Tema düzenleyici

İstanbul’da En Çok Kullanılan Minibüs Hattı Hangileri

WowTurkey

Yönetici
Konu sahibi
İstanbul'da en çok kullanılan minibüs hatları hangileridir, fikirlerinizi alayım.

Kendi adıma bildiğim B-46 Seyrantepe - Topkapı minibüs hattıdır. :)) Az çile çekmedim.

diğer hatlara göre biraz daha seyrek seferli olsa da Şile - Çekmeköy Metro - Metrogarden AVM minibüs hattı diyebilirim. Her seferi full çekiyor tam 51TL öğrenci 25TL civarında. 12 koltuğu var desek 20 25 kişi de ayakta desek ortalama 40 yolcusu oluyor her seferde. Hepsi tam ücret verse tek yönde 2000TL civarı para kazanıyorlar. 4 gidiş - 4 geliş yapıyor her araç 1 günde. 1 günde 1 araç 16.000TL net gelir elde ediyor.

Bugün Göztepe'den Ataşehir'e minibüsle geçtim 20 TL verdim .. Şaşırdım ki çok talep yoktu belki metro sayesinde talep azalmıştır .

pendik-kadıköy
kurtköy-pendik (?)
tuzla-aydınlı toki (tuzla marmarayda 20 kişi kapasiteli araca genelde 20 kişiden fazla biniyor)
tuzla-emlak konut (ana sebeplerinden biri tuzla porttan sağa kırıp sahilyolunu kullanan tek minibüs hattı olduğu için)
tuzla-pendik
pendik-aydınlı (hem kimyacılar deparı hem ana hat. aydınlı ve ahmet yesevi'den geçen bütün hatlar genelde paketten de beter bir şey oluyor. 133KT'nin 1-2 kere daha Pendik YHT'ye gelmeden havasız insan aracı olduğunu gördüm.)
maltepe'yi dikey olarak dolaşan bütün dolmuş hatları çünkü iETT bütün ilçelere o ilçeyi dikey veya yatay kateden hatlar açmasına (134YK, 134GK, 133P, 132H dikey örnekler; 10B, 13H, ilçeler arası örnek verecek olursak 16A yatay örnekler) rağmen maltepe'de böyle bir şey yok

Son düzenleme:
çağlayan dere minibüsleri ilk 5te değilse şaşmam saat 22.30da bile dolu olabiliyorlar

ayrıca çevredeki minibüscü lobisi iettye zar zor hat açtırdığından (K4 ve 66Z açıldı son 15 yılda ki onlarında seferleri çok az) bu durum böyle

Bu zamana kadar kullanmış olduğum hatlardan Maltepe-Fındıklı(sarı şapkalı) diyebilirim. Bu hattı 2018-2019'da 8.sınıfa giderken Küçükyalı E5'teki okuluma giderken kullanıyordum ve sürekli dolu oluyordu mutlaka. Maalesef bu hat dışında alternatifim de yoktu. Marmaray'a binsem Süreyya Plajı Marmaray İstasyonuna yakın yaşıyorum ama bu seferde Küçükyalı'da inince yukarı yürümek zorunda kalacaktım zaten Marmaray'da 2019 Mart'ta açılmıştı, M4 kullansam o tamamen ters olurdu hem okulun oradan Küçükyalı İstasyonuna hem de Maltepe İstasyonundan eve yürümek çok fazla.

Geri