Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Güzel haberler peşpeşe gelmeye başladı. Hemen hergün bir yeni proje belli oluyor. Yazın bunların birçoğu kazma vurmaya başlayınca arsa fiyatları da ivme kazanarak yükselecek.

Hem proje ortaklarına hem de hepimize hayırlı olsun.

nprimeestate

M2 si 52400 liraya geliyor. Bu da inşaat ve arsa maliyetini çıkartır. Normalde kar etmeden satmış oluyorlar ama sıcak para girişi işlerini bitirmelerinde epey faydalı olur. 100 tane 1+1 satsalar 220 milyon eder. İnşaatın kabasını bitirir. Zaten inşaat ilerledikçe kalan diğer seçeneklerinide satarlar.

Aynı sıkıntı Yapracık solda var.3 emsal vermişler fakat konutlarda planda 200 metreden aşağı olamaz dediği için, planı arkadan dolaşarak minimum %15 ticari maksimum %85 konut yazdığı için herkes projeyi ticari yapmaya çalışarak belediyeyle anlaşmazlık yaşıyorlar.yani herkes 200 metre daire büyüklüğünü yok sayıyor. O zamanda ticari parseller şikayetci oluyor.diyorlarki bizim suçumuz nedir 1.20 emsal veriyorsunuz

Bu sekilde ticari alanin önünü açmislar. %100 ticari yapilsa yasal olarak önunde engel yok. Mesela konut parselleri için ticari alan %5i geçemez denmis. Bu parseller içinde ticari alan misal %40'i geçemez denseydi sorun kalmayacakti.

Dodurgada 1+1 ler inanınki ilerde para etmeyecek.çünkü bölgenin sosyo ekonomik yapısına uygun değildir.çoğunluk boş kalacak veya ucuz fiyata ipsiz sapsızlar kiralayacak bölgenin değeride düşecek

1+1 ler bölgeyi yatakhane, bekar mahallesi durumuna düşürür, elit yerleşim bölgesi olarak Beytepe ile yarışmasına engel olur.

Aynı şekilde hesaplanan yoğunluk, konut başına 3 civarı nüfusla hesaplanmaktadır. Bu şekilde bir bekar evi bile 3 kişilik aile gibi hesaba katılacağı için yarın öbür gün belediyenin önlem alıp planı tekrar revize etmesine yolaçabilir. O tarihe kadar inşaata başlamamış olanlar da kazanılmış haktan mahrum kalırsa işin içinden nasıl çıkılacak?

Daire ilanlarının çoğu 5 milyon civarı olursa Beytepe ile yarışmak mümkün olabilir mi?

Elbette bir miktar stüdyo tipi daireler olabilir ancak konut+ticari parseller komple 1+1 bekar evleriyle dolarsa Dodurga'nın zerre prestiji kalmaz.

1+1 , 2+1 ler olmazsaydı bölgeden bir cacık olmazdı.Ne canlılık olurdu ne cafe restoran dükkanlar işlerdi ne de bu kadar proje olurdu.Herkes çıkarına göre düşünüyor bu çok yanlış.

Ne alaka ne alaka nüfusun artması ticari+konutlara mı bağlı ? Konut arsan var diye üzüldüğün için olmasın o
Benim hissem konut parselinde doğru, ayrıca yine konut parselinden hisse alma arefesindeyim. İsteseydim t+k parselinden alırdım. Benim için çok fark etmiyor.

Ayrıca 150 daire yapılan konut alanı ile 500 daire yapılan ticaret alanı farklı nüfuslar çeker.

150 dairelik sitede 500 kişi yaşasın, 500 dairelik sitede bu rakam 800-1000’i bulur. Zira araç sayısınıda doğru orantılı şekilde arttırır.

Nüfusun artması evet ticari konutların etkisi olacak.

Merak etme çok fazla bir artış olmaz.4+1 de oturanların da birden fazla arabası oluyor.1+1 ler 2+1 ler canlılık katar bu bölgeye

Geri