Tema düzenleyici

Ankara - Bağlum, Kösrelik ve Çevresi

X'den @netmasa'yı etiketleyerek mesut başkanın paylaşımları altına yorum yazalım asfalt,imar ve diğer bağlumun sorunlarıyla ilgili, hemen geri dönüş sağlıyorlar ve önemsiyorlar ...

bağlumda yer gök imarlı arsa ama şantiye inşaat yok,bazıları etlik ovacık bitince bağluma yapılaşma sıçrayacak diyor, biz de sirkeliliyiz, arada tepeler var ama bağlum ile aramızda yol var, bağlum gelişirse bizim kasabamızda iyice gelişir, kalan yerlerden de imar geçer , memnun oluruz, ama o köpek barınağını kaldırmalılar bağlumdan sirkeliye doğru çok köpek var.

Merhaba arkadaşlar 50 metre bulvar yapımı %35 olarak gözüküyor.
bitiş tarihi 26.02.2026 olarak belirtilmiş. sizce o tarihe biter mi? Birde Nisan ayında ihaleyi alan firma harici Farklı bir firmaya Devretmiş gözüküyor

İnşallah geçer ama çok uzun zaman alır bu proje

İhaleyi kazanan firmanın (Sima yol) İhalebul.com adresinde ihaleyle ilgili bu şekilde bilgiler var

Ekli dosyalar

• IMG_3940.jpeg
    IMG_3940.jpeg
    369.8 KB · Görüntüleme: 105
Burdaki devirden kasıt , ihalenin belirli bölümlerinden bahsediyor. Mesela mıcırı bir şirket , altyapıyı diğeri şeklinde. Sima ve ökbil birlikte almışlardı ihaleyi. Diğer şirkette belkide elektrik , internet gibi altyapıyla ilgili işleri yapıyor ve muhakkak diğer iki şirketin iştirakidir. İhaleyi alan iki firma sima ve ökbil ben yapmıyorum sen yap şeklinde başka firmalara devir yapamaz sizin kasteddiğiniz şekilde çünkü imzalanan sözleşme verilen tahahhütler var karşılıklı olarak.

İhaleyi kazanan firmanın (Sima yol) İhalebul.com adresinde ihaleyle ilgili bu şekilde bilgiler var
Ben ihale tamamlandiginda araştırma yapmıştım. Ök-bil ile sima firmalarının sahipleri aynı kişilerdi hatta merkez adresleri de ayni yerdi diye hatırlıyorum, dolayısıyla aralarında çekilme devretme gibi bir durum olmaz. Olsa bile @BuGözNelerGördü nun dediği gibi kısım kısım alt yuklenicelere devredebilirler. Ancak ana sorumlu sima ile ök-bil olmaya devam eder. Tüm ihalelerde buyuk firmalar ihaleyi alıp hemen peşine alt firmalara taşere ederler. Böylece suya sabuna karışmadan para kazanırlar. Isi asil yapan alt firmalar olur lakin belediyeye karsi sorumluluk her zaman ihaleyi alan ana firmalarda olur. Endiselenecek bir durum yok.

Bugün baglumda idim ağır makinalar çalışıyor Hisar mahalleside dahil olmak üzere klasik arsaların hepsi dolmuş yol düzeni hiç yok sanki varoş gibi bakımsız bir sekilde kaderine bırakılmış güreş turnuvası vardı stadyumun orda bı yerde vah baglumda vah kaderine teslim edilmiş gibiydi

Bugün baglumda idim ağır makinalar çalışıyor Hisar mahalleside dahil olmak üzere klasik arsaların hepsi dolmuş yol düzeni hiç yok sanki varoş gibi bakımsız bir sekilde kaderine bırakılmış güreş turnuvası vardı stadyumun orda bı yerde vah baglumda vah kaderine teslim edilmiş gibiydi
Aslında merkez imar planı merkezdeki bütün ilçelerin eski tip 3 4 katlı yerleşiminin aynısı hatta arsalar daha büyük olduğundan daha havadar bir plan oluyor ancak Keçiören'e bağlı olunca bir de belediye de umursamadığı için köy kafasındaki halk ve müteahhitler kendi hukukunu sağlıyor. Mesela müteahhit 4 katlı 20 daireli bina yapıyor arazi içinde kapalı veya açık fark etmeksizin her dairenin 1 arabasını koyacak yeri yok. Bir de Keçiören belediyesi sağolsun kendi sorumluluğundaki yolların (=sokaklar) kaldırımlarını müteahhit insiyatifine bırakıyor e bu sefer insaflı müteahhit evet yaya kaldırımı yapıyor ama insafsız müteahhit binanın yola bakan kısmını arabalar park etsin diye parke taş döşüyor e hani yaya kaldırımı yok. Sonuç olarak denetim kurumlarının umrunda olmayan ve böylesi durumu ortada bir halkın kafasına göre düzen yürüttüğü bşr yer... DÜZELMESİ DİLEĞİYLE❤️🙏

Konu sahibi
Mesut başkanın X hesabına bakıyorum, hizmetle ilgili pek bir şey yok. Yağlı güreş, cuma çıkışı halkla görüşme vb. Ama çözülen bir sorun veya bir elle tutulur bir hizmet göremedim. İmar çalışması ve protokol yolu ile ilgili de yeni bir şey yok.

ARKADAŞLAR HERKES BURAYI ARASIN IMARIN HIZLANMASI İÇİN ŞİKAYET BIRAKSIN VE NUMARALARI SUREKLI HAFTADA 1 KEZ ARAYALIM HERKES ARARSA SURE DAHADA KISALABILIR

VE MİLLET BAHÇESİ İÇİN CIMERE HERKES YAZSIN

ARKADAŞLAR NE KADAR ÇOK HERKES BUNU YAPARSA BIR AN ÖNCE HIZLANİR DİYORUM IŞLERIMIZ

NET MASAYI ARAYALIM IMARIN HIZLANMASI İÇİN ŞİKAYET BIRAKALIM !!!!!!!!!!!!

net masa Telefon: +90 312 361 10 65

Zeki ÇEVİK
0312 361 10 32 belediye imar

Arkadaşlar buraya birşeyler yazarak problemlerimiz çözülmüyor sadece biz okuyoruz o kadar herkes haftada bir net masayı arayarak imar için şikayet biraksin !!!

Değerli arkadaşlar hayırlı günler dilerim dün Baglum Hisar mahallesi tarafındaydım yakacıktan gelen yolun devamı olan kısmı enerji nakil hattının alt tarafı geçen geldiğim de alt yapısı halen devam ediyordu yolun devamı sa dahil şimdi ise alt yapı tamamiyle bitmiş gözüküyor yolu düzlemişler sanırım asfalt için bekleniyor diye düşünüyorum hakkımızda hayırlısı olsun ….

Ekli dosyalar

• IMG_4752.jpeg
    IMG_4752.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 155
  • IMG_4751.jpeg
    IMG_4751.jpeg
    3.2 MB · Görüntüleme: 158
Geri
Üst Alt