adminler bu yalanciyi banlayabiir miyiz. adam dodurgayi kiskaniyor yalan soylyoYani bakım onarım yapıyorlar.yeni bir yatırım değildir
Kavramanın kıt olduğu belli oluyoradminler bu yalanciyi banlayabiir miyiz. adam dodurgayi kiskaniyor yalan soylyo
Hatta belli bir doluluk olması lazım akışın ve hızın sağlanabilmesi için hesabını yapmadan burası kalabalık olur buraya en büyük çaplardan kullanalım diyemezler. 300 lük hattın geçtiği yerler bile olabilir kollektöre bağlanır ordan devam eder. Yeni yapılaşmanın köye bağlanacağını da zannetmiyorum piknik alanının ordan bağlarlarAlacaatlinin nüfusu 45bin kisi. Bos parselleride hesaplarsak 55-60bin kisiyi bulur ileride nüfusu. Yüzölçumu olarak dodurga yaklasik %40 daha düsuk. Yani tahmini tam bir yapilasmada 35-40bin nüfusa ev sahipligi yapar dodurga benim kendi hesabim.
Nufus ile ilgili dodurganin imar planina yönelik illaki bir tahmini vardir ama hatirlamadim o yuzden kendim yaptim.
Simdi bu rakamlara göre kanalizasyon için ana hattin min 600mm olmasi lazim boru çapi. ileride sorun çikarmasin veya nüfustaki beklenmedik artis olursa diye ben olsam 900 1000mm seçerdim. Yukaridaki fotografta görunen büzler bu çaptan küçük gibi geldi bana. Kendi fikrime göre ana hat olma olasiligi düsuk.
Mecbur planlamarını belli bir nüfusa göre yapmak zorundalar yoksa hattı ilerde yenilemeleri gerekir bu da maliyet demek. Ayrıca hattın maksimum doluluk oranı % 50-70 civarı olmalı. Su borusu gibi full dolmuyorlarHatta belli bir doluluk olması lazım akışın ve hızın sağlanabilmesi için hesabını yapmadan burası kalabalık olur buraya en büyük çaplardan kullanalım diyemezler. 300 lük hattın geçtiği yerler bile olabilir kollektöre bağlanır ordan devam eder. Yeni yapılaşmanın köye bağlanacağını da zannetmiyorum piknik alanının ordan bağlarlar
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.