Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Burada benim 534 m arsam var , kakas 0.5 di 2.0 olmus Benim hakkima burada kac daire düser ? Satsam metresi au an kac ? Simdiden tesekkürler
Arsanız konut+ticari, çok güzel. Müteahhit projesine göre en az 4 büyük daire (4+1, 3+1 karışık), ya da ofis cinsi küçük daire olursa 9-10 daire getirir.

Şu an fiyatlar herhalde metresi 30.000 civarı sanıyorum, ancak mümkünse satmayın, finalde daire olarak getirisi çok daha iyi olur.

Burada benim 534 m arsam var , kakas 0.5 di 2.0 olmus Benim hakkima burada kac daire düser ? Satsam metresi au an kac ? Simdiden tesekkürler
%10,68 hissen var yüzde olarak. Veya başka bir deyişle kabaca arsa miktarın kadar kapalı alan düşer. 534 m2 malın olur. Kaç daire edeceği projeye göre çıkar. 60 m2 den 9 adet 1+1 eder misal.

Çok güzel haber.

Yıl bitmeden başlasınlar da benim de "2025'te inşaatlar başlayacak" şeklindeki iddialı lafım yalan olmasın, hatta gider iki kürek de ben yardım ederim :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
şimdiye kadar dediklerinin hepsi çıktı. İlk başlarda dediklerin bana mantıkdışı geliyordu ama şimdi tahminlerinin bilgiye dayalı olduğu düşünüyorum.

Bi de bu yaz başlarında 50'lik bulvar 60-70 bine çıkar mı?
De hele!!!

şimdiye kadar dediklerinin hepsi çıktı. İlk başlarda dediklerin bana mantıkdışı geliyordu ama şimdi tahminlerinin bilgiye dayalı olduğu düşünüyorum.

Bi de bu yaz başlarında 50'lik bulvar 60-70 bine çıkar mı?
De hele!!!

Revizyon aşaması maalesef beklediğimden 3-4 ay daha fazla sürdü. Mart-Nisan gibi bitseydi durum daha başka olurdu.

Fiyatlar konusunda iddialı bir tahmin yapamam, ekonomik şartlar gidişatı belirler. Her halükarda enflasyondan daha hızlı ilerleyip kazandırmaya devam edecek.

Ancak çok önemli bir etken de daha önce birkaç kez yazdığım gibi lansmanı yapılacak projelerin kalitesi olacak. Kaliteli projeler ortaya çıkarsa fiyatlar ivme kazanır ve arsa fiyatlarını uçurur.

Hep dediğim gibi bizim fiyat konusunda rotamız Beytepe. Orada dairelere 25 istenirken, Dodurga'da da düzgün projeler daha lansmanda 15 civarı fiyatla başlar, bitiminde Beytepe ile aynı rakamlara oturur.

Yaza kadar en az 20-30 projenin hazırlanıp lansmana çıkacağını sanıyorum. Bunlar güzel projeler olursa 60 bin gibi rakamlar zaten normal fiyatlar olacaktır.

Ancak konut+ticarileri hep minnacık 1+1 projelerle doldururlarsa bölge cazibesini yitirir, bir anlamda öğrenci yurdu, bekar mahallesi gibi bir duruma düşer, bu da fiyatlara çok olumsuz yansır.

Kaldı ki ortada nüfus yoğunluğu gibi bir konu var. O nedenle ofis şeklindeki mini konutların konuta çevrilmesi imkansızlaşır, alanlar pişman olur.

Umarın özellikle Dodurga'nın vitrini olacak bulvarda düzgün ve lüks konut projeleri yapılır, bu sayede hepimiz kazançlı çıkarız.

Ancak konut+ticarileri hep minnacık 1+1 projelerle doldururlarsa bölge cazibesini yitirir, bir anlamda öğrenci yurdu, bekar mahallesi gibi bir duruma düşer, bu da fiyatlara çok olumsuz yansır.

Kaldı ki ortada nüfus yoğunluğu gibi bir konu var. O nedenle ofis şeklindeki mini konutların konuta çevrilmesi imkansızlaşır, alanlar pişman olur.
Bu bahsettiginiz dogruysa 1.75 emsal arsa fiyatlari niye 2 emsale gore cok dusuk?

Bu bahsettiginiz dogruysa 1.75 emsal arsa fiyatlari niye 2 emsale gore cok dusuk?

Birinci sebep yapılaşmanın 50 lik bulvar üzerinden başlayıp ilerleyeceği düşüncesi ve konut+ticaride küçük hisselerin de 1+1 konut getirebileceği beklentisidir. Tabii bu beklentinin gerisinde yatan bir neden de altyapının da bu kulvardan başlayacağı inancıdır. Bu nedenle konut+ticari parsellerde küçük hisse satışının çok daha fazla olduğuna inanıyorum.

Ancak belediye altyapıyı direk Alacaatlı tarafından bulvar vesaire gözetmeksizin yapacak olursa konut parselleri yapılaşma açısından öne geçer.

Ayrıca lüks ve büyük konutları öne çıkaran projeler arttıkça konut parseli fiyatları da uçuşa geçer.

Ve göreceksiniz ki çok sayıda 1+1 tipi konut barındıran projeler pek cazip olmayacaktır. Özellikle çocuklu aileler bu tür projeleri pek benimsemeyeceklerdir. O noktada sırf konut parseli olanlarda ise küçük metrajlı daireler az olacak, bu da cazibesini artıracaktır.

Bir de ilanlardaki (bir kısmının gerçek olduğuna pek inanmadığım, emlakçıların malum gel gel yaptıkları ilanlar) düşük fiyatlı 3-5 ilan sizi yanıltmasın. Binlerce hisse olan Dodurga'da satılık ilanı kaç tane, sadece 60. Bunların da sadece 3-5 tanesi düşük fiyatlı. Nakit ihtiyacından satan olabilir, normaldir. Ama Dodurga hissedarlarının %99 u satmıyor, çünkü getirisinin ve olması gereken fiyatların şu an piyasadaki rakamların çok çok üzerinde olduğunu biliyor.

Yuvarlak hesapla 180 m2 sinin en az 15 milyonluk büyük daire getireceği arsayı (çok acil bir ihtiyaç veya şerh vesaire sıkıntısı yoksa) çalan hırsız bile 11 bin liradan vermez.

Birinci sebep yapılaşmanın 50 lik bulvar üzerinden başlayıp ilerleyeceği düşüncesi ve konut+ticaride küçük hisselerin de 1+1 konut getirebileceği beklentisidir. Tabii bu beklentinin gerisinde yatan bir neden de altyapının da bu kulvardan başlayacağı inancıdır. Bu nedenle konut+ticari parsellerde küçük hisse satışının çok daha fazla olduğuna inanıyorum.

Ancak belediye altyapıyı direk Alacaatlı tarafından bulvar vesaire gözetmeksizin yapacak olursa konut parselleri yapılaşma açısından öne geçer.

Ayrıca lüks ve büyük konutları öne çıkaran projeler arttıkça konut parseli fiyatları da uçuşa geçer.

Ve göreceksiniz ki çok sayıda 1+1 tipi konut barındıran projeler pek cazip olmayacaktır. Özellikle çocuklu aileler bu tür projeleri pek benimsemeyeceklerdir. O noktada sırf konut parseli olanlarda ise küçük metrajlı daireler az olacak, bu da cazibesini artıracaktır.

Bir de ilanlardaki (bir kısmının gerçek olduğuna pek inanmadığım, emlakçıların malum gel gel yaptıkları ilanlar) düşük fiyatlı 3-5 ilan sizi yanıltmasın. Binlerce hisse olan Dodurga'da satılık ilanı kaç tane, sadece 60. Bunların da sadece 3-5 tanesi düşük fiyatlı. Nakit ihtiyacından satan olabilir, normaldir. Ama Dodurga hissedarlarının %99 u satmıyor, çünkü getirisinin ve olması gereken fiyatların şu an piyasadaki rakamların çok çok üzerinde olduğunu biliyor.

Yuvarlak hesapla 180 m2 sinin en az 15 milyonluk büyük daire getireceği arsayı (çok acil bir ihtiyaç veya şerh vesaire sıkıntısı yoksa) çalan hırsız bile 11 bin liradan vermez.
Katılıyorum Türkiye'de aile yapısı konutun 3+1 den aşağı olmaması gerekir.çoğunluk 1+1 veya 2+1 olursa Eryaman değerinde olur,öğrenci bekar mahallesi olur.çoğunluk 4+1 olursa Yaşamkent değerinde olur düşüncesindeyim.yani büyük konut o bölgenin standartını yükseltir kaliteyi artırır

Eryaman dediğiniz yerle Yaşamkent yaklaşık olarak yakın değerlerde oldu artık.Yaşamkentte de 1+1 2+1 projelerde oldukça fazla. 2+1 65 m2 daireyi 6-7 milyona çok rahat satabilirsiniz fakat 130 m2 3+1 daireyi 10 milyondan fazla satamazsınız Dodurga bölgesinde.Ayrıca da 2 tane 2+1 daireyi satmak çok daha kolay olacaktır. Otamatikman Ticari + Konutların değeri %30 fazla oluyor emsalden gelen 0.25 farkla beraber %50 daha değerli oluyor.

Şu an önemli olan altyapı.Alt yapı olmadan arsanızın ne değeri artar ne de işe yarar.Vergi ödeyip durursunuz.İmarla ilgili her şey bitti artık tek önemli olan konu alt yapıdır

Bir çok firma kendi sitelerinde proje tanıtımı yapıyor ve ruhsat çalışmaları devam ediyor. Beytepe İncek Yaşamkent arasında kalan bir bolgenin buradan aşağı olması gibi bir durum olmayacak. Tam tersi daha iyisi olmak zorunda. Daha iyisini yapamayan firma burada ev satamaz. Fiyatlara gelince zaman gösterecek bunu ama 4+1 yapılar 15 milyon altında olmayacağını kesin söyleyebilirim. Bu rakam bazı projelerde 20-25 milyon bandını da yakalayacaktır. Anlaşma yaptığınız firmayi ona göre seçin derim.

Bu arada 2026 sonu itibari dodurganin en az %50 sinin kat karşılığı anlaşma yapmis olacağını birçok firmanın da başlamış olacağını da düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Rtb
20-25 m tl de çok az 40-50 ye gider
Hayırdır kardeş. Varsa bir bildiğin yaz. Ben kendi bildigim ve düşüncelerimi yazıyorum. Az çok sarı siteye bakan biri neyin ne olduğunu bilir. Sen yeni misin yoksa isim mi degistirdin. Çünkü daha önce burada simsarlik yapan bir çok kişi ne hikmetse ortadan yok oldu sonra yeni isimler türedi. Benim yazdıklarımi alaycı cevaplamak hadsizligini bırakın. Yarın bi gün 20 milyona lansmana çıkıldığında isim degistirirsin

Gözün bozuk galiba sarı siteye bakmayı bilmiyorsun dodurgada bitmiş 220 m2 daireler 20 m etmiyor boş hayalleri bırak derim.Max 4+1 150 m2 dairenin lansmanı 10-12 m olur olursa öpte başına koy

1274167935 bak sarı siteden bordo inşaatın satış fiyatlarına bak oralar buraya göre çok daha fazla gelişmiş.

Eryaman dediğiniz yerle Yaşamkent yaklaşık olarak yakın değerlerde oldu artık.Yaşamkentte de 1+1 2+1 projelerde oldukça fazla. 2+1 65 m2 daireyi 6-7 milyona çok rahat satabilirsiniz fakat 130 m2 3+1 daireyi 10 milyondan fazla satamazsınız Dodurga bölgesinde.Ayrıca da 2 tane 2+1 daireyi satmak çok daha kolay olacaktır. Otamatikman Ticari + Konutların değeri %30 fazla oluyor emsalden gelen 0.25 farkla beraber %50 daha değerli oluyor.
Allah aşkına siz neyin peşindesiniz.önceki isminizi çok iyi tahmin edebiliyorum

Önceki sayfalarda daire fiyatlarına ilişkin bir paylaşımda bulundum.

Sarı siteye göre ortalama daire satış fiyatlarını yazdım dolar cinsinden alacaatlı, beytepe, dodurga ve incek için. $/m2 şeklinde.

Aklımda kaldığı kadariyla yazdığım sıraya göre 1900$, 2200$, 1250$ ve 1500$. incek gölbaşına bağlı, dodurgada ise daha önce imarlanmış yerler hariç başka bir yapılanma yok. Şimdi buralar yerleşim yeri olmayıp tarla tapan olduğundan fiyatların düşük kalmasına sebep oluyor önceki yapılan yerler için. Biraz içeri girin alacaatlıya doğru fiyatlar artıyor. Dodurgada da inşaatlar başlayıp ilerleme kaydedildikçe mevcut ilandaki yerlerinde fiyatları artacağı gibi dodurganında metrekare fiyatı 1250$dan 1600-1700$ seviyelerine çıkmasını bekliyorum.

Bunun haricinde projelerin kalitesi fyatın biraz daha yukarı yönde gitmesine etki edecektir. Özellikle göletin yapılması, yeşil alanların peyzajı vs fiyatlara olumlu yansır beytepe seviyelerine getirir. Aksi halde max alacaatlı fiyatlarını görür.

Son düzenleme:
Önceki sayfalarda daire fiyatlarına ilişkin bir paylaşımda bulundum.

Sarı siteye göre ortalama daire satış fiyatlarını yazdım dolar cinsinden alacaatlı, beytepe, dodurga ve incek için. $/m2 şeklinde.

Aklımda kaldığı kadariyla yazdığım sıraya göre 1900$, 2200$, 1250$ ve 1500$. incek gölbaşına bağlı, dodurgada ise daha önce imarlanmış yerler hariç başka bir yapılanma yok. Şimdi buralar yerleşim yeri olmayıp tarla tapan olduğundan fiyatların düşük kalmasına sebep oluyor önceki yapılan yerler için. Biraz içeri girin alacaatlıya doğru fiyatlar artıyor. Dodurgada da inşaatlar başlayıp ilerleme kaydedildikçe mevcut ilandaki yerlerinde fiyatları artacağı gibi dodurganında metrekare fiyatı 1250$dan 1600-1700$ seviyelerine çıkmasını bekliyorum.

Bunun haricinde projelerin kalitesi fyatın biraz daha yukarı yönde gitmesine etki edecektir. Özellikle göletin yapılması, yeşil alanların peyzajı vs fiyatlara olumlu yansır beytepe seviyelerine getirir. Aksi halde max alacaatlı fiyatlarını görür.

Konum olarak hakettiği fiyatları görmesi elbette projelerin kalitesine bağlıdır. Tutup da TOKİ mahallesi gibi yapılaşma olursa elbette çok daha düşük fiyatlara evrilir.

Ancak ben inşaat firmalarının da Çayyolu'nda kalan son bölgeyi basit, dandik projelerle harcamayacaklarına inanıyorum.

Sonuçta lüks proje şeklinde yapılması daire başı maliyeti 1 milyon lira artırdığında satış rakamlarına 5 milyon fazla olarak yansıyor.

Dodurgaya otobandan giriş olduğundan dolayı,ulaşım kolaylığından daire fiyatlarının ilerde Yaşamkent,İncek Beytepe iç bölgelerinden yüksek olacağı kanaatindeyim

Geri