Düşünceni eleştirmek istiyorum havalimanına uygundur çünkü uçaklar indiği zaman zoğe viyadüğünün ordan iner yeniköy mezarlığının üstünden de kalkıp diclekentten gider ve ayrıca gidip oralarda biraz gezin İllaki uçak iniş kalkışlarını görürsünüz nereden nasıl yükseklikte gittiğini hatta inmeye gelirken bile 364 parselin üstündeyken bayağı yukarıda geliyor zoğe viyadüğünden dönüş alıp viyadüğün üstünden iner pist ordadır.. gidip gezip görün sonra yorumlayıBen
Birincisi ben 35 yildir Diyarbakirda ucaklarin kalkis güzergahi uzerinde olan bir bolgede dogup buyudum. O bolgeyi senden cok daha iyi bilirim. Ikincisi bir mimar olarak mesleki tecrubeme gore yorum yapiyorum. Uçagin iniş guzergahi baz alinarak imar yapilmaz. Havaalani ayni zamanda askeri havaalani ve bu askeri havaalaninin bir guvenlik koruma sınırı vardir. Ayrica ben parsel numarasi olarak da yorum yapmadim.Alan olarak yorum yaptim. O bolgede parselin vardir belki ama ben burada insanlari yonlendirme niyetinde de degilim. Zaten Mart Nisan aylari gibi belli olur buralarin durumu. Sana tavsiyem 1/1000 1/5000 1/100000 N.İ.P plani yapilirken o belgenin gelecekteki yerlesim planlarini incelemen. Şehrin baglanti yollari, rezerv alanlari, su havzalari, kara, deniz, hava ulasim aglari dikkate alinarak planlanir. Bu tabi işin icinde rant yolsuzluk vs. yoksa bunlar yüzde yuz dikkate alinarak şehir plani tasarlanir.Düşünceni eleştirmek istiyorum havalimanına uygundur çünkü uçaklar indiği zaman zoğe viyadüğünün ordan iner yeniköy mezarlığının üstünden de kalkıp diclekentten gider ve ayrıca gidip oralarda biraz gezin İllaki uçak iniş kalkışlarını görürsünüz nereden nasıl yükseklikte gittiğini hatta inmeye gelirken bile 364 parselin üstündeyken bayağı yukarıda geliyor zoğe viyadüğünden dönüş alıp viyadüğün üstünden iner pist ordadır.. gidip gezip görün sonra yorumlayın..