Tema düzenleyici

Eshot'un Başında Olsaydınız Yapacaklarınız

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hermes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gaziemir şehir hastanesi hattı açardım. Ya da sarnıçtan başlatırdım. 828 gibi olurdu sarnıçtan başlar sarnıcı dolaşır , gaziemir içi çevre yolu şehir hastanesi.
Evka 7 - Esbaş - Fahrettin altay ( Esentepe )
Baykuş hatları için 930 u otogara veya sehir hastanesine uzatırdım. Bence otogara uzaması gereken bir hat
Günaltay - Yıkık Cami - İhsan Ayanak Bulvarı - Poligon Metro Ring sabah akşam çalışcak sadece.

535,853 ve 912'yi Ulukent aktarmaya uzatırdım hatta 912'yi Konak'a uzatıp 802 gibi yapardım bu şekilde Ulukent 2 ve diğer Menemen hatlarıyla ulaşım kolaylaşırdı 912'ye aktarma yapmak kolay olurdu.

535,853 ve 912'yi Ulukent aktarmaya uzatırdım hatta 912'yi Konak'a uzatıp 802 gibi yapardım bu şekilde Ulukent 2 ve diğer Menemen hatlarıyla ulaşım kolaylaşırdı 912'ye aktarma yapmak kolay olurdu.
Onun yerine C tarifeli Menemen-Çanakkale Asfaltı-Altınyol-Mürselpaşa-Basmane (1364 Sokak) hattını versek?

330 u bostanlıdan bir başka yere uzatsak çok mu uzun olur daha iyi bir hat olarak yapmak istesek ama nereye uzatabiliriz ?

330 u bostanlıdan bir başka yere uzatsak çok mu uzun olur daha iyi bir hat olarak yapmak istesek ama nereye uzatabiliriz ?
o tarafı uzamaz, diğer tarafı da uzamaz, dolmuşlar ÖHO olunca o hat ESHOT'ta kalmaya devam edecek (bu kez 5-6 dakikada bir eklemli otobüs çalışır olacak)

Tüm İzmiri kapsayan güzel hatlar düşünüp Güzergah hazırlayıp sunabilirsiniz değerlendirip buna göre belki iletirim.
Metrodreaminda bir şeyler çiziyom da hepsi aktarmaya ters şeyler hem şuan da var olanları çiziyom hem de eğlencesine güzel hatlar. Şu an bostanlı otogar hattı çiziyorum ama eski 612 yi mi yoksa geçenlerde söylediğim 290 u otogara gir çık yaparak mı çizsem onu düşünüyorum.

290 neden bornova metroyu görmüyor gidiş ve dönüşte en azından bostanlıya giderken bornova metroyu görmesi iyi olacaktır. Çünkü metrodan bayraklı sahile çıkan tek 800 var .Ya da Bornovaya girmek yerine otogara gir çık yapmalı karşıyaka bölgesi için otogara bağlantı dolmuş var bir tek şehir dışından gelen öğrenciler için de başka bir alternatif daha olur 290 bence daha işlevsel bir hatta dönüştürelebilir.

Eshotun başında olsam yapacağım ilk iş daha bilgili ve daha kaliteli araç kullanacak insanları işe almak olur vede artık hangi bölgede isen Güzergahları hatların isimlerini ezbere bilme şartı koyarım belki zor olur ama yolcuların sürekli soru sormaları ve şuradan geçer mi diyen insanlar çok oluyor ve bunları azaltmak için tabelalarda değişikliğe giderdim daha detay verilebilir şimdilik bu kadar

Eshotun başında olsam yapacağım ilk iş daha bilgili ve daha kaliteli araç kullanacak insanları işe almak olur vede artık hangi bölgede isen Güzergahları hatların isimlerini ezbere bilme şartı koyarım belki zor olur ama yolcuların sürekli soru sormaları ve şuradan geçer mi diyen insanlar çok oluyor ve bunları azaltmak için tabelalarda değişikliğe giderdim daha detay verilebilir şimdilik bu kadar
Şuradan geçer mi diye soran insanları ASLA elimine edemezsin. Daha bugün Aksaray’dayız. PERON DEĞİL AMA YOLDAKİ DURAK. Bir genç, araca Yenikapı’ya gidiyor mu diye sordu. Her yerde 50Y yazıyor. Yani anlatmaya çalıştığım bu insanlar yüzünden kullanım kılavuzlarında ürünü yemeyin yazıyor. Şuradan geçer mi diye sormaları kadar doğal bir şey yok.

Şuradan geçer mi diye soran insanları ASLA elimine edemezsin. Daha bugün Aksaray’dayız. PERON DEĞİL AMA YOLDAKİ DURAK. Bir genç, araca Yenikapı’ya gidiyor mu diye sordu. Her yerde 50Y yazıyor. Yani anlatmaya çalıştığım bu insanlar yüzünden kullanım kılavuzlarında ürünü yemeyin yazıyor. Şuradan geçer mi diye sormaları kadar doğal bir şey yok.
Son durak olmayınca da sıkıntı oluyor, otobüste yazmıyor ne ile gideceğini bilmiyorsun.

Buca'dayken (ilk zamanlarım) Seyfi Demirsoy'a gitmek için her şoföre sordum neredeyse şansıma da 866 -676-466 kombosu gelmişti sonraki 490'ı bekledim.

zaten şoförlerin çoğu hatları biliyor yani çiğli/k.yaka garajı için böyle düşünüyorum
Menemen İztaşıtta ise bazı şoförler 749,826,648 hatlarının güzergahlarını karıştırıyorlar ama 648,749 da karıştırılmayacak gibi değil ya o kadar karışık ki güzergahları geçen bir şoför bana sordu 749 da nereden gideceğini. Genelliklede soruyorlar birilerine bazen 602,660 dada oluyor bu konu.

Son durak olmayınca da sıkıntı oluyor, otobüste yazmıyor ne ile gideceğini bilmiyorsun.

Buca'dayken (ilk zamanlarım) Seyfi Demirsoy'a gitmek için her şoföre sordum neredeyse şansıma da 866 -676-466 kombosu gelmişti sonraki 490'ı bekledim.
o biraz sorun oluyor ama şöyleki halkımızda şoföre soru sormayı çok seviyor.
800de karşıyaka iskeleden geçiyormusun kaptan ?
290da bostanlı iskeleden geçermi ?
748de konağa gidermi ?
gibi soruları duyduğumu hatırlıyorum soru işini fazla abartanlar oluyor mesela bir şoförden duyduğum kadarıyla bir amca her gün aynı saatte 442 ye binip her bindiğinde kent hastanesinden geçermi diye soruyormuş.

o biraz sorun oluyor ama şöyleki halkımızda şoföre soru sormayı çok seviyor.
800de karşıyaka iskeleden geçiyormusun kaptan ?
290da bostanlı iskeleden geçermi ?
748de konağa gidermi ?
gibi soruları duyduğumu hatırlıyorum soru işini fazla abartanlar oluyor mesela bir şoförden duyduğum kadarıyla bir amca her gün aynı saatte 442 ye binip her bindiğinde kent hastanesinden geçermi diye soruyormuş.
bence sayılar halkımızın zihninde yer etmiyor, 200 250 800 gibi "özel" sayılar olmadığı müddetçe

Geri
Üst Alt