Tema düzenleyici

Diyarbakır İmara Açılacak Bölgeler

Devlet bile nereye yapılacak bilmiyor. sağ olsun arsa sahibi arkadaşlar kendi arsalarina yakın yerlere yapmaya başladı bile. Fakat oğlakli saçma sapan bir yere yapıldı. Orada yaşayan insanlar bir çok şeyden sikayetçi. Bir yere sosyal konut gibi projeler yapılırken belediyenin de onayı alınması lazım Çünkü tüm hizmeti belediye götürüyor. Benim şahsi fikrimdir bence biraz da yerleşim yerlerine yakın yapalar

Devlet bile nereye yapılacak bilmiyor. sağ olsun arsa sahibi arkadaşlar kendi arsalarina yakın yerlere yapmaya başladı bile. Fakat oğlakli saçma sapan bir yere yapıldı. Orada yaşayan insanlar bir çok şeyden sikayetçi. Bir yere sosyal konut gibi projeler yapılırken belediyenin de onayı alınması lazım Çünkü tüm hizmeti belediye götürüyor. Benim şahsi fikrimdir bence biraz da yerleşim yerlerine yakın yapalar
Sonuna kadar haklısınız fakat yerleşim yerlerine yakın en kıymetli arsalarını vermiyor artık böyle projelere. Ucuz olsun istiyor o yüzden daha uzaklara TOKİ projeleri yapılıyor olan da maalesef evsiz insanlara oluyor. Gidip oralarda 3-5 yıl sürünüp yerleşim yerinin oturmasını düzelmesini bekliyorlar.

Elimde resmi bir kaynak yok ama emlakçi tanidikların söylemi bu şekilde artık nereden bilgi almışsa ve bilgi ne kadar gerçekse bilemiyorum.İhtimal yüksek bence 12 bin konut ancak 4 bin dönümlük arazi üstünde yapılabilir.

Ahmet ben sana birşey demedim zaten yanlış anlaşılma olmasın kesinlikle. Emlakçı eşittir fırsatçı demektir. Onlar şimdiden millete algı yapmaya başladılar ellerindeki şişmiş arsalardan kurtulma yollarıni arıyorlar. Bu süreçte bir fırsat oldu. Benim gayem kimsenin parası bir kaç fırsatçıya kurban gitmesin. Bakın ilanlara girin millete uçuş güzergahı üzerinden arsa satıyorlar. Ben daha önce de burada söyledim belge ile konuştum. İlgili belediyelerin sistemlerinden veriler paylaştım. Garbiçanakci bölgesi özelikle 364. Parsel ve imarli alana doğru bölgeler. Uçuş güzergahı üzerinde DEĞİLDİR... Fakat 315. Parsel ve aşağısı hepsi uçuş güzergahı üzerinde kat izni verilmez imar gelse bile. Bir diğer konu ise şuanda havalimanı civarındaki büyük hisseli arsa sahibleri belli bir yüzdelik karşılığında imar görüşmesi var. 2020 de yapıldı ama olmadi. Demem o ki bir yatırım yaparken plan notlarını iyi inceleyin belediye sorun öyle emlakçı o bu inanmayın

Konu sahibi
Emirhan kardeşim sıraç çelik 2 haftaya yakındır Barcelonada doğan hatun ile birlikte gittiler bazı projeler için. Bahsettiğin toplantı nerede ve ne zaman yapıldı bilgisini paylaşırmisin ?
Peki kardeşim bu olaydan anladığın neydi imar bölgeleri açıklanacak mı normalde mart veya Nisan ayında açıklama yapılması gerekiyor idi bir ara haber verildi internetten okudum çalışmalar evet yapılacak ama ne zaman tam tarih vermedi sadece Eylül veya ekimde başlanacak mart veya Nisan da açıklanacak diye 20 yıllık bir imar planından yanılmıyorsam bahsedildi bu konuda bilgin varsa bizim ile paylasabilirmisin

SOSYAL KONUTLAR İLE İLGİLİ BÖYLE BİR HABERLE KARŞILAŞTIM. BİLGİNİZE...

Ekli dosyalar

• IMG_20251025_221821.jpg
    IMG_20251025_221821.jpg
    295.8 KB · Görüntüleme: 42
Mehmet Yahya kardeşim evet öyle bir proje var fakat belediye kendi imkanlarıyla sosyal konut yapma hedefi var ama oda ciddi bir zaman alacaktır. Çünkü hali hazırda böyle bir maddi güç olduğunu düşünmüyorum. Farklı bir formül ile insanların önüne gelirlerse birşey diyemem. Serra hanım öyle bir açıklama yaptı evet fakat şuan da ciddi bir çalışma var. Hatta biraz detay da vereyim isim ve parsel bilgileri dahil tüm detaylar bile belirlenmis fakat 2026 yılı içerisinde adım atılacak...

Hashavarin arka tarafındaki bazı bölgeler tam parsel veremem ama o bölgeler çok uzun yıllardır köylü ve devlet arasında dava süreci vardi. Bir dönem takip ediyordum ama bildiğim kadarıyla çözüme kavuşmuş belki oralarada olabilir. Emin değilim ama

Garbiçanakçıda çalışma içerisinde mi bilgisi duyumu olan varmıdır

Geri
Üst Alt