Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
LİZBON İNŞAAT PETROL
ÜRÜNLERİ TURİZM GIDA SANAYİ vs. Vs. Diye gidiyor
Kuruluş 2015

LİZBON İNŞAAT PETROL
ÜRÜNLERİ TURİZM GIDA SANAYİ vs. Vs. Diye gidiyor
Kuruluş 2015
Sincan törekent'te Lizbon adında çok katlı bir bina yaptılar. Büyük ihtimalle bu firma. Çevresindeki binalara göre daha nitelikli daire ürettiler.

• Beğen
Tepkiler: mmc
Gökdemir İnşaat, Kasımda inşaat sürecini başlatacaklarını söyledi .
Sanırım ilk başlayacak olan bu firma .

Mahkeme falan dendi varmı geneli kapsayacak bir sıkıntı. Bilgisi olan varmi

Selamlar sağlık alanını satan var mı kaçtan gidiyor m2 si biliyor musunuz

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 18 Eylül'de teklif topladığı 3 büyük parselle ilgiği nihai pazarlık görüşmeleri bugün olacakmış.

Parsellere 3, 5 ve 6 teklif gelmiş.

Burada da metrekare fiyatında 30.000 liranın geçileceğini sanıyorum.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 18 Eylül'de teklif topladığı 3 büyük parselle ilgiği nihai pazarlık görüşmeleri bugün olacakmış.

Parsellere 3, 5 ve 6 teklif gelmiş.

Burada da metrekare fiyatında 30.000 liranın geçileceğini sanıyorum.

Tamamı satılmış, akşama metrekare fiyatlarıyla yayınlanacaktır, sizin bahsettiğiniz fiyata ulaşmamış sanırım

Milyarı göreceğiz dediğimiz parselde teklif 775 milyonda kalmış. Üçünde de rakamlar 21-22 bin lira civarında. Özelleştirme İdaresi bu rakamlara satar mı bilmiyorum. Duyduğum kadarıyla teklifi yetersiz bulursa satma mecburiyeti yok.

Çünkü tam bir yıl önce 18 dönümlük yeri tam metrekaresi 25 bin liradan satmıştı.

Satış olursa da alanlar kendi inşaat yapmayıp %50 ile verse bile korkunç kazanç sağlarlar.

Bu fiyatlardan satarlarsa bir önceki ihaleye göre çok güzel fiyatlar.

Özelleştirme idaresinin direk kar paylaşımı şeklinde müteahhite kat karşılığı verme hakkı varsa mesela büyük parselden kendisine 220 daire kalır ki, getirisi teklifteki gibi 775 milyon değil, 2 milyar 775 milyonu bulur.

Özelleştirme idaresinin direk kar paylaşımı şeklinde müteahhite kat karşılığı verme hakkı varsa mesela büyük parselden kendisine 220 daire kalır ki, getirisi teklifteki gibi 775 milyon değil, 2 milyar 775 milyonu bulur.
Bildiğim kadarıyla böyle bir yetkileri veya kar etme amaçları yok.

Benim duyduğum. Tezgah kurulmuş ve alıcılar ayarlanip adrese teslim işler yapılıyormuş. Bunu yapanlar da bazı vakıfları kullaniyormus

şöyle hayırlısı ile bir inşaatın başladığını görseydik, gerisi çorap söküğü gibi gelirdi ama.
ses yok, seda yok.
beklemeye devam.

30.09.2025 tarihinde yapılan nihai pazarlık görüşmelerinde,

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü adına kayıtlı;

Ankara ili, Çankaya ilçesi, Dodurga Mahallesi, 29970 ada 4 ve 29973 ada 5 parsel numaralı toplam 37.986,74 m² yüzölçümlü taşınmazların (bir bütün halinde) özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 775.000.000.- (Yediyüzyetmişbeşmilyon) Türk Lirası bedelle Tona Yapı Enerji Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından verilmiştir.

Ankara ili, Çankaya ilçesi, Dodurga Mahallesi, 29965 ada 6 parsel numaralı, 21.384,19 m² yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 435.000.000.- (Dörtyüzotuzbeşmilyon) Türk Lirası bedelle Gülmar City Gross Gıda Sanayi Ticaret Taahhüt Limited Şirketi tarafından verilmiştir.

Ankara ili, Çankaya ilçesi, Dodurga Mahallesi, 29968 ada 6 parsel numaralı, 18.457,37 m² yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 390.000.000.- (Üçyüzdoksanmilyon) Türk Lirası bedelle Kayasan Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından verilmiştir.

ilk ikisi 20400 civari, sonuncuda 21130'a gitmis.

Param olsa alirdim :D

Son düzenleme:
Milyarı göreceğiz dediğimiz parselde teklif 775 milyonda kalmış. Üçünde de rakamlar 21-22 bin lira civarında. Özelleştirme İdaresi bu rakamlara satar mı bilmiyorum. Duyduğum kadarıyla teklifi yetersiz bulursa satma mecburiyeti yok.

Çünkü tam bir yıl önce 18 dönümlük yeri tam metrekaresi 25 bin liradan satmıştı.

Satış olursa da alanlar kendi inşaat yapmayıp %50 ile verse bile korkunç kazanç sağlarlar.
İhale rayiç bedelleri üzerinden artırım olmamış, ihalelere katılan firmalar belli :) 3 parseli de alan firma farklı, geçmiş zamanlarda girdiğimiz ihaleler geldi aklıma :)
O nedenle ihale iptali olacağını düşünmüyorum.

Bilinen büyük inşaat firmaları veya yatırımcı, sermaye gruplarından hiçbiri teklif vermemiş, ihaleye girmemiş.

Bana da işi önceden bağlayıp, göstermelik satış süreci çevrilmiş gibi geliyor. Geçen seneki satışla kıyaslayınca aynı idare bu sefer tam yarı fiyatına satmış olacak. Ne diyelim hayırlı traşlar :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ruhsatlar verilmeye, şantiyeler kurulmaya başlasın yeter. Piyasa zaten kendi rakamlarını bulur.

İhaleyi hangi firmalar almış acaba?

Geri
Üst Alt