Tema düzenleyici

Ankara (Keçiören) Ovacık, (Yenimahalle) Yakacık Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Varol06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ç
Çoklu iş kolu ticari sanırım. Diğerleri zaten adından anlaşılıyor. Hangi bölgeler nasıl değerlendirilmiş, biraz daha bilgi versen üstadım
Çoklu iş yeri diye kocaman başlık var.
Altında sanayi depolama ve ambar.

Taslak bitmiş. Plan bitmiş. İçerde görüşülmüş. Son şekli verip ABB'ye gidecek. Çoklu iş yeri dediği, çeşitli ticari dükkan da olacak. Ama çoğu sanayi depolama, ambar ve lojistik depo. Bunların parselleri büyük. Çevre yolu girişlerinde T.A yazıyor. Ticari Alan olabilir. Bunlara da oto galeri gibi şeyler verilmiş. Çoğunluğu sanayi depolama ve ambar. Hiç önemli değil zaten mahkemelik olur.

Ellerine yüzlerine bulaştırdılar desene. Neyse hayırlısı olsun.. Konut olayının sıkıntısı daha büyük.Mimarlar odası bu bölgenin şehrin rüzgar girişi olan bölgesi olması sebebiyle çok katlı konuta itiraz ediyorlar. Konut olarak çıkarsa 6 kat olmalı diye söylenmişti. En güzeli ve temizi müstakil ticari idi. Ama nerde bunlarda bu akıl.

Ellerine yüzlerine bulaştırdılar desene. Neyse hayırlısı olsun.. Konut olayının sıkıntısı daha büyük.Mimarlar odası bu bölgenin şehrin rüzgar girişi olan bölgesi olması sebebiyle çok katlı konuta itiraz ediyorlar. Konut olarak çıkarsa 6 kat olmalı diye söylenmişti. En güzeli ve temizi müstakil ticari idi. Ama nerde bunlarda bu akıl.
Planı siz yapsaydınız 1 tane itiraz olmazdı. Sanırım bölgede yatırım yapan bölgenin geçmişini iyi bilen birisiniz.

Küçük ticari parseller olsa vatandaş da belediye de kazanırdı.

Sanayi depolama ve ambar ne ya.
Kahramankazan mı burası!!!

Liyakat memleketin kanayan yarası üstadım. Aklın yolu 1 aslında ama neyi amaçlıyorlar anlaması güç. Sanayi - Depolama - Ambar olarak yazması bunlardan herhangi biri olarak kullanılabilir anlamına geliyor. Çoklu iş kolu bundan kaynaklı olarak söylenmiştir. Yani sadece sanayi dese orada üretim harici kullanıma izin vermezler ya da sadece depolama dese üretim yapılamaz. Asıl mesele parselasyon aşaması. Adalar 5000 olarak bölündü ise parselasyonda da parçalanacaktır. En küçük parsel büyüklüğü ne olacak, emsal ve kat ne verilecek bunlar da önemli. Hali hazırla şu bir gerçek ki ben aldığımda konuttu gibi itirazlar pek kabul görmez. Çünkü burası hiçbir zaman konut olarak onaylanmadı. Hep tasarıda kaldı ve mahkeme kararı ile plan iptal oldu. İyi anlamak ve sonrasında yani parselasyonda ne düşünülüyor onu öğrenmek gerek.

Birkaç yerde T.A var. Belediye kendine veya torpillilere ayırmış olabilir.
Liyakat memleketin kanayan yarası üstadım. Aklın yolu 1 aslında ama neyi amaçlıyorlar anlaması güç. Sanayi - Depolama - Ambar olarak yazması bunlardan herhangi biri olarak kullanılabilir anlamına geliyor. Çoklu iş kolu bundan kaynaklı olarak söylenmiştir. Yani sadece sanayi dese orada üretim harici kullanıma izin vermezler ya da sadece depolama dese üretim yapılamaz. Asıl mesele parselasyon aşaması. Adalar 5000 olarak bölündü ise parselasyonda da parçalanacaktır. En küçük parsel büyüklüğü ne olacak, emsal ve kat ne verilecek bunlar da önemli. Hali hazırla şu bir gerçek ki ben aldığımda konuttu gibi itirazlar pek kabul görmez. Çünkü burası hiçbir zaman konut olarak onaylanmadı. Hep tasarıda kaldı ve mahkeme kararı ile plan iptal oldu. İyi anlamak ve sonrasında yani parselasyonda ne düşünülüyor onu öğrenmek gerek.

Belediye kendi hisselerini bir yerde toplar, önce ticari alan olarak girilir, parselasyonda ise Akaryakıt istasyonu olarak nitelik kazandırır. Son aşama malum zaten, Satarlar. Biz yine de enseyi karartmayalım. Detaylarını öğrenmeden moralimizi bozmayalım. Önemli olan parselasyon aşaması. Aliminyumcularda 300 metrekare dükkan da var, 1000 metrekare dükkanda. Detayları öğrendiğimizde daha net konuşabiliriz.

İptal olması için geçerli bi sebep olması gerekir.Sadece süreci uzatmak için mahkeme süreci başlatmak bekleyen bunca insanı da etkilemekte. Parselasyon planı esnek olursa yani bağımsız bölümler 1000-1500 metreden az olamaz gibi kati kararlar olmazsa Ben itiraz etmeyi düşünmüyorum. Şahsi olarak bu sürüncemeli durumdan haliyle yoruldum. Hali hazırda hurdacılarda dahi sanayi parselleri Şuan haçılın konut parseli fiyatından daha yüksek. Herkes için hayırlısı olsun..

Planları görmek lazim sanayi depolamda mesala uretim izni varmı yoksa sadece depo olarakmı kullanılacak buda cok önemli ambardan neyi kast etmis anlayamadım.Üretim olursa parsellerin buyuk olacagini sanmiyorum.

İptal olması için geçerli bi sebep olması gerekir.Sadece süreci uzatmak için mahkeme süreci başlatmak bekleyen bunca insanı da etkilemekte. Parselasyon planı esnek olursa yani bağımsız bölümler 1000-1500 metreden az olamaz gibi kati kararlar olmazsa Ben itiraz etmeyi düşünmüyorum. Şahsi olarak bu sürüncemeli durumdan haliyle yoruldum. Hali hazırda hurdacılarda dahi sanayi parselleri Şuan haçılın konut parseli fiyatından daha yüksek. Herkes için hayırlısı olsun..
Süreç uzuyor sonuçta

Dananın kuyruğu Parselasyonda kopar. Sonuç olarak onaylanmış, ruhsata açılmış bir planı olmayan bölge her ne kadar imarlı olsa da belediyenin planlarda değişiklik yapma hakkı vardır. Konut olayı yukarıda yazdığım sebeple çıkmaza girdi. Belediye doğru veya yanlış farklı alternatifler deniyor. Büyük resimde Alüminyumculardan başlayıp, Hurdacılar, Mermerciler gibi otoban kenarını Sanayi-Üretim hattı olarak düşünmüş olabilirler. Mevcut planda sadece Depolama olarak çıksaydı büyük hak kaybı yaratırdı ancak Sanayi ibaresi işin rengini değiştiriyor. İrili ufaklı üretim kapasiteli parselasyon planı bütün kayıpları ortadan kaldırabilir. Bizim bunu öğrenmemiz gerekiyor. Kısaca “kardeşim buraya Sanayi-Depolama-Ambar dediniz fakat bu işin bir ilerisi olan Parselasyonda ne düşünüyorsunuz?” gibi. Hurdacılar sanayi sitesine bakıldığında dükkanlar 300-400 metre aralığında, Yuva mermerciler keza yine o şekilde. Ben konuttan çok daha kıymetli olduğu kanaatindeyim.

Askıya çıkacak büyükşehirde. Oradan kontrol ederiz. Ona göre gerisine bakılır. Ama ben genel planı beğenmedim. Büyük parseller olacak.

Daha iyi anlaşılması için attığım foto açıklayıcı olacaktır. Şuanki askıya çıkacak plan parselasyon öncesi yani sadece ada bazında görülecektir. Parselasyonda ise …/1 - …/2 - …/3 … gibi. Fotoda hurdacılardaki 42237 adanın 22 farklı parsele bölünmüş hali görünmekte. Bu parsellerde 213 ile 430 metrekare aralığında bağımsız sanayi imarlı dükkanlar bulunmakta. 42237 adanın tamamı ise 9000 metrekare civarında. Bizim enseyi karartmadan parselasyona odaklanmamız gerekiyor arkadaşlar.
F5768F17-87A4-4FE6-80A0-593A89AF274C.jpeg

Geri
Üst Alt