Tema düzenleyici

Beylikdüzü- Söğütlüçeşme Metrobüs Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi

METROBÜSLERİMİZİ YENİLİYOR, DURAKLARIMIZI BÜYÜTÜYORUZ​

İstanbul’umuza yeni, konforlu, yüksek yolcu kapasiteli ve güçlü metrobüsleri kazandırırken, İBB Fen İşleri Dairemizin desteği ile istasyonlarımızı da hızla büyütüyoruz.

- 252 adet yeni metrobüsümüz hizmete başladı.

- Şükrübey ve Beşyol Duraklarımız tamamen yenilendi.

- Yenibosna ve İncirli Duraklarımızda da çalışmalar başladı.

İstanbul’da daha konforlu, daha güvenli ve daha hızlı toplu ulaşım için tam yol ileri çalışmaya devam ediyoruz.

Kaynak: İETT

Konu sahibi

Avcılar'da metrobüsün motorunda çıkan yangın söndürüldü​

Avcılar'da, seyir halindeki metrobüsün motorunda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.​

24.10.2024-İstanbul
50054CC3-F167-4218-8EB4-367B770274D0.jpeg

Avcılar'dan Beylikdüzü yönüne doğru ilerleyen metrobüsün motoru henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başladı.
Sürücünün kapıları açmasıyla yolcular tahliye edilirken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.
İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü.
Aksayan seferler daha sonra normale döndü.

Anadolu Ajansı

Konu sahibi
12 Saat arayla iki metrobüste yangın çıkmış. Havalar soğudu soğuyor. Yangınlar araştırılmalı...

ben dün Uzunçayır dan bindim .. Zincirlikuyu da indim ; 7 TL kadar İade aldım . Sanırım 2.durak olduğu için oturacak yer bulabildim .. belki de hafta içi olduğu içindir.

Konu sahibi
Az önce bir capacity çekilerek götürüldü.

Uzunçayır durağında tadilat var ne yapılıyor bilgisi olan var mı ? yürüyüş yolu değişmiş biraz.

Metrobüs hattıyla ilgili bir kronoloji:

15 Mayıs 2006 / Metrobüsün ilk etabı olan Avcılar-Söğütlüçeşme kısmının temeli atıldı.
17 Eylül 2007 / Metrobüste ilk seferler, Küçükçekmece-Topkapı arasında başladı.
12 Ekim 2007 / Avcılar-Küçükçekmece kısmı, hizmete girdi.
8 Eylül 2008 / Topkapı-Zincirlikuyu kısmı, hizmete girdi.
3 Mart 2009 / Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme kısmı, hizmete girdi.
15 Mart 2011 / Metrobüsün ikinci etabı olan Avcılar-TÜYAP kısmının temeli atıldı.
15 Ekim 2011 / Beşyol metrobüs istasyonu, hizmete girdi.
19 Temmuz 2012 / Avcılar-TÜYAP kısmı, hizmete girdi.
15 Ekim 2014 / Vatan metrobüs istasyonu, yolcu yetersizliğinden dolayı iniş ve binişlere kapatıldı.

Metrobüs ile aktarma imkanı olan raylı sistemler:
Küçükçekmece'de Marmaray ile
Yenibosna'da M9 ile
Şirinevler'de M1a ile
İncirli'de M3 ile
Zeytinburnu'nda M1a ile
Cevizlibağ'da T1 ile
Edirnekapı'da T4 ile
Mecidiyeköy'de M7 ile
Gayrettepe'de M2 ve M11 ile ile
Altunizade'de M5 ile
Uzunçayır'da M4 ile
Söğütlüçeşme'de Marmaray ile

*Metrobüse olan ihtiyacı azaltması için planlanan raylı sistem projeleri:
Marmaray (2019'da açıldı)
Esenyurt-Kabataş Metro Hattı / M7 (Mahmutbey-Mecidiyeköy kısmı 2020'de, Mecidiyeköy-Yıldız kısmı 2022'de açıldı. Diğer kısımlarda ise inşaat sürüyor)
Sefaköy-TÜYAP metro hattı (projesi hazır, hükumetten onay bekliyor)
Sefaköy-Kazlıçeşme metro hattı (Ulaştırma Bakanlığı sorumluluğunda, proje aşamasında)
İncirli-Söğütlüçeşme metro hattı (Ulaştırma Bakanlığı sorumluluğunda, proje aşamasında)
Kazlıçeşme-4. Levent-Söğütlüçeşme metro hattı (taslak olarak rafta bekliyor)

Konu sahibi
Ekim sonunda İncirli metrobüsün yeni istasyonu açılacaktı ama hala yeni istasyon ortada yok.

Konu sahibi
Okmeydanı Hastane ile Çağlayan durağı birleştirilebilir.

Küçükçekmece'de Marmaray ile Metrobüs arasındaki yürüyüş yolu problemini neden bir türlü çözemediler anlamıyorum. Demiryolunun kapalı olduğu 6 yılı saymazsak, 2008'den beri bu problem var.

Metrobüsün ilk açıldığı günkü NTV haber bültenini izledim. Hollanda dan gelen araçlar için Hollanda dan şoför getirilmiş ve bu çift körüklü araçlar sabah çalışıp akşam seferlerinden sorunlar yüzünden çekilmiş

Geri
Üst Alt