Tema düzenleyici

Eshot'un Başında Olsaydınız Yapacaklarınız

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hermes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence sayılar halkımızın zihninde yer etmiyor, 200 250 800 gibi "özel" sayılar olmadığı müddetçe
748 yıllardır olan bir hat yaklaşık 17-20 senedir var bu hat zaten asarlık,koyundere merkeze bu kadar sık olan başka otobüs yok. Zaten çoğu hat senelerdir var 442 de yaklaşık 15 senedir var zaten

o biraz sorun oluyor ama şöyleki halkımızda şoföre soru sormayı çok seviyor.
800de karşıyaka iskeleden geçiyormusun kaptan ?
290da bostanlı iskeleden geçermi ?
748de konağa gidermi ?
gibi soruları duyduğumu hatırlıyorum soru işini fazla abartanlar oluyor mesela bir şoförden duyduğum kadarıyla bir amca her gün aynı saatte 442 ye binip her bindiğinde kent hastanesinden geçermi diye soruyormuş.
800 mantıklı ama

748 yıllardır olan bir hat yaklaşık 17-20 senedir var bu hat zaten asarlık,koyundere merkeze bu kadar sık olan başka otobüs yok. Zaten çoğu hat senelerdir var 442 de yaklaşık 15 senedir var zaten
Hocam hattın uzun zamandır olması herkesin onları bileceği anlamına gelmez ki?

Turist olur, şehir dışında yaşayan olur, normalde binmediği hat olur ama o amcanın yaptığı da garipmiş.

Bazen kesin soru sormamız gerekiyor mesela şehir hastanesinde beklerken 502 veya 599'a bineceksek Halkapınar yönüne mi gidiyor diye sormamız gerekiyor belki yanlışlıkla Cengizhan son durağa gideceğiz aynı şekilde Menemen izban durağından da 648,748 ve 749 hatları hem gidiş hem dönüş yönünden oradan geçiyor o da kafa karışıklığı yarattığı için insanlar şoföre sormak zorunda kalıyor ben otobüs gelirken güzergahlarını bildiğim için Menemen'de kavşaktan u dönüşü mü yapıyor yoksa üst yoldan mı geliyor diye bakıp anlarım ama herkesin buna dikkat edip anlaması zor çoğu kişinin kafasının karışması normal.

Peki 328in Bornova Metro zamanları tabelada kocaman Bornova Metro yazıyor bir tane genç kız gider mi Bornova Metroya dedi şoför bir laflafı ama şoför haklı tabelayı oku bari be

Turist olur, şehir dışında yaşayan olur, normalde binmediği hat olur ama o amcanın yaptığı da garipmiş.
Ankara’da bunun 50 kat daha kötüsünü yaşamıştım. Bu hatların bir de alt hatları gibi bir şeyi var 349-7 gibi, bazen ana hatla alakasız oluyorlar, bazen aralarındaki tek fark birinde öho birinde ego çalışmasıydı. Ankaralılar nasıl bu sistemi çözebilşmişler hayret etmiştim. bir de kızılay metrosunu

Son düzenleme:
Üçkuyular iskele peron yerlerini daha geniş yapıp F. Altay aktarmadaki birçok hatta iskelede son durak yaptırırdım. Mesela 8 kesinlikle Üçkuyular iskeleden kalkmalı onun dışında da birçok hat iskeleden kalkmalı çünkü böyle olursa hatlar hem iskeleye hem de Fahrettin Altay'dan metroya ve tramvaya aktarma verir şu anda F. Altay aktarma metro çıkışına uzak kalıyor yürüme mesafesi çok var aktarmalar zaten çoğunlukla şehitlikten yapılıyor ama yine de bu şekilde daha faydalı olur Karşıyaka tarafına gitmek için kullanılan metro + izban yerine alternatif olarak feribot kullanılabilir.

genç insanların sorması biraz garibime gidiyor mesela ortaokul,ilkokul öğrencisi sorsa hadi tamam telefonu varsada interneti falan yoktur benimde yoktu o zamanlarda internetim falan ama lise,üniversite öğrencileri rahatlıkla telefonlarından bakabilirler ben bunu demek istiyorum. Orta yaş kesimi içinde aynı şey geçerli.

genç insanların sorması biraz garibime gidiyor mesela ortaokul,ilkokul öğrencisi sorsa hadi tamam telefonu varsada interneti falan yoktur benimde yoktu o zamanlarda internetim falan ama lise,üniversite öğrencileri rahatlıkla telefonlarından bakabilirler ben bunu demek istiyorum. Orta yaş kesimi içinde aynı şey geçerli.
Bütün elektronik cihazlar sadece kullanan kadar akıllıdır. Telefonumun çoğu zaman şarjı bulunmaz.

Filodaki BELDE ,Maxi City, Citybus gibi konforsuz araçları, Isuzu NovoCiti life ,Karsan ATAK ,Mercedes Benz Conecto ile değiştirirdim. Mercedes Benz yeni Conecto kamera aynalı alımı yapardım ve İzulaş'ı ESHOT bünyesine katmak için teklifte bulunurdum.

Filodaki BELDE ,Maxi City, Citybus gibi konforsuz araçları, Isuzu NovoCiti life ve Karsan ATAK ile değiştirirdim. Mercedes Benz yeni Conecto kamera aynalı alımı yapardım ve İzulaş'ı ESHOT bünyesine katmak için teklifte bulunurdum.
İzulaşı eshota katarak grevlerde ne yapmayı düşünüyorsunuz

Devlet işçileri de grev yapabilir
Devlet Memurları Kanunu 27. Madde Açıklaması Bu madde grev yasağı hakkındadır ve kamu hizmetlerinin aksamamasını sağlamak için konmuştur. Maddenin birinci fıkrasında, Devlet memurlarının greve karar vermeleri, grev tertiplemeleri, ilan etmeleri, bu yolla propaganda yapmaları yasaklanmıştır. (internetten alıntıdır)

Devlet Memurları Kanunu 27. Madde Açıklaması Bu madde grev yasağı hakkındadır ve kamu hizmetlerinin aksamamasını sağlamak için konmuştur. Maddenin birinci fıkrasında, Devlet memurlarının greve karar vermeleri, grev tertiplemeleri, ilan etmeleri, bu yolla propaganda yapmaları yasaklanmıştır. (internetten alıntıdır)
Anayasa Mahkemesi bu hükmü iptal etmiştir.

Geri
Üst Alt