Arkadaşlar artık Türkiye'de gayrimenkul sistemi tek başına mülkiyet sahibi olma seçeneğinin dışına doğru çıkıyor. GYF(gayrimenkul yatırım fonu) ülkemizde yasallaştı. Hatta bunu uygulayan Ankara'da bir firma reklamlarını görüyorum. İki gün önce haberleri de konu oldu. Büyük firmalar artık 1+1 ,2+1 gibi yatırım fonları oluşturuyor. İnsanlar sahip olduğu fon değerine göre gelirinden istifade edecek. Bu devletin de işine geliyor çünkü fon gelirleri takibi kolay vergiye tabi gelirler. Artık prestijli inşaat şirketleri halka gyf ile açılmak zorunda. Örneğin 4+1'lik bir daire 1+1 fon sahibi 4 kişiye satılabilecek. Bunun için belediyelerin ve maliye bakanlığının aynı Avrupa'daki gibi metraj fiyatlarını lokal olarak, rayiç bedel belirlemesi gerekiyor. Ankara'da bir Wiev yapı metafor AVM markasıyla bu fon üzerinden çalışmaya başlamış. Ben reklamlarından yola çıkarak biraz inceledim. Şimdiki güvensiz inşaat sektörüne göre devlet denetiminde daha güvenli bir sistem gibi görünüyor. İncelemenizi tavsiye ederim. Büyük Batı Avrupa ülkelerinde bu sistem işliyor. Bizimkiler de büyük ihtimal evimiz yok demesin diye vatandaş fon aldıracak adam 2+1 evde oturuyor olabilir 1+1 kendi fonu artı 1+1 kira gibi.