Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
NPRİME inşaat firması Dodurga da 29879/12 parselde Florya Park Evleri adıyla proje ilanı veriyor. Mart 2025 de başlamış tanıtıma ve 3 yıl sonra teslim taahhütü var.

Halen altın al dönemi bitmedi; orta vadede biteceğini düşürüyorum. Altin sat zamanı geldiğinde gayrimenkul yükselişe geçecektir. O nedenle, şuan tarla tapan, bağ bahçe, patates tarlası vs... zamanı değil henüz.

NPRİME inşaat firması Dodurga da 29879/12 parselde Florya Park Evleri adıyla proje ilanı veriyor. Mart 2025 de başlamış tanıtıma ve 3 yıl sonra teslim taahhütü var.
Adamlar 45 m2 arsa hissesini metresi 39 binden, 65 metrekare arsa hissesini 39.500 den satıyorlar. 2 emsal parsel.

Ancak verdikleri 3 yılda teslim falan taahhütlere sakın inanmayın. O taahhüt ancak doğru dürüst bir müteahhit firmadan alınırsa kıymeti olur, bunlar verdikleri taahhütü sözleşmede öyle ayarlamışlardır ki alıcının eli kolu bağlıdır, hakkını arama şansı yoktur.

8 yıl evvel İzciler denilen firma da Yapracık'ta 3 yılda teslim 4+1 daire hissesi diyerek yüzlerce hisseyi piyasa fiyatının 2-3 misli fiyatlara satmışlardı, sonuç? Bildiğim kadarıyla o projelerden daha hiçbiri inşaata başlamadı.

Adamlar sözleşmeyi öyle yapmış ki, hiç bir müşteri hakkını arayamıyor. Mesela, bahsettikleri 3 yıllık süreç bütün hissedarların imzası toplandıktan sonra başlıyormuş, firma bir hisseyi kendi elinde (veya kendi adamının elinde) tutuyor ve imza vermiyor, o zaman da diğer hissedarların gecikme sebebiyle dava açma hakkı falan olmuyor.

Bu Nprime için de sanırım bahsettikleri 3 yıl ruhsat alımıyla başlıyordur. Zaten ruhsat alındıktan sonrası için çoğu müteahhit firma zaten 3 yılda teslim taahhüdü veriyordur.

O sebeple pazarlamakta kullanılan ifadeleri fazla ciddiye almamak lazım. Arsa fiyatının yanında vadedilen 1+1 ve 2+1 dairelerin metrekaresi belirtilmiş mi? Bence daha önemli olan kısım bu?

45 m2 hisse 2 emsalde toplam 90 m2 inşaat alanı yapar. Vereceği daire en az 45 m2 ise eyvallah, yoksa yarın öbür gün önünüze 32 m2 (miminum 1+1 ölçüsü) gibi minnacık bir daire koyarlarsa müteahhite %35 le kaptırmış duruma düşmek de var.

özellikle büyük harflerle yazacağım.

SÖZLESMELERINIZI IMZALAMADAN ÖNCE BIR BILENE MUTLAKA GÖSTERIN. BU AVUKAT OLUR, TAHHÜT ISLERI YAPAN BIRISI OLUR FARKETMEZ. HATTA MÜMKÜNSE BIR KAC KISIYE GÖSTERIN.

Sonra başınız ağrımasın.

30.09.2025 tarihinde yapılan nihai pazarlık görüşmelerinde,

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü adına kayıtlı;

Ankara ili, Çankaya ilçesi, Dodurga Mahallesi, 29970 ada 4 ve 29973 ada 5 parsel numaralı toplam 37.986,74 m² yüzölçümlü taşınmazların (bir bütün halinde) özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 775.000.000.- (Yediyüzyetmişbeşmilyon) Türk Lirası bedelle Tona Yapı Enerji Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından verilmiştir.

Ankara ili, Çankaya ilçesi, Dodurga Mahallesi, 29965 ada 6 parsel numaralı, 21.384,19 m² yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 435.000.000.- (Dörtyüzotuzbeşmilyon) Türk Lirası bedelle Gülmar City Gross Gıda Sanayi Ticaret Taahhüt Limited Şirketi tarafından verilmiştir.

Ankara ili, Çankaya ilçesi, Dodurga Mahallesi, 29968 ada 6 parsel numaralı, 18.457,37 m² yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 390.000.000.- (Üçyüzdoksanmilyon) Türk Lirası bedelle Kayasan Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından verilmiştir.

ilk ikisi 20400 civari, sonuncuda 21130'a gitmis.

Param olsa alirdim :D
20 bin taksitli fiyat mi pesin mi?

özellikle büyük harflerle yazacağım.

SÖZLESMELERINIZI IMZALAMADAN ÖNCE BIR BILENE MUTLAKA GÖSTERIN. BU AVUKAT OLUR, TAHHÜT ISLERI YAPAN BIRISI OLUR FARKETMEZ. HATTA MÜMKÜNSE BIR KAC KISIYE GÖSTERIN.

Sonra başınız ağrımasın.
O aşamaya gelsem keşke..Muhakkak avukata danışırım.
Sanki herkesin kapısını çaldılar da ben kaldım gibi geliyor:)
Şaka bir yana artık bir şeyler başlasa keşke.
2025 dodurga yılı olacak derken yıl bitecek.

Dodurgaya büyük mütahitler tarafından talep yok şuan umut etmiyelim moral bozuyor tek tapu 50 likteki yeri veremiyoruz

Belediye bi başlamadı ki yoldur altyapıdır benim sözleşme yaptığım arkadaşlarda hal böyle olunca bizi bekletiyor daha başlayamayız önümüzde proje var hiç hareket yok zaten bölgede gibi konuşmalar geçiyor aramızda daha hiç bi hareket olmadı

Belediye önce evlere su versin. 3 gündür evde su yok. Hangi yüzyılda yaşıyoruz yarabbim

Tona yapının Alacaatlı’da büyük bir inşaat projesi var. Hatta incek bölgesinden geçenler örnek dairenin olduğu yeri görmüştür muhtemelen. Sattığı dairelerde oldukça lüks ve pahalı. Dodurga’da arsa almaları güzel bir gelişme. Fakat Alacaatlıdaki inşaata henüz başlamadılar. Bu nedenle Dodurga’da hemen başlamayabilirler.

Yaşamkentte de devam eden bir projesi mevcut
Tona yapının Alacaatlı’da büyük bir inşaat projesi var. Hatta incek bölgesinden geçenler örnek dairenin olduğu yeri görmüştür muhtemelen. Sattığı dairelerde oldukça lüks ve pahalı. Dodurga’da arsa almaları güzel bir gelişme. Fakat Alacaatlıdaki inşaata henüz başlamadılar. Bu nedenle Dodurga’da hemen başlamayabilirler.

Az önce kendi internet sitelerine girdim Duru Beytepe de Tona ile Safe inşaat ortaklığında yapılmış. Bence Tona çok büyük bir inşaat firması
Diğer arsa tüm Ankaralıların bildiği City gross tarafından alınmış. Son arsa ile Diyarbakır merkezli kayasan inşaat. City gross daha önce inşaat işine girdi mi bilmiyorum ama Kayasan hakkında olumsuz yorumlar gördüm Google’da

Geri
Üst Alt