Tema düzenleyici

Beylikdüzü- Söğütlüçeşme Metrobüs Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Akia Metrobüsün en arka koltuğundan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü

IMG_20250807_142340.jpg

IMG_20250807_142329.jpg

IMG_20250807_142316.jpg

07.08.2025 14:20 - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü

Durakta beklerken CapaCity’nin motor gürültüsünü duyunca otomatik olarak sinirleniyorum. Böyle gıcık bir ses yok yahu, sanki motora dayak atıyorlar da böğürüyor. 😁 Bazıları çok rahatsız ediyor. Bir de ibretlik olan Conecto ve Citaro da aynı motoru kullanmasına rağmen CapaCity ile aralarında dağlar kadar fark var ses konusunda. Sanırım yerleşimle ilgili. CapaCity’de bunların aksine yatay yerleşim var ya.

Durakta beklerken CapaCity’nin motor gürültüsünü duyunca otomatik olarak sinirleniyorum. Böyle gıcık bir ses yok yahu, sanki motora dayak atıyorlar da böğürüyor. 😁 Bazıları çok rahatsız ediyor. Bir de ibretlik olan Conecto ve Citaro da aynı motoru kullanmasına rağmen CapaCity ile aralarında dağlar kadar fark var ses konusunda. Sanırım yerleşimle ilgili. CapaCity’de bunların aksine yatay yerleşim var ya.
Yürüyen pancar motoru

Yenibosna metrobüs durağında yer alan dar ve ömrünü tamamlamış olan üst geçidi yeniledik ve yeni bir yaya geçidi daha yaparak E-5 üzerindeki yaya geçişini daha kolay ve güvenli hale getirdik.

Gördüğüm en büyük yanlışı söylüyorum: M1A / M9 Yenibosna metro girişi yönünde çok geniş bir merdiven var ama yürüyen merdiven yok. Çift yönlü yürüyen merdiven konulmalıydı.

Geçen gün Söğütlüçeşme yönünde Cevizlibağ istasyonunun sonunda "burada yolcu indirmek-bindirmek yasaktır" yazılı mavi bir tabela gördüm.Geçen bindiğim metrobüs orada durmamıştı onun gerisinde durmuştu ben de oradan binmiştim.Sonraki gün yine oradayken yine aynı yerde bekledim.Gitmedim tabelanın oraya kadar.Ama bu seferde daha tabelanın orada yani istasyonun sonunda duruyorlardı.Bir de ilk tabelanın gerisinden bindiğim aracın şoförü de tabelanın oraya gelince azıcık fren yaptı sanırım orada da duracaktı ama tabelayı görünce durmadı diye varsayıyorum.Sanırım tabelanın orada son durağı Cevizlibağ olan araçlar duruyor normalde sadece.

Değerli yolcularımız;

Bakırköy, "İncirli Metrobüs Durağı Yaya Üstgeçidi Yeniden Yapım İnşaatı" çalışmaları kapsamında mevcut köprünün söküm çalışmalarına başlanılacak olup mevcut yaya üst geçidi 14.09.2025 tarihinde 00.00 saatinden itibaren kapatılacaktır. Metrobüs istasyonuna giriş ve çıkışlar yapımı tamamlanan yeni yaya üstgeçidinden sağlanacaktır.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Nihayet artık.

Bu arada şunu sormak istiyorum sizlere: Artık tüm istasyonların ve onlara bağlı olan gecitlerin yenilenmesi gerekmiyor mu sizce de? Yenibosna Beşyol ve İncirli gibi?

Geri
Üst Alt