Tema düzenleyici

M5 Samandıra Merkez-Sultanbeyli Metro Hattı Uzatması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben sultanbeylide yaşıyorum daha hiçbi istasyonun çevre düzenlemesi yapılmamış dışı inşaat halinde mayısda açılacak diyolar ama bakalım...

Bütün raylı sistem hatlarında öncelik her zaman
yer altındadır. Yerin altındaki işler mevzuat & kanun gereği tamamlanma aşamasına geldikten sonra akabinde yer üstünde çalışmalar başlar.
İBB’nin bu hatla ilgili yer altındaki çalışmaların henüz tamamlanma aşamasına gelmediğinden ötürü normaldir..

Muhtemelen Nisan ayı içerisinde çevre düzenlemelerine başlarlar ve bir kaç ay sonrada totemleri görmüş oluruz.

Gerek finansal açıdan, gerek efor açısından iBB’nin yoğun kıymet ve önem verdiği bir hat..

Bu arada; Yeniden metro hattını kapatmayı düşünüyorlar, Mart ayındaki ara tatilde.

24 Ocak ve 25 Ocak 2026 tarihlerindeki sonuçlar olumlu.

16 Mart 2026 - 20 Mart 2026
tarihleri arasında.

Test ve devreye alma süreci sona erdikten sonra zaten sertifikasyon süreci de Şubat sonu- Mart gibi başlamış olur.

Bütün raylı sistem hatlarında öncelik her zaman
yer altındadır. Yerin altındaki işler mevzuat & kanun gereği tamamlanma aşamasına geldikten sonra akabinde yer üstünde çalışmalar başlar.
İBB’nin bu hatla ilgili yer altındaki çalışmaların henüz tamamlanma aşamasına gelmediğinden ötürü normaldir..

Muhtemelen Nisan ayı içerisinde çevre düzenlemelerine başlarlar ve bir kaç ay sonrada totemleri görmüş oluruz.

Gerek finansal açıdan, gerek efor açısından iBB’nin yoğun kıymet ve önem verdiği bir hat..

Bu arada; Yeniden metro hattını kapatmayı düşünüyorlar, Mart ayındaki ara tatilde.

24 Ocak ve 25 Ocak 2026 tarihlerindeki sonuçlar olumlu.

16 Mart 2026 - 20 Mart 2026
tarihleri arasında.

Test ve devreye alma süreci sona erdikten sonra zaten sertifikasyon süreci de Şubat sonu- Mart gibi başlamış olur.

Bu kadar önem veriyorlarsa ilave setler alsınlar.Bir gün 17:00-19:00 arası Altunizade'den binmeye çalışsın o çok değerli yöneticiler de insanların halini görsünler.
Sultanbeyli açılınca ne olacak düşünmek bile istemiyorum.

İlave setler gündemdeydi diye hatırlıyorum
samandıra etabının açılışı öncesi 4 set alınmıştı, bu setler hattın orijinal araçları ile aynı olacak şekilde mitsubishi tarafından üretildi

son yıllarda merkezi hükümet tarafından metro ve tramvay araçlarının alımı için %51 yerlilik şartı getirildi, o tarihten beri yurt dışından set alımı da tamamen kesildi

bu hat özelinde neden yerli set alınamıyor bilmiyoruz lâkin yurt dışından getirme imkanı da olmadığından arada sıkışmış durumda

yerli setlerle ilgili bir sorun olmayıp bütçe yetersizliği sebebiyle alım yapılmıyor da olabilir elbette. m4 ve m7 hatlarına toplam 51 set alındı sonuçta, ciddi bir yatırımdı

Geri