netlemeyi ve orantılamayı iyi yaptığım için hep net fotoğraflar çekiyorum. Net olmayanlar çoğu zaman hep hareket halinde olduğu için öyle çıkıyor.

Bazı beğendiğim araçların fotoğraflarını 50 MP modunda çekiyorum. Ama bunların boyutunu azaltmak için fotoğraftaki bazı mekanları kırpmak zorunda kalıyorum. Çünkü boyutu aşıyor. 20 MB'den büyük çekiyor bazen manzaralarda.
Gece fotoğrafı için öneri alabilir miyim ? flaş otomatikte kalmamalı mı ?

Konu sahibi

Hocam telefon ile çekim bana çok çok sıkıntı geliyor. Bu arada fotoğraf boyutu için forumda bir başlık vardı bakmanızı öneririm

Konu sahibi
Gece fotoğrafı için öneri alabilir miyim ? flaş otomatikte kalmamalı mı ?
Hocam ben annemin telefonu(samsung galaxy s22) ile ay fotoğrafı çekerken pro moda alıp flaş kapalı çekiyordum. Veya eğer varsa gece modu olabiliyor telefonlarda biraz olsun yardımcı olur

Hocam ben annemin telefonu(samsung galaxy s22) ile ay fotoğrafı çekerken pro moda alıp flaş kapalı çekiyordum. Veya eğer varsa gece modu olabiliyor telefonlarda biraz olsun yardımcı olur
Hocam gece moduna ben güvenemiyorum. Pozlama süresini aşırı uzun tutuyor, elde düzgün tutamayınca foto akmış yağlı boya tablosuna dönüyör.

Ben de telefondan çekiyorum,
Durmak için zamanım çok yoksa: Yüksek Kalite + Manuel Odak

Zamanım varsa: Pro modunda ışık dengesi hariç manuel şekilde ayarlıyorum.

Geceleyin yine karanlık tarzda sevdiğim için genelde yüksek ISO kısa -orta pozlama ile çekiyorum.

Konu sahibi
Hocam gece moduna ben güvenemiyorum. Pozlama süresini aşırı uzun tutuyor, elde düzgün tutamayınca foto akmış yağlı boya tablosuna dönüyör.
Doğrudur hocam ben tripod ile çekiyordum ondan fark etmemişim

Konu sahibi
ilk fotoğraf makinem kodak 8 mp. 2008 ve 2009 yıllarında kullanmıştım. Wow'da fotoğraflarım ile adeta şov yapmıştım. Makine bozulunca daha sonra Samsung'a geçtim. Yıllarca kullandım o makineyi. Hatta tripod bile aldım ama pek kullandığım söylenemez. :)
Hocam makinelerin fotoğraflarını bulup atma şansınız varmı ? Bu arada konunun en iyi mesajı buydu bence teşekkürler

Şöyle bir makineydi sanırım.

1761216374035.png

Geçen yıl kuzenimin nişanında kuzenim çekimleri yapması için fotoğrafçı arkadaşını çağırmıştı. O gün bende kendisine "Abla bu fotoğraf makinesinin markası modeli ne" diye sormuştum bana markasını ve modelini söylemişti hatta o zaman(2024 Temmuz) fiyatına bakmıştım 30.000tl'ydi markası Canon'du ama modelini unuttum.

Geçen yıl kuzenimin nişanında kuzenim çekimleri yapması için fotoğrafçı arkadaşını çağırmıştı. O gün bende kendisine "Abla bu fotoğraf makinesinin markası modeli ne" diye sormuştum bana markasını ve modelini söylemişti hatta o zaman(2024 Temmuz) fiyatına bakmıştım 30.000tl'ydi markası Canon'du ama modelini unuttum.
EOS 70/77D olabilir

@hat.76o hocamında kamerası vardı
Hehehehe kullanıyoz işte bişeyler. Benimki Nikon D7500 DLSR ama yenisine geçecem . Yurtdışından Sony HXR-NX200 4K HD adlı bir kamera sipariş ettim . 1 ay gibi elime geçer heralde
1000024274.jpg

Bu da şu an kullandığım kameranın çektiği bir fotoğraf . Yaklaşık 2 senedir kamera kullanıyorum (doğrudan - dolaylı) o yüzden bi ustalığım elbet var . Bunu geliştirebileceğimi düşündüğüm için profesyonel sinema kamerası aldım . İnşallah daha mutlu eder beni .

Geri
Üst Alt