2009 yılından beri 1/5000 lık imarı var zaten bu yeni bir şey değil 16 sene olmuşPeki hocam bu hashavar için nazım imar planı revizyon imar planı 1/5000. Kesinleşti falan yazıyor
Bizi aydınlatabilir misiniz biraz
2009 yılından beri 1/5000 lık imarı var zaten bu yeni bir şey değil 16 sene olmuşPeki hocam bu hashavar için nazım imar planı revizyon imar planı 1/5000. Kesinleşti falan yazıyor
Bunun bir örneğini bizzat kendim yaşadım geçen yıl. Pirinçlik bölgedeki benim arsamın olduğu parsel içinde çok uygun fiyata 500 metrekare satılık ilanı gördüm. Hemen arayıp satın alacağım dedim. Adam bir diyor şehir dışındayım, bir diyor eski borcunu ödeyeceğim vb bir sürü hikaye anlattı.Bir türlü yüzyüze gelmedi.Sahibinden.com a şikayet ettim.Bir gün sonra da olandan kalktı. Gerçek olan olsa kalkmazdı. Demek birinden ucuza arsa kapmaya çalışıyordu bu ilanı göstererek....Arkadaşlar ülkemiz serbest piyasa algısı var ama şunu da unutmamak lazım bu ülkede hic bir şey değer kaybetmez. Gelelim arsa fiyatlarına burada ki bazı arkadaşlari özelikle uyarıyorum. Tabi dürüst olarak işini yapanlarda var onlara saygı duyuyorum. 3 kişi ilana aynı bölgeden uygun fiyata atip bir süre sonra kaldırıyorlar sonra satmak isteyenlere "bakın fiyatlar bunlar" deyip ellerinden ucuza kapatıyorlar. Bazı insanlar da acil satmak istiyor olabilir onu da pas geçmemek lazım tabi. Fakat bağlarda ki arsaların bir değeri var. Satmak isteyenlerde almak isteyende bunu unutmasın. Sakın sakın elinizdeki arasanızi fiyat düştü diye sizden almaya çalışınlara da kulak asmayin.
Evet tamda izah ettiğim şey bu. Bak sen yaşamışsinda bunu iyi denk geldi örneklememiz. Dediğim gibi arkadaşlar maalesef Diyarbakır'da inanılmaz fırsatçı günü birlik ticaret yapan emlakçılar var. Genellikle kendi aralarında kurdukları WhatsApp gurupları ile bu işleri çok rahatlıkla yürütüyorlar. Bazen ilanları takip ediyorum. Örneğin adam yazmış imar gelecek, geliyor yav arkadaşim desen bu arazınin teknik altyapısi nedir cevap veremeyecek bu işi yapıyor. Valla eni sonu buradaki bazı dürüst arkadaşlarla sırf bu düzenbazlara karşı emlak sektörüne girecem. En azından insanlar dürüst insanlarla muhatap olsunBunun bir örneğini bizzat kendim yaşadım geçen yıl. Pirinçlik bölgedeki benim arsamın olduğu parsel içinde çok uygun fiyata 500 metrekare satılık ilanı gördüm. Hemen arayıp satın alacağım dedim. Adam bir diyor şehir dışındayım, bir diyor eski borcunu ödeyeceğim vb bir sürü hikaye anlattı.Bir türlü yüzyüze gelmedi.Sahibinden.com a şikayet ettim.Bir gün sonra da olandan kalktı. Gerçek olan olsa kalkmazdı. Demek birinden ucuza arsa kapmaya çalışıyordu bu ilanı göstererek....
bu olay garçekse görevi kötüye kullanmadır. Cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturma açılabilir Kayyum atanma ihtimali varNe kirli şeyler dönüyor şu imar konusunda. Adamın arsasına imar girsin diye belediye 30 milyon TL harcamış. Adam da eş başkana ücretsiz daire tahsis etmiş.
Meclis kararlarında yer de belli Kahin hocamBir yerin imara açılmasi sürecini büyükşehir belediyesi 4. Kattaki İmar bölümüne gidince camlarda asılı İmar planlarından daha net bakabilirsin. Ben veya bir başkası meclis kararlarına bakıp ancak sana bilgi verebilir
2009 yılından beri 1/5000 lık imarı var zaten bu yeni bir şey değilPeki hocam bu hashavar için nazım imar planı revizyon imar planı 1/5000. Kesinleşti falan yazıyor
Metehan kardeşim bu arkadaş doğru bilgiler paylaşmış ama bu Garbiçanakci veya bazı bölgeleri için geçerli değildir. Sulu tarım arazisi vasfını alan yerler genellikle sulama kanalı geçen yerlerdir. Cimer üzerinden bilgi alabilirsiniz. Cimerden sorgulamasini yapabilirsiniz. Senin söylediğin şey tek başına bir neden degil. Ben bir parsel ile ilgili sorgulama yaptım burada da ekran görüntüsünu bırakıyorum bu tarz şeylerde bir birimizi ne kadar doğru aydınlatırsak iyidir.Arkadaşlar Garbiçanakçı şehre yakın neden imar geçmiyor diye kara kara düşünüyordum meğerse sonuç bundan kaynaklıymış. Bugün internette karşıma çıktı ve emlakçılarda farkında bari paylaşım diğer Alacak olanlar mağdur olmasın biz yazdın başkaları yanmasın alın yerini kaptırmasın
Arkadaşlar Garbiçanakçı şehre yakın neden imar geçmiyor diye kara kara düşünüyordum meğerse sonuç bundan kaynaklıymış. Bugün internette karşıma çıktı ve emlakçılarda farkında bari paylaşım diğer Alacak olanlar mağdur olmasın biz yazdın başkaları yanmasın alın yerini kaptırmasın
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.