Benim bildiğim konut kısmında var ama ticaret kısmında yok. 1+1 veya 2+1 leri büro olarak gösterebilirler.Orası ticari +artı konut 150 metrekare sınırı yok
Benim bildiğim konut kısmında var ama ticaret kısmında yok. 1+1 veya 2+1 leri büro olarak gösterebilirler.Orası ticari +artı konut 150 metrekare sınırı yok
Rkk bey projenin tamamı 2+1 ve 1+1 evlerden oluşuyormuş
Arkadaşlar 1.2 emsal ticari parseller var onlarda 1+1 ve 2+1 yapılabiliyor. O parseller ile ilgili mahkemelik bir durum yoktu. Bu parsellerde toplam 8-10 parsel var ve planda kırmızı ile işaretlenmiş
Proje dodurga alanı içinde görünüyor. Normal şartlarda ruhsat almaları mümkün değil.Rkk bey projenin tamamı 2+1 ve 1+1 evlerden oluşuyormuş
Alt kısmı dükkan olacak şekilde 1+1 2+1 lik ofisler yaparlar. Sadece dükkan yapmak karlı olmaz müteahhit için çünkü ne olursa olsun yatay olarak o kadar yayılma şansı olmaz. Ofis olarak gösterip yaptığı daireler de bir dilekçe ile ev olarak değiştirilebiliyor.Ticari+konut olması tamamında istediği metraj daire yapma hakkı vermez. İnşaat hakkının %60 lık kısmında daire sayısı 150 ile bölünerek hesaplanacak. Sadece %40 ticari kısmında daire yaparsa metrajı serbest olarak ofis göstererek yapabilir.
Ancak hiç bir müteahhitin de ticari kısmı (en azından en alttaki 1-2 katını ve mümkün olduğunca geniş taban alanıyla) en karlı şekil olan dükkan tarzı yapmak yerine komple küçük ofisler şeklinde yapacağını sanmıyorum. Dükkan tarzı bölümler her halükarda daireye göre rahatlıkla 2 misli getirisi olacak fiyatlara gider.
Mesela ben ticari parseldeki hissemde küçük daire şeklinde alacağım zaman %50 olarak diretirim, ama müteahhit dükkan verecek olsa seve seve %35 e bile razı olurum.
Bu firma da büyük ihtimal %40 lık ticari kısmın tamamını değil, sadece bir kısmını 1+1 ve 2+1 şeklinde yapacaktır sanıyorum.
Aynen öyle yapacaklar. Konut alanı %60 ı geçemez diyor ticari kısımda bir sınırlama yok. Ofis olarak gösterip 1+1 2+1 yapabilirler sonrasında da tek dilekçe ile konuta dönüşüyor zaten örnekleri yuvaköy taraflarında varProje dodurga alanı içinde görünüyor. Normal şartlarda ruhsat almaları mümkün değil.
Fakat;
Plan notlarında %60’a kadar konut yapılabilir deniyor. Benim bu cümleden anladığım hiç konut yapılmasada olur. Eğer böyleyse, evet tamamı 2+1 ve 1+1 yapılabilir.
Dilekceyle proje değişmez.ayrıca elektrik su aboneliği bile vermezlerAynen öyle yapacaklar. Konut alanı %60 ı geçemez diyor ticari kısımda bir sınırlama yok. Ofis olarak gösterip 1+1 2+1 yapabilirler sonrasında da tek dilekçe ile konuta dönüşüyor zaten örnekleri yuvaköy taraflarında var
Yeterli pozitif dusunceyle olmaz mi? Sonucta buralar cok degerli. Sarı siteyi takip ediyorum ucuza verenin malını aynı gün kapıyorlar. Durum bu...Dilekceyle proje değişmez.ayrıca elektrik su aboneliği bile vermezler
elektrik, su vs aboneliğini ofis olarak açtırıyosun. Daha sonra oturuma başladıktan sonra ben burayı konut olarak kullanıyorum diye dilekçe veriyorsun.Dilekceyle proje değişmez.ayrıca elektrik su aboneliği bile vermezler
Tamam işte hocam kendin söylüyorsun zaten yüzde 60'a kadar çıkabilecek diye. Yüzde 60'lık kısmı 1+1,2+1 olarak yapılıp konuta çevrilecek, yüzde 20 lik kısım dükkanlara ayrıldı diyelim; yüzde 20'lik kısım da 1+1,2+1 ofis olarak kalır. Zaten böyle olmasa ticari+konut ile konut arsası arasındaki fark bu kadar olmazdı.Konut olarak kullanım için cins değişikliği o kadar kolay değil. Daha önceki düzenlemede cins değişikliği parselin %80 ine kadar izin veriyoken, son düzenlemede sadece %30, ve belediye meclis kararı ile %50 ye çıkarılabileceği belirtiliyor. Plan notlarında bu parsellerde %60 a kadar konut izni veriyor. Bütün parseli ofis yapıp sonradan cins değişikliği ile tamamını konuta çevirmek kesinlikle mümkün olmayacak.
Konut+Ticari parsellerin komple ofis şeklinde yapılıp konuta dönüştürülme işi zaten planın uygulamasını çıkmaza sokardı, sebebi ise nüfus yoğunluğu izin verilenin kat kat üstüne çıkardı.
Düşünün bahsi geçen firmanın örnek verilen parselinde eşit sayıda 1+1 ve 2+1 yapması durumunda 570 konut olacak, bu da hane başı 3,11 kişilik nüfus hesabıyla sadece bu parselde 1.770 kişilik istatik nüfusu demektir (yoğunluk hesabında daire büyüklüğü değil, sadece konut sayısı temel alınıp ortalama hane halkı sayısı ile çarpılıyor).
Dodurga'da çok sayıda konut+ticari parseli olması sebebiyle belediye kesinlikle bu uygulamaya izin veremez. Bu şekilde inşaatlar yapılsa bile sadece %60 kadarı konuta dönüştürülebilir.
Tamam işte hocam kendin söylüyorsun zaten yüzde 60'a kadar çıkabilecek diye. Yüzde 60'lık kısmı 1+1,2+1 olarak yapılıp konuta çevrilecek, yüzde 20 lik kısım dükkanlara ayrıldı diyelim; yüzde 20'lik kısım da 1+1,2+1 ofis olarak kalır. Zaten böyle olmasa ticari+konut ile konut arsası arasındaki fark bu kadar olmazdı.
KONUT SAYISI KONUT ALANI EMSALİNE ESAS İNŞAAT ALANININ ORTALAMA BÜYÜKLÜĞÜ OLAN 150 M2’YE BÖLÜNMESİ İLE BULUNAN KONUT SAYISINI AŞAMAZ KONUT SAYISI, BULUNAN SAYININ ONDALIK KISMI 0.5 VE ÜSTÜ İSE BİR ÜST TAM SAYIYA, 0.5’İN ALTINDA İSE BİR ALT TAM SAYIYA TAMAMLANARAK BULUNACAKTIR. BELİRLENEN ADEDİN ALTINDA KONUT YAPILABİLİR. MAKSİMUM İNŞAAT EMSALİ AŞILMAMAK ŞARTIYLA KONUT ALANLARINDA DEĞİŞİK BÜYÜKLÜK VE NİTELİKTE KONUTLAR YER ALABİLİR. |
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.