Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba,

Edindiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ada-parsel: 29793/1, Ankara Çankaya Dodurga Mahallesi’nde yer alan Gökdemir Ladin projesinin inşaatının bu ay içerisinde başlayacağı bilgisini aldım.

Projede 60 metrekare, Amerikan mutfaklı 2+1 daireler bulunuyor. Fiyatlar 5.500.000 TL’den başlıyor ve kat ile cephe durumuna göre artış gösteriyor.

Her ne kadar Dodurga Mahallesi’nin tam merkezinde olmasa da, bu bölgede inşaatın başlaması gerçekten sevindirici bir gelişme.

Bu vesileyle tüm yatırımcılarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
Görünen o ki 2026–2027 yılları Dodurga yılları olacak. Yolun da açılmasıyla birlikte bölgenin çok daha hızlı gelişeceğine inanıyorum. Tabii bunlar benim şahsi görüşlerim.

Arkadaşlar merhaba,

Ada-parsel: 29793/1, Ankara Çankaya Dodurga Mahallesi’nde yer alan Gökdemir Ladin projesinin inşaatının bu ay içerisinde başlayacağı bilgisini aldım.

Projede 60 metrekare, Amerikan mutfaklı 2+1 daireler bulunuyor. Fiyatlar 5.500.000 TL’den başlıyor ve kat ile cephe durumuna göre artış gösteriyor.

Her ne kadar Dodurga Mahallesi’nin tam merkezinde olmasa da, bu bölgede inşaatın başlaması gerçekten sevindirici bir gelişme.

Görünen o ki 2026–2027 yılları Dodurga yılları olacak. Yolun da açılmasıyla birlikte bölgenin çok daha hızlı gelişeceğine inanıyorum. Tabii bunlar benim şahsi görüşlerim.

Doğruysa harika bir haber. Hayırlı olsun.

Projede 1+1 ve 2+1 daireler var. 5.500.000 olan herhalde 1+1 daire fiyatlarıdır sanıyorum. 2+1 daireleri o fiyattan verseler herhalde iki saatte satılıp gider.

Arkadaşlar merhaba,

Proje alanında herhangi bir levha vs var mı? Veya Gökdemir inşaat kendi internet sitesinde buraya dair tanıtım videosu var mıydı?

IMG_1838.png

Evet arkadaşlar tanıtım videosu var sitesinde. Hayırlı olsun

Proje alanında herhangi bir levha vs var mı? Veya Gökdemir inşaat kendi internet sitesinde buraya dair tanıtım videosu var mıydı?

Tanıtım videosu ve broşürüne buradan ulaşabilirsiniz

Gökdemirlerin projesine şöyle bir baktım.
projede bütün daireler 1+1 ve 2+1 den oluşuyor.
150 metre kare sınırlamasından bu parsel etkilenmiyormu acaba?

Gökdemirlerin projesine şöyle bir baktım.
projede bütün daireler 1+1 ve 2+1 den oluşuyor.
150 metre kare sınırlamasından bu parsel etkilenmiyormu acaba?

Parsel 2 emsal, konut+ticaridir herhalde.

Dairelerin büyük kısmını ticari ofis olarak gösterecekler sanırım.

Sadece 150 M2 sınırına göre denk gelen sayıda daireyi konut gösterebilirler. Kalanlar da ofis şeklinde iskan alırlar.

Peki öyle nasıl oluyor üstad 150 metre büyüklüğünde hiç daire yok hep 1+1 2+1 nasıl yapabiliyor benim görüştüğüm firma yok demişti

Peki öyle nasıl oluyor üstad 150 metre büyüklüğünde hiç daire yok hep 1+1 2+1 nasıl yapabiliyor benim görüştüğüm firma yok demişti

150 m2 olayı konut sayısını sınırlamak için. Dairelerin sayısı bu rakamı geçmemek şartıyla istediği ölçüde yapabilir. Bu nedenle bu projede de konut alanı olarak hesaplanacak miktarı 150'ye bölünce çıkan sayıda küçük dairelere konut olarak iskan çıkartırlar.

Ticari kısımda ise ofis büyüklüğü ve sayısında kısıtlama yok, bu nedenle de projedeki 480 konutun çok büyük kısmına ofis olarak iskan alacaklardır.

Burada işin püf noktası, konut ve ticari kısmın içiçe yapılabilme imkanı verilmesi. Bu sayede kağıt üzerinde ofis olarak görünen konutlar inşa ediliyor.

Gerçi bunların cins değişikliğiyle konut iskanına çevrilmesi aslında bayağı sıkıntılı ancak satarken ilerde kolayca iskanı değiştirirsiniz diyeceklerdir.

26 kasımda TOKİ parsellerinin ihalesi var içlerinde Dodurga parselleride var

26 kasımda TOKİ parsellerinin ihalesi var içlerinde Dodurga parselleride var

Konut parselindeki TOKİ payını 29.500 lira metrekare fiyatıyla açık artırmaya çıkarmışlar.

Yani tek tapu parsel bile değil, sadece hisse.

Piyasa zorlansa bile bu ihalelerle konut parsellerinde 30.000 lira fiyat oturacak.

Bugün iyi haberlerden devam ediyoruz.

Elit Yapı firması 29804 ada 6 parseldeki 10.000 m² lik konut imarlı ve 1.75 emsalli arsa üzerinde toplam 30.000 m² inşaat alanında 290 bağımsız bölüm konut yapması planlamaktadır.

Firma, Aralık 2025te inşaat’a başlaması öngörüyor.

Projenin adı Elit Vadi. Daha önce Elit Manzara Beytepe projesini tamamlamışlar. Daire fiyatları Beytepe’de 5+1, 24 milyon tl.

Link’e tıklayarak detayları görebilirsiniz:

Bugün iyi haberlerden devam ediyoruz.

Elit Yapı firması 29804 ada 6 parseldeki 10.000 m² lik konut imarlı ve 1.75 emsalli arsa üzerinde toplam 30.000 m² inşaat alanında 290 bağımsız bölüm konut yapması planlamaktadır.

Firma, Aralık 2025te inşaat’a başlaması öngörüyor.

Projenin adı Elit Vadi. Daha önce Elit Manzara Beytepe projesini tamamlamışlar. Daire fiyatları Beytepe’de 5+1, 24 milyon tl.

Link’e tıklayarak detayları görebilirsiniz:

Yok, bu projeyi yapma şansları sıfır.

O parsel tamamen konut parseli ve 150 m2 düzenlemesi ile maksimum 117 konut yapma şansları var.

Verdikleri rakamlar da tutarsız. Emsal dışı maksimum %30 inşaat alanı olsa toplamda 22.000 m2 eder.

Bu proje hakkında daha önce yazmıştık.

Yok, bu projeyi yapma şansları sıfır.

O parsel tamamen konut parseli ve 150 m2 düzenlemesi ile maksimum 117 konut yapma şansları var.

Verdikleri rakamlar da tutarsız. Emsal dışı maksimum %30 inşaat alanı olsa toplamda 22.000 m2 eder.

Bu proje hakkında daha önce yazmıştık.
Teşekkür ederim.

Müteahhit firma bugün bana Aralık 2025 diye bilgi verdi, o yüzden paylaştım.

Teşekkür ederim.

Müteahhit firma bugün bana Aralık 2025 diye bilgi verdi, o yüzden paylaştım.

Aralık'ta bir inşaata başlayabilirler ancak konut sayısında 117'yi geçemezler. Yanlış hatırlamıyorsam hemen hemen o sayıda küçük hisseler satmışlar, müteahhite verince hisse başı 2+1 düşer hesabıyla.

Ancak 150 m2 kuralı 5.000 lik planda varken, 1000 lik planda yok diye herkese ufacık ufacık hisseler satılmış. Hatta hukukçular kooperatifi bile buna dikkat etmemiş, onlar da küçük hisseler satmışlar.

Bir şekilde hisseleri birleştirip iki üyeye bir daire şeklinde gibi çözümler bulmaları lazım.

Yoksa kesinleşmiş imar planı ortadayken daha fazla sayıda konut yapacak inşaata ruhsat almaları imkansızdır.

Parsel 2 emsal, konut+ticaridir herhalde.

Dairelerin büyük kısmını ticari ofis olarak gösterecekler sanırım.

Sadece 150 M2 sınırına göre denk gelen sayıda daireyi konut gösterebilirler. Kalanlar da ofis şeklinde iskan alırlar.
Üstad onu anladım ama benim demek istediğim parselin metresine göre çarpınca yüzde 60 ı konut olarak 110 adet 150 metrekareden konut çıkıyor diğer yüzde 40 ticariyide ortalama 60 metreden hesapladım 185 adet ticari kapı numarası çıkıyor yani 295 oluyor hesapta proje komple 1+1 ve 2+1 yani 150 metre büyüklüğünde daire yok projedede 500e yakın konut 7. Adet dükkan denilmiş bu nasıl oluyor tabi bizim için daha iyi ama bunu merak ettim?

Üstad onu anladım ama benim demek istediğim parselin metresine göre çarpınca yüzde 60 ı konut olarak 110 adet 150 metrekareden konut çıkıyor diğer yüzde 40 ticariyide ortalama 60 metreden hesapladım 185 adet ticari kapı numarası çıkıyor yani 295 oluyor hesapta proje komple 1+1 ve 2+1 yani 150 metre büyüklüğünde daire yok projedede 500e yakın konut 7. Adet dükkan denilmiş bu nasıl oluyor tabi bizim için daha iyi ama bunu merak ettim?
Konut+ticaride ne kadarını konut ne kadarını ticari kullanacağı net ve sabit olarak belirtilmemiş, olayın komik tarafı biraz da bu.

Ayrıca, reklamda bahsedilen m2 olayı tamamen uydurmadır. İnşaat ruhsatına başvuru yapıldığında gerçek m2 belli olur sanırım. 60 dedikleri 48-50 m2, 50 dedikleri de çoğu zaman en fazla 40 m2 civarıdır.

Geri