şimdiye kadar dediklerinin hepsi çıktı. İlk başlarda dediklerin bana mantıkdışı geliyordu ama şimdi tahminlerinin bilgiye dayalı olduğu düşünüyorum.
Bi de bu yaz başlarında 50'lik bulvar 60-70 bine çıkar mı?
De hele!!!
Revizyon aşaması maalesef beklediğimden 3-4 ay daha fazla sürdü. Mart-Nisan gibi bitseydi durum daha başka olurdu.
Fiyatlar konusunda iddialı bir tahmin yapamam, ekonomik şartlar gidişatı belirler. Her halükarda enflasyondan daha hızlı ilerleyip kazandırmaya devam edecek.
Ancak çok önemli bir etken de daha önce birkaç kez yazdığım gibi lansmanı yapılacak projelerin kalitesi olacak. Kaliteli projeler ortaya çıkarsa fiyatlar ivme kazanır ve arsa fiyatlarını uçurur.
Hep dediğim gibi bizim fiyat konusunda rotamız Beytepe. Orada dairelere 25 istenirken, Dodurga'da da düzgün projeler daha lansmanda 15 civarı fiyatla başlar, bitiminde Beytepe ile aynı rakamlara oturur.
Yaza kadar en az 20-30 projenin hazırlanıp lansmana çıkacağını sanıyorum. Bunlar güzel projeler olursa 60 bin gibi rakamlar zaten normal fiyatlar olacaktır.
Ancak konut+ticarileri hep minnacık 1+1 projelerle doldururlarsa bölge cazibesini yitirir, bir anlamda öğrenci yurdu, bekar mahallesi gibi bir duruma düşer, bu da fiyatlara çok olumsuz yansır.
Kaldı ki ortada nüfus yoğunluğu gibi bir konu var. O nedenle ofis şeklindeki mini konutların konuta çevrilmesi imkansızlaşır, alanlar pişman olur.
Umarın özellikle Dodurga'nın vitrini olacak bulvarda düzgün ve lüks konut projeleri yapılır, bu sayede hepimiz kazançlı çıkarız.