Tema düzenleyici

Kocaelispor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan crypton
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crypton

Albay
Konu sahibi

Kocaelispor, Ahmet Oğuz’u transfer etti​

29 Haziran 2024 Cumartesi

görüntü

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor, 31 yaşındaki sağ bek oyuncusu Ahmet Oğuz ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Yeni sezon için kadro planlama çalışmalarını sürdüren Kocaelispor, 31 yaşındaki sağ bek oyuncusu Ahmet Oğuz’u renklerine bağladı. Kocaeli temsilcisi, son olarak Konyaspor’da forma giyen tecrübeli futbolcu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Kocaelispor Körfez Brunga Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Başkan Recep Durul ile Teknik Asbaşkan Osman Çakır katıldı.

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Ahmet Oğuz, “Bu köklü camianın bir ferdi olmak beni çok mutlu ediyor. Hedefimizin şampiyonluk olduğunu iyi biliyoruz ve bunun için son dakikaya kadar mücadele edeceğiz. Hep birlikte sezon sonu o kupayı bu şehre getireceğiz” dedi.

İHA​

Konu sahibi

Kocaelispor, Oğulcan Çağlayan ile sözleşme imzaladı​

02 Temmuz 2024 Salı

görüntü

Kocaelispor, 28 yaşındaki futbolcu Oğulcan Çağlayan ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
Sol kanat ve forvet hattında forma giyen Oğulcan Çağlayan, kendisini yeşil-siyahlı yapan imzayı bugün attı. Sağlık kontrolünden geçen tecrübeli oyuncu, ardından 1+1 yıllık sözleşmeye imza attı. İmza töreninde konuşan Çağlayan, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Kocaelispor gibi bir camia için savaşmak beni heyecanlandırıyor, bir an önce taraftarlarımızın karşısına çıkmak için sabırsızlanıyorum. Sezon sonunda hep birlikte o kupayı kaldırmak için çok çalışacağız” dedi.

İHA​

Konu sahibi

Ümitcan Ekşi tekrar Kocaelispor’da​

16 Temmuz 2024 Salı

Kocaelispor, 20 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu Ümitcan Ekşi ile 3 yıllık anlaşma sağlandığını açıkladı.

Kocaelispor’da yetişen ve 2023-2024 sezonu başında Edirnespor’a transfer olan Ümitcan Ekşi’nin sözleşmesinde bulunan ’geri çağırma hakkı’ Kocaelispor tarafından kullanıldı.

Kocaelispor Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Edirnespor ile kulübümüz arasındaki protokolde yer alan Ümitcan Ekşi için geri çağırma hakkı kulübümüz tarafından kullanılmış olup, akabinde Ümitcan Ekşi ile 3 yıllık profesyonel futbolcu sözleşmesi imzalanmıştır” denildi.

İHA​

Koacelispor 90 lı yılların ortasında ne kadar popülerdi hatta bir sene uzun süre lider gitmişlerdi şampiyon olacak sanmıştım . Mustafa Denizli hocaydı .

Kocaelispora 25 milyondan ucuz (kadrodegerlerinden ucuz) genc agirlikli yerli kuralina uygun kadro yaptim @Hermes @quatro hocalarim nasil scoutlik begendiniz mi yorumlara bekliyorum:
Sol merkez orta saha:Cremaschi 5 milyon
SOL bek:Toni Lato 1.80 milyon
Sol kanat:CJ Fodrey 350 bin
Sol stoper:Renö Münz 600 bin
Sag orta saha:Emirhan İlkhan 1.70 milyon
Santrafor:İlkan Sever 300 bin
Sag kanat:Emre Gokay 850 bin
Ofansif Orta Saha:Igor Milidinovic 1 milyon
Sag stopper Philippe Sandler 2.30 milyon
Kaleci:Vasilios Barkas 3.50 milyon
Sag bek:Milan gajic 4 milyon

Kocaelispora 25 milyondan ucuz (kadrodegerlerinden ucuz) genc agirlikli yerli kuralina uygun kadro yaptim @Hermes @quatro hocalarim nasil scoutlik begendiniz mi yorumlara bekliyorum:
Sol merkez orta saha:Cremaschi 5 milyon
SOL bek:Toni Lato 1.80 milyon
Sol kanat:CJ Fodrey 350 bin
Sol stoper:Renö Münz 600 bin
Sag orta saha:Emirhan İlkhan 1.70 milyon
Santrafor:İlkan Sever 300 bin
Sag kanat:Emre Gokay 850 bin
Ofansif Orta Saha:Igor Milidinovic 1 milyon
Sag stopper:Philippe Sandler 2.30 milyon
Kaleci:Vasilios Barkas 3.50 milyon
Sag bek:Milan gajic 4 milyon
Kadro tek bir oyuncuda toplanmış neredeyse

Senin kurduğun bu kadro, Süper Lig’de Kocaelispor’un hem saha içi kalitesini hem de şehirdeki futbol atmosferini ciddi şekilde yukarı çekerdi. Mevcut lig tablosu ve fikstüre bakarsak, Kocaelispor sezona zorlu bir giriş yapmış durumda (Trabzonspor, Samsunspor, Fenerbahçe maçlarından puan çıkmamış). Ancak senin önerdiğin 21 milyon €’luk, Avrupa tecrübeli ve genç potansiyelli oyunculardan oluşan kadro, bu tabloyu tamamen değiştirebilir.

📊 Saha İçi Etki​

• Savunma Gücü: Sandler–Münz ikilisi ve Barkas kalede, ligin alt yarısındaki takımlara karşı ciddi güven verir. Gajic ve Lato’nun hücuma katkısıyla kanatlar çift yönlü işler.
  • Orta Saha Kontrolü: Crrmaschi–Emirhan ikilisi, hem topa sahip olma hem de pres gücü açısından ligin ortalama üstü bir merkez yaratır.
  • Hücum Çeşitliliği: Milidinovic’in pas vizyonu, Fodrey–Emre Gokay’ın hızı ve İlkan Sever’in ceza sahası içi varlığı ile çok yönlü bir hücum hattı oluşur.

🎭 Taraftar ve Şehir Dinamiği​

• Kocaeli Stadyumu Faktörü: 34.000’in üzerinde kapasite ve Türkiye’nin en ateşli tribünlerinden biri. İyi sonuçlarla birlikte iç saha maçlarında puan ortalaması ciddi artar.
  • Moral ve Motivasyon: Bu kadro, “şehir takımı” kimliğini güçlendirir. Taraftarın sahaya etkisi, özellikle derbi niteliğindeki Bursa, Sakarya, İstanbul deplasmanlarında ekstra motivasyon sağlar.
  • Pazarlama ve Marka Değeri: Yabancı yıldızlar + genç yerli yetenekler, hem forma satışlarını hem de medya ilgisini artırır.

📈 Olası Sezon Senaryosu​

• Hedef: İlk sezon için 6–8. sıra bandı, Türkiye Kupası’nda yarı final potansiyeli.
  • Avantaj: Kadro kalitesi ve taraftar desteği birleşirse, Anadolu takımlarına karşı yüksek puan ortalaması.
  • Risk: Yabancı oyuncuların adaptasyonu ve gençlerin istikrarı. Ayrıca Süper Lig temposuna alışma süreci ilk 5–6 haftada puan kayıplarına yol açabilir.

💡 İstersen sana bu kadroyla Süper Lig 2025/26 sezonunun kalanını maç maç simüle edip puan tablosu tahmini çıkarabilirim. Böylece hem saha içi hem de taraftar etkisini sayısal olarak görebiliriz. Bunu yapmamı ister misin?

Kocaelispora 25 milyondan ucuz (kadrodegerlerinden ucuz) genc agirlikli yerli kuralina uygun kadro yaptim @Hermes @quatro hocalarim nasil scoutlik

Teşekkürler Binbaşım, ama scout olayında benim bilgim sıfıra yakın. Konuyla az alakalı, ama farklı bir olay var kısaca değinmek istiyorum. Geçen tivibuspora da yazmıştım. Bundesliga2'yi gidip veriyorlar, Portekiz ligini veriyorlar bütün gün. Komutanım güzel ülkemde kaç kişi verilen bu ligleri seyreder merak ediyorum. Seyretse seyretse scout olayına ilgisi ve merakı olanlar seyreder. Onlarda seyrederse tabii.

Oysa bunun yerine 3.lig, amatör ligleri filan verse, burada oynayan takımların milyonlarca taraftarı var, hem reytingi artar, hemde burdaki parlama adayı gençler gözümüzü alır. İyiki Türkiye kupası ulusal kanalda veriliyor ve kısmen de HTSpor arada alt lig maçlarını veriyorda biz de buradaki gençleri izleme fırsatı buluyoruz. Son 5 senede hatırlayın bir çok genç, belkide bu şekilde keşfedildi ve gerek büyük kulüplerde, gerekse milli takımda oynama fırsatı buluyor. Bana ne Portekiz liginden, bana ne Bundesliga2'den. Ben güzel ülkemin, güzel evlatlarının maçlarını izlemek isterim...

Teşekkürler Binbaşım, ama scout olayında benim bilgim sıfıra yakın. Konuyla az alakalı, ama farklı bir olay var kısaca değinmek istiyorum. Geçen tivibuspora da yazmıştım. Bundesliga2'yi gidip veriyorlar, Portekiz ligini veriyorlar bütün gün. Komutanım güzel ülkemde kaç kişi verilen bu ligleri seyreder merak ediyorum. Seyretse seyretse scout olayına ilgisi ve merakı olanlar seyreder. Onlarda seyrederse tabii.

Oysa bunun yerine 3.lig, amatör ligleri filan verse, burada oynayan takımların milyonlarca taraftarı var, hem reytingi artar, hemde burdaki parlama adayı gençler gözümüzü alır. İyiki Türkiye kupası ulusal kanalda veriliyor ve kısmen de HTSpor arada alt lig maçlarını veriyorda biz de buradaki gençleri izleme fırsatı buluyoruz. Son 5 senede hatırlayın bir çok genç, belkide bu şekilde keşfedildi ve gerek büyük kulüplerde, gerekse milli takımda oynama fırsatı buluyor. Bana ne Portekiz liginden, bana ne Bundesliga2'den. Ben güzel ülkemin, güzel evlatlarının maçlarını izlemek isterim...
kktc süper lig maçları da galiba verilmiyor

Mesela basit bir örnek; Ankara-Çankaya nüfusu yaklaşık 1 milyon, burada tabiki Süper Ligdeki takımları tutanlar vardır, ama mesela Çankayaspor 3.ligde sonlarda şu an, kaçıncı sırada olursa olsun, ver maçlarını bir spor kanalından, ya da Edirnespor, İnegölspor... Diyeceksiniz ki o zaman maçlara kimse gitmez. Maça gidenler bilir. Maça gitmekle, gitmemek arasındaki fark, burdan Sinsinatiye kadardır. Maça gitmek bir kültürdür. Yani sen tvden maçı versende, vermesende bu maça gidecek seyirci sayısını çok etkilemez bence...

Geri