Tema düzenleyici

İstanbul - Çift Katlı Özel Halk Otobüsleri

D-013'ün eski aracını geçen yıl Sakarya Arifiye'de görmüştüm. D-013 2021'de Akia Ultra DD ile değişmişti.
1000040904.jpg

YouTube'da Bus Channel HD kanalının Setra S211 HD inceleme videosunun yorumlarında da yazdığı gibi 17:18 süresinde arkada gözüken Zonda otobüsü araştırma kararı aldım. Biliyorsunuz ki Zonda otobüsler Türkiye'de İstanbul'da kullanıldı.

Screenshot_2025-12-14-09-01-38-724_com.google.android.youtube-edit.jpg

Araç Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunuyor ve 2021 yılında Kurtuluş Haftası törenlerinde göze çarpıyor. Araçta bariz değişiklikler var. Ön tarafa büyük bir Mercedes logosu eklenmesi, tavanı kesilerek üstü açık hale getirilmesi gibi detaylar var. Fotoğrafların orijinaline Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

arac_1.jpg

lazer_9.jpeg

mehteran_4.jpeg

mehteran_6.jpeg

Günümüzde varlığı bilinen 3 adet Zonda vardır. Birisi İstanbul'da hurda halde, diğeri Adana'da, diğeri ise gördüğünüz gibi Kahramanmaraş'tadır.

𝓑𝓮𝓻𝓪𝓽 𝓚𝓪𝓰𝓪𝓷 𝓨𝓲𝓵𝓶𝓪𝔃

~Cobra Sevdalısı

Bus Channel HD kanalına bugün yüklenen videoda konuk olarak meşhur D-171 kaptanı ve sahibi Uygar Aktürk abimiz vardı. Kendisi vodeonun son dakikalarında elektrikli Chery otobüsü Çin'de test edip Türkiye'ye getirmek istediğini ve Chery Türkiye Distribütörü ile görüştüğünü söyledi.

Screenshot_2025-12-14-12-04-13-567_com.google.android.youtube-edit.jpg

Chery otobüsün fotoğraflarını şöyle bırakalım.

108753a61558276608b3eeaf21f7e671_medium.jpg

29d72545d693e62cc110d2feb50abc37_medium.jpg

Sizce bu Chery otobüsler ülkemize gelir mi? Gelirse esnaf bu arabayı alır mı? Güleryüz Cobra ve Akia, Chery ile rekabet etmek için nasıl bir yol izler?

𝓑𝓮𝓻𝓪𝓽 𝓚𝓪𝓰𝓪𝓷 𝓨𝓲𝓵𝓶𝓪𝔃

~Cobra Sevdalısı

Bus Channel HD kanalına bugün yüklenen videoda konuk olarak meşhur D-171 kaptanı ve sahibi Uygar Aktürk abimiz vardı. Kendisi vodeonun son dakikalarında elektrikli Chery otobüsü Çin'de test edip Türkiye'ye getirmek istediğini ve Chery Türkiye Distribütörü ile görüştüğünü söyledi.

Ekli dosyayı görüntüle 96110

Chery otobüsün fotoğraflarını şöyle bırakalım.

Ekli dosyayı görüntüle 96111
Ekli dosyayı görüntüle 96112

Sizce bu Chery otobüsler ülkemize gelir mi? Gelirse esnaf bu arabayı alır mı? Güleryüz Cobra ve Akia, Chery ile rekabet etmek için nasıl bir yol izler?

𝓑𝓮𝓻𝓪𝓽 𝓚𝓪𝓰𝓪𝓷 𝓨𝓲𝓵𝓶𝓪𝔃

~Cobra Sevdalısı

Elbette rekabet iyidir fakat ben çinin otobüslerine ve genel olarak bütün araçlarına güvenmiyorum. Malının arkasında durmama riski var. bunları iskadinavya ülkeleri aldı da şimdiden başlarını ağrıtıyor. Haberleri iliştiriyorum:

Geri