Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu bizim bölgeyi etkilermi bilemedim alacaatlı tarafında bir çalışma yok şuan yada bunun artısını inşallah görürüz

aktif bölge

Ekli dosyalar

• IMG_0639.jpeg
    IMG_0639.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_0640.jpeg
    IMG_0640.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 0
  • Beğen
Tepkiler: Rtb
Muhtar hanımı tanıyan var mı yerli arkadaşlardan veya orada yaşayan yatırımcı arkadaşlardan altyapı köyden sonra imar bölgesine devam edecek mi yoksa köyün eski altyapı hattı mı güncellenecek sadece

Alacaatlinin nüfusu 45bin kisi. Bos parselleride hesaplarsak 55-60bin kisiyi bulur ileride nüfusu. Yüzölçumu olarak dodurga yaklasik %40 daha düsuk. Yani tahmini tam bir yapilasmada 35-40bin nüfusa ev sahipligi yapar dodurga benim kendi hesabim.

Nufus ile ilgili dodurganin imar planina yönelik illaki bir tahmini vardir ama hatirlamadim o yuzden kendim yaptim.

Simdi bu rakamlara göre kanalizasyon için ana hattin min 600mm olmasi lazim boru çapi. ileride sorun çikarmasin veya nüfustaki beklenmedik artis olursa diye ben olsam 900 1000mm seçerdim. Yukaridaki fotografta görunen büzler bu çaptan küçük gibi geldi bana. Kendi fikrime göre ana hat olma olasiligi düsuk.

Alacaatlinin nüfusu 45bin kisi. Bos parselleride hesaplarsak 55-60bin kisiyi bulur ileride nüfusu. Yüzölçumu olarak dodurga yaklasik %40 daha düsuk. Yani tahmini tam bir yapilasmada 35-40bin nüfusa ev sahipligi yapar dodurga benim kendi hesabim.

Nufus ile ilgili dodurganin imar planina yönelik illaki bir tahmini vardir ama hatirlamadim o yuzden kendim yaptim.

Simdi bu rakamlara göre kanalizasyon için ana hattin min 600mm olmasi lazim boru çapi. ileride sorun çikarmasin veya nüfustaki beklenmedik artis olursa diye ben olsam 900 1000mm seçerdim. Yukaridaki fotografta görunen büzler bu çaptan küçük gibi geldi bana. Kendi fikrime göre ana hat olma olasiligi düsuk.
Hatta belli bir doluluk olması lazım akışın ve hızın sağlanabilmesi için hesabını yapmadan burası kalabalık olur buraya en büyük çaplardan kullanalım diyemezler. 300 lük hattın geçtiği yerler bile olabilir kollektöre bağlanır ordan devam eder. Yeni yapılaşmanın köye bağlanacağını da zannetmiyorum piknik alanının ordan bağlarlar

Geri