önceki sayfalarda bu ay gündemde dodurga demislerdi7 kasımda meclis gündemi belli olacak bakalım Dodurga gündeme alınacak mı
Forumda kimseyi tanımıyorum. 4-5 aydır bu konuyu takip ediyorum. Ancak RKK nin dedikleri bana gorede olması gerekenlerdi. Yani belediyenin RKK nin dediklerini demis olması, dogruya dogru demekten baska birsey degil. Cankaya ABB ye haber vermeden bu sekilde bir rapor cıkartmaz. Cıkartıyorsa iki aynı parti belediyesi bibirlerinin kuyusunu kazıyor demektirki ihtimal vermek istemiyorum.Son olarak RKK ahmetdinçer, human üçlüsü ne diyorsa aynısı çıktı.
Sanırsın ki Çankaya Belediyesi imar komisyonu bu forumu okuyup, öylece rapor yazmış ve onaya göndermiş.
Ben pek tesadüflere inanmam.
Ya Çankaya Belediyesi İmar Komisyonu tarafından yakinen izleniyoruz.
Yada bu kişiler hakkında denilenler doğru!
100 numara tespit1000 lik planları yapmak ilçe belediyesinin görevidir.
Plancı payı tezgahıyla Dodurga'da yüzlerce dönüm arsaya çöken ib.melih ilçe belediyesi müsaade etmeyeceği için planları büyükşehirden çıkarmıştı.
Üstelik büyükşehirin gönderdiği sadece ticari+konut parselleri hakkındaki yazı da mahkeme kararındaki garabeti anlayamadıklarını gösteriyor. O planda özel hükümler 1. madde de kademeli emsal açısından revize edilmezse işte o zaman hem mahkemelik olur, hem de yürütmesi durdurulur.
Çankaya bu konuyu da anlamış ve açıklamış.
Bu nedenle revizyonu Çankaya yapmalıdır.
Şu plan olayı sonuçlansın, tamama ersin hayırlısıyla.
Ondan sonra o mahkeme kararını veren Danıştay hakim kuruluna dava açmayı düşünüyorum. Hem kademeli emsali yasaklayıp hem de 1. maddedeki kademeli emsali nasıl dokunmadan bıraktıklarının açıklamasını merak ediyorum. Sehven diyerek kurtulamazlar, çünkü istenen açıklamaları da "açıklama gerektiren bir şey yok" diyerek reddettiler.
Tabii bölgedeki herhangi bir kooperatifte hissedar ya da şahsen Dodurga'da arsa sahibi olup olmadıklarını da soracağız.
Bu tapu kayıtlarına herkes keşke girebilseYargıya değil, yargıçlara hesap sorma aşaması diyelim.
Çünkü revizyon tamamen o karara bağımlı yapılsaydı, asıl o zaman yeni mahkeme süreciyle yıllarca zaman kaybedecektik.
Mahkemenin hem kademeli emsali Genel Hükümler'de yasaklayıp hem de Özel Hükümler 1. maddede dokunmadan bırakması benim tahminimce art niyetlidir. Açıklama istenen yazıya da açıklamaya lüzum yok diyerek cevap vermesi bence hatanın sehven olmadığının itirafı durumundadır, çünkü sehven hata olsaydı açıklama istenen yazıyla en azından kararı tekrar gözden geçirip düzeltmeleri mümkündü.
Bu şekilde revizyon çıksaydı konut parsellerinde 0,5 emsal kalanların her birinin dava açma hakkı ve ihtimali olurdu; üstelik de haksızlığa uğradıkları kabak gibi meydanda olduğu için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vererek imarı tekrar yıllarca geriye atardı.
ozaman ne anlami kalir belediyeciligin bir maas icin de o makamlarda durmazlar belediye isleri aksar bu isin sakasi tabiyiki cok haklisin deveye sormuslar neren egri deve demis nerem dogruki bu hesap piyasada dairenin gercek fiyatini herkes biliyo tapuda 1/10 fiyat gösteriliyo kimse demiyorki bu fiyata varsa bizde alalim herkes üc maymunu oynuyo bu arada maalesef yargiyada bir nester vurulmasi cok acilen gerekiyo...Bu tapu kayıtlarına herkes keşke girebilsekimin hangi daireyi ne zaman aldıgını kaca aldıgını isteyen istedigi zaman gorebilse
![]()
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.