Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yani aynı parselde ıhlamur inşaat varsa ,diğer hissedarlara ne zararı olabilir ki..burayı anlamadim...hissedar olarak..hisseyi alalı 4 yıl oldu...

• Beğen
Tepkiler: Fsk
Yani plancı paylarını satanlar büyük zarardadır
Bir kaç kere yazmıştım, adamın elindeki iş takipçiliği sözleşmesi. Yani imarı başkası da hatta belediye de yapsaydı, Tolga o sözleşmedeki payı alır (tabii o payların gittiği şahıs Tolga değil).

Imar işi kesin sonuca varınca harekete geçti, şimdi o payları alıyor. Aradan 8-9 sene geçmiş, sözleşmedeki metresi 1.250 lira şimdi yasal faizlerle 20 bini geçmiş durumdadır. Arsası duran verip kurtulur ama o payları ucuza satmış olanlar gerçekten büyük zarar edecekler.

Yani zaten ufak bir iş değil sizi takip eden bu olayları siz kadar bilmeyen biri olarak bile yani o kadar büyük bir ekonomik işi yapan insan araştırmaz mı kendini sağlama almaz mı şimdi burdan külhanbeyi olanlar artık işini halletsin bizler niye hizmet bedeline tamam dedik sözümüzden dönmedik aptal mıydık buyrun çıkın işin içinden bir yandanda üzülmüyorum bizleri enayi yerine koyuyorlardı inşallah kurunun yanında yaş yanmaz tek temennim budur inşaatların başlayacağı artık kesin olarak bittiğini burdanda teyit edebiliyoruz durdu durdu harekete geçtiler

29897/4 veya 29821/4 parsellerinde yeri olan varsa kendi hissemizi satmayı düşünüyoruz. Düşünenler özelden yazabilir. Parsel dışından birine gitmesin

• Beğen
Tepkiler: Rtb
29897/4 veya 29821/4 parsellerinde yeri olan varsa kendi hissemizi satmayı düşünüyoruz. Düşünenler özelden yazabilir. Parsel dışından birine gitmesin
Yerlere bakarken farkettim çb'si emsalleri düzeltmis. 1.75 ve 2.00 yaziyor.

Parsellerdeki diger hissedarlara ulasmayi deneyebilirsiniz. Tabi burasida bir çözum ama ne kadar bakarlar buraya bilinmez. Tapuya gidip bir sorun belki iletisim bilgilerini verirler...

Yerlere bakarken farkettim çb'si emsalleri düzeltmis. 1.75 ve 2.00 yaziyor.

Parsellerdeki diger hissedarlara ulasmayi deneyebilirsiniz. Tabi burasida bir çözum ama ne kadar bakarlar buraya bilinmez. Tapuya gidip bir sorun belki iletisim bilgilerini verirler...
Bizde hala 0.50 görünüyor

Bizde hala 0.50 görünüyor
2025-10-09 171549.jpg

altta KAKS hala 0.50 yaziyor ama planlarda düzeltilmis.

Çankaya'da planları güncelleştirmeye başlamış.

Plancı payları için harekete geçmiş.

Artık Dodurga'nın imar mevzusu tamamıyla sona ermiş durumdadır. Umarım kaliteli projeler üreterek Dodurga'ya layık olduğu konumu kazandıracak firmalar bölgeye girer, bu da hepimize kazandırır. Özelleştirme İdaresi'nden bir parseli satın almış olan Tona Yapı'nın Duru Beytepe adındaki projesi de buna güzel bir örnektir. 2+1 dairelerine bile 11 milyondan fazla isteniyor. Dodurga'da da böyle proje yaparsa çok seviniriz.

Zamanında millete ufacık daire hisseleri satmış olan kooperatiflerin dava açmış olmasının da zerre kadar önemi yoktur. İmar kanunu, planların üst planlarla uyumlu olması zorunluluğu vesaire hukuken açık ve bağlayıcıdır. Sadece hissedarlara "işte elimizden geleni yaptık" demiş olmak için dava açmışlardır, çünkü o davaların hukuki bir temeli yoktur.

Hukuki açıdan herşey benim de öngörüp burada belirttiğim şekilde gerçekleşti, sadece zaman açısından 2-3 kez meclise gelmesi vesaire uzadı. Bir inşaat sezonunu kaçırmış olduk. Umarım 2026'da belediye altyapı için çalışmaları başlatır. Alacaatlı ve Dodurga köyüne komşu parsellerde inşaata başlanmasında sıkıntı yok, bu parsellerde inşaat başlar diye bekliyorum.

Herkese iyi akşamlar formda yeniyim bizim parseldende ıhlamurlar enerji bayağı bir yer almış bunun bize olumlu yada olumsuz nasıl bir etkisi olur açıklayabilir misiniz benim bu işlelerle ilgili bilgim yok

Mesela 10 yıl inşaata verdirmez ordaki hakkını alana kadar hadi mahkemeye verdiniz uğraştırıp durur öyle kolau değil isterse 1m2 olsun hak sahibi
Peki hakkını almasi gereken kişilerden aldi diyelim hakkını.. başka yapacagi bisey varmi..biz alalı çok oldu...belki insaati hizlandirir...böylede bakılmaz mi olaya

Biz 5 yıl önce almıştık ıhlamur enerji yeni aldığına göre belki hakkını almıştır

O sözleşmedeki paylarını öyle ya da böyle alacağını yazmıştım. Asıl sorun bu paylarla neredeyse bütün parsellere girmesi. Payını vermemiş olanların hissesine, bu şekilde parsele şerh koydurur, bu tehlikelerden birisi. Çünkü bir müteahhit anlaşacağı zaman parselde hukuki hiç bir sorun olmasını istemez.

Diğer yandan hemen her parselde söz hakkı olacak, hemen her müteahhit onun da gönlünü etmeye uğraşacak. Kaldı ki sözleşmede kopardığı pay %14 hiç ufak değil, neredeyse her parselin büyük ortaklarından biri olacak.

Kendi payı olarak hesapladığı payları isteseydi bir kaç parselde toplayıp diğer parselleri rahat bırakabilirdi. Bu sebeple ben kötü niyetli olduğuna inanıyorum.

E-Devletim olmadığı için konut parselinin hissedar listesine bakamıyorum. Forum üyeleri içinde 29936/3 parselde hissesi olan varsa hissedarlar listesine bakabilir mi? Bakalım o parsele de el atmış mı?

Ticari parselde en son Aralık ayında satış sebebiyle şufa yazısı gelmişti, orada Ihlamur, Vadi falan isimleri yok, en azından o parselde kafamız rahat.

Payını vermemiş kişiler,neden vermez ki...eğer plancinin ise vermek zorunda değil mi..neden mahkemelik olsunlar ...olay net değil mi yani...ayrıca plancinin gücü ile müteahhit ile anlaşma daha kolay olmaz mi...

Mrb arkadaşlar fiyatlarda ve ilanlarda ciddi bir MT Kare fiyat artışı var. Bilmediğimiz bir gelişme mi var acaba

Sanki yavaş yavaş 40-45 Leri görmeye basladi

O sözleşmedeki paylarını öyle ya da böyle alacağını yazmıştım. Asıl sorun bu paylarla neredeyse bütün parsellere girmesi. Payını vermemiş olanların hissesine, bu şekilde parsele şerh koydurur, bu tehlikelerden birisi. Çünkü bir müteahhit anlaşacağı zaman parselde hukuki hiç bir sorun olmasını istemez.

Diğer yandan hemen her parselde söz hakkı olacak, hemen her müteahhit onun da gönlünü etmeye uğraşacak. Kaldı ki sözleşmede kopardığı pay %14 hiç ufak değil, neredeyse her parselin büyük ortaklarından biri olacak.

Kendi payı olarak hesapladığı payları isteseydi bir kaç parselde toplayıp diğer parselleri rahat bırakabilirdi. Bu sebeple ben kötü niyetli olduğuna inanıyorum.

E-Devletim olmadığı için konut parselinin hissedar listesine bakamıyorum. Forum üyeleri içinde 29936/3 parselde hissesi olan varsa hissedarlar listesine bakabilir mi? Bakalım o parsele de el atmış mı?

Ticari parselde en son Aralık ayında satış sebebiyle şufa yazısı gelmişti, orada Ihlamur, Vadi falan isimleri yok, en azından o parselde kafamız rahat.
29936/3 te payını aldı zaten

Çok kişi imzasını verdi o parselde yer sahipleri yani orada sıkıntı yok.

• Beğen
Tepkiler: RKK
Geri
Üst Alt