Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mansur yavasin x deki paylaşımının altına güzel yorumlar yazılabilir...onun işi belediyecilik yapmak..sanki ankaranin her tarafı puru pak da Dodurga kötü olacak...hersey onun elinde güzele imza atarsa güzel olur..insanın aklına şu geliyor bazen..demek ki şu anki belediyeler dodurgayla ilgili rantı öncekilere kaptırmış.. olan bize oluyor

Allah aşkına Dikmen vadisine 28 katı kim vermiş bir araştırın.dodurganın rantını kimin yediğini sağır sultan biliyor. insanlarımız şimdide banada banada diyerek oyun bozanlık yapıyor.

İnanın ben bisey bildiğimden yazmadım.. kim rantçı kim değil anlamam.. ama Mansur yavaşin hicbiryer hakkında böyle paylaşım yapmayıp, direk dodurgayi hedef alması çok ilginc

Bence de herkes yorum yapsın. Elestirecegine belediye hizmeti sunsun. Bölgede bir sürü Park alanı vs vs var gidip yapsınlar çocuklar çok mutlu olacaktır.

bir ilana denk geldim. bilemedigim bir sey mi var diye düsünmeden edemiyorum.

Toplam 7.942 m² büyüklüğündeki bu arsada, 107 m² hisse satışı yapılmaktadır.

Yatırımcılar İçin Büyük Fırsat:
Bu hisseye karşılık gelecek projeksiyona göre:
2 adet 93 m² net 2+1 daire
1 adet 180 m² net 4+1 daire düşmektedir.

Arkadaşlar artık Türkiye'de gayrimenkul sistemi tek başına mülkiyet sahibi olma seçeneğinin dışına doğru çıkıyor. GYF(gayrimenkul yatırım fonu) ülkemizde yasallaştı. Hatta bunu uygulayan Ankara'da bir firma reklamlarını görüyorum. İki gün önce haberleri de konu oldu. Büyük firmalar artık 1+1 ,2+1 gibi yatırım fonları oluşturuyor. İnsanlar sahip olduğu fon değerine göre gelirinden istifade edecek. Bu devletin de işine geliyor çünkü fon gelirleri takibi kolay vergiye tabi gelirler. Artık prestijli inşaat şirketleri halka gyf ile açılmak zorunda. Örneğin 4+1'lik bir daire 1+1 fon sahibi 4 kişiye satılabilecek. Bunun için belediyelerin ve maliye bakanlığının aynı Avrupa'daki gibi metraj fiyatlarını lokal olarak, rayiç bedel belirlemesi gerekiyor. Ankara'da bir Wiev yapı metafor AVM markasıyla bu fon üzerinden çalışmaya başlamış. Ben reklamlarından yola çıkarak biraz inceledim. Şimdiki güvensiz inşaat sektörüne göre devlet denetiminde daha güvenli bir sistem gibi görünüyor. İncelemenizi tavsiye ederim. Büyük Batı Avrupa ülkelerinde bu sistem işliyor. Bizimkiler de büyük ihtimal evimiz yok demesin diye vatandaş fon aldıracak adam 2+1 evde oturuyor olabilir 1+1 kendi fonu artı 1+1 kira gibi.

Arkadaşlar artık Türkiye'de gayrimenkul sistemi tek başına mülkiyet sahibi olma seçeneğinin dışına doğru çıkıyor. GYF(gayrimenkul yatırım fonu) ülkemizde yasallaştı. Hatta bunu uygulayan Ankara'da bir firma reklamlarını görüyorum. İki gün önce haberleri de konu oldu. Büyük firmalar artık 1+1 ,2+1 gibi yatırım fonları oluşturuyor. İnsanlar sahip olduğu fon değerine göre gelirinden istifade edecek. Bu devletin de işine geliyor çünkü fon gelirleri takibi kolay vergiye tabi gelirler. Artık prestijli inşaat şirketleri halka gyf ile açılmak zorunda. Örneğin 4+1'lik bir daire 1+1 fon sahibi 4 kişiye satılabilecek. Bunun için belediyelerin ve maliye bakanlığının aynı Avrupa'daki gibi metraj fiyatlarını lokal olarak, rayiç bedel belirlemesi gerekiyor. Ankara'da bir Wiev yapı metafor AVM markasıyla bu fon üzerinden çalışmaya başlamış. Ben reklamlarından yola çıkarak biraz inceledim. Şimdiki güvensiz inşaat sektörüne göre devlet denetiminde daha güvenli bir sistem gibi görünüyor. İncelemenizi tavsiye ederim. Büyük Batı Avrupa ülkelerinde bu sistem işliyor. Bizimkiler de büyük ihtimal evimiz yok demesin diye vatandaş fon aldıracak adam 2+1 evde oturuyor olabilir 1+1 kendi fonu artı 1+1 kira gibi.
Bu olay düpe düz borsadır.borsadanda küçük yatırımcının karlı çıktığını ben görmedim.şimdide fakir fukaranın bir göz oda almak için biriktirdikleri tasarruffa göz diktiler.vatandaşın itibar edeceğini zannetmiyorum. Fiyatları arz ve talep belirleğeceğinden haklı olarak güvenmez

Bu olay düpe düz borsadır.borsadanda küçük yatırımcının karlı çıktığını ben görmedim.şimdide fakir fukaranın bir göz oda almak için biriktirdikleri tasarruffa göz diktiler.vatandaşın itibar edeceğini zannetmiyorum. Fiyatları arz ve talep belirleğeceğinden haklı olarak güvenmez
Evet dış görünüşe göre borsaya benziyor. Ama İnşallah öyle değildir. Çünkü ABD ve Batı Avrupa'nın büyük ülkelerinde uygulanan bir metot. Benim anladığım devletin belirlediği bir taban fiyat var fon başına. Üstü arz talep meselesi. Burada da borsadaki gibi spekülatörler tahtacılar manipülatörler hayat bulursa zarar kaçınılmazdır dediğiniz gibi.. Tahminim devletin buna imkan vermeyeceği. Eski bir arsa yatırımcısı olarak şahsen beni ilgilendiren inşaat sektörünün alıcının ve satıcının zarar görmeden bir şekilde canlanması. İnsanların istediği evde maaşının yarısını kira olarak vererek oturmak zorunda kalmamaları. Gayrimenkul yatırımı -dükkanı kastetmiyorum- hane bazında bir zenginleşme aracı olarak kalacaksa bu memlekette garibanlar kirada sürünmek zorunda kalır hiçbir zaman ev sahibi olamaz mülk sahipleri kira gelirleri ile 2-3 senede bir tekrar mülk edinir. Bu kapalı devre sistemi bir şekilde kırması gerekiyor devletin. Faizler kademeli olarak indikçe bu sektör mutlaka canlanacak ama asıl mesele evi olmayanların da ev sahibi olabilmeleri. Yoksa 10 dairesi olanın kira geliriyle tekrar 5 daire sahibi olması sağlıklı bir canlanma değildir. Kendi adıma söyleyeyim Dodurga canlanacak ama istediğim sadece oradaki arsa sahipleri yani bizlerin, mülküne mülk katsın değil, biraz da evi olmayanlar istifade etsin. Bu hareketlerini oradaki yatırımı olan bizlere de pozitif yansıyacaktır.

Daha dün akşam bu tabelanın önünden geçtim. Bu proje bizim plan içerisinde. Arsa sahibiyle konuştum Ağustos'ta başlamaları gerekiyor dedi projeye. Bilenler bilir köyün girişinde yüzme havuzunun yanındaki
parsel. Yüzme havuzu ve paralelindeki 2-3 parsel daha müteahhite verilmiş. Dananın kuyruğu buradan doğru kopacak gibi.

Sayın rtb bu parsel bizim plan içerisinde gözüküyor. Fakat parsel sorgudan incelediğimizde içerisinde bazı yapılar görüyorum. Umarım tüm sorunları halletmişlerdir. Fakat şu aşamada ruhsat alıp Ağustos’ta başlamaları imkansız. Belki de ruhsat alımınından bağımsız kazı işlemlerine başlayacaktır. Yapacağı konut satışlarını arttırabilmek için.

Duyumlara gore aslinda gokdemirin insaati bitmis ama tabelanin arkasinda oldugu icin simdilik gorunmuyor :D

Gökdemir İnşaat henüz ruhsat almadı. Arsada ahır olarak kullanılan binalar mevcut, ruhsat almadan onları da halledemiyor.

Allah aşkına Dikmen vadisine 28 katı kim vermiş bir araştırın.dodurganın rantını kimin yediğini sağır sultan biliyor. insanlarımız şimdide banada banada diyerek oyun bozanlık yapıyor.
yöneticilik bu kadar vazifsiz olmamali adam Ankara gibi bir metropoli yönetiyor üstelik baskenti bu insanlar gelisi güzel konusmamali neyi degistirdin simdi yangina körükle gitmekten baska birsey degil bölge defalarca el degistirmis ve zamaninda belediye bile emsali 2 ve 1,75 diye bildirmis bu adamlara bu saatten sonra ne diyeceksin saka yaptik mi diyeceksin konusmasinin bilmiyorsan susmayi dene veya bunuda yapamiyorsan emekliligin keyfini cikar adam birde Cumhurbaskanligi hayali kuruyor yok artik bu kadarda degil!!!

yöneticilik bu kadar vazifsiz olmamali adam Ankara gibi bir metropoli yönetiyor üstelik baskenti bu insanlar gelisi güzel konusmamali neyi degistirdin simdi yangina körükle gitmekten baska birsey degil bölge defalarca el degistirmis ve zamaninda belediye bile emsali 2 ve 1,75 diye bildirmis bu adamlara bu saatten sonra ne diyeceksin saka yaptik mi diyeceksin konusmasinin bilmiyorsan susmayi dene veya bunuda yapamiyorsan emekliligin keyfini cikar adam birde Cumhurbaskanligi hayali kuruyor yok artik bu kadarda degil!!!
Yüksek katlı bir yapıyı başından nivo ile kontrol etmezsen ve kolonlar aksından şaşarsa ister ustayı, ister şantiye şefini, ister müteahhiti değiştir yapının bozukluğunu düzeltemez.

Bilmem anlatabildim mi?

Bu ülkede çoban hatta bırak çobanı sen bile cumhurbaşkanlığı hayali kurabilirsin. Yine yok artık bu kadar da değil diyeceksin ama adam en azından hukuk mezunu ve ingilizce biliyor.

Yüksek katlı bir yapıyı başından nivo ile kontrol etmezsen ve kolonlar aksından şaşarsa ister ustayı, ister şantiye şefini, ister müteahhiti değiştir yapının bozukluğunu düzeltemez.

Bilmem anlatabildim mi?

Bu ülkede çoban hatta bırak çobanı sen bile cumhurbaşkanlığı hayali kurabilirsin. Yine yok artık bu kadar da değil diyeceksin ama adam en azından hukuk mezunu ve ingilizce biliyor.
Okumuşlukla okumamışlık arasında bi fark göremiyorum ben şuan günümüzde zeka ve paranın önemi vardır zekiysen o çoban herkesi güder zeki değilsen kendini güttürürsün demek o ki bu ülkede çobanda cumhurbaşkanı olabilir en iyi üniversiteden mezundan arasında bi fark göremiyorum okumuşlukla zeki planlı olmak ayrıdır tüm başarılı insanlar okumamış inlardır istisnalar var tabi

Herkese merhaba,
Forumu uzun zamandır takip ediyorum, ilk defa yazıyorum. Sizlere danışmak istediğim bir konu var.
Dodurgada bir parselde bir hissem var. Maalesef hissedar sayısı çok. Ancak asıl konu şu: Son altı ayda sadece 1 metrekare yer satın almış hissedar var, webtapuda gördüm. Bu kişinin iyiniyetli olmadığını düşünüyorum, şufa yoluna gidip tedbir almak doğru olur mu? Yoksa bana ne deyip görmezden mi gelmeliyim?
Bu işi bilen insanların değerli yorumları için şimdiden teşekkürler.

Geri
Üst Alt