Bu şirketlerin sahipleri Remzi Baka ile Şaban Baka İmamoğlu'na yakınkığıyla biliniyor ve İBB'ye yönelik operasyonlar kapsamımda gözaltına alınmışlar.İBB’nin otobüs ve metrobüs ihalesini kazanan İran menşeili Akia ve bağlı 5 şirketi konkordato ilan etti
Bursa’daki karoser firması Tezeller’i satın alarak 2014 yılında Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan İran menşeili otobüsçü Akia ve bağlı 5 şirketi konkordato ilan etti. İstanbul’daki en büyük metrobüsler Akia üretimiydi. Akia’nın ürettiği otobüsler ayrıca İETT tarafından da kullanılıyordu.
Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. (AKIA) ve bağlı beş şirket, 26 Mayıs 2025 itibarıyla üç aylık geçici konkordato sürecine girdi.
Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararına göre, AKIA HESS Otomotiv, RST Filo ve Oto Kiralama, UFT Otomotiv Temizlik Hizmetleri, Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. ve Ulaşım Motorlu Araçlar Servis Otomotiv Turizm şirketleri için geçici mühlet kararı verildi.
Bu süreçte, şirketlerin malvarlıklarının korunması için tüm tedbirler alınacak ve konkordatonun başarıya ulaşma ihtimali, atanan üç kişilik geçici konkordato komiser heyeti tarafından değerlendirilecek.
Kaynak: patronlardunyasi.com
Metrobüstekiler 2022 ve 2023. Görseldeki 2023 model. Daha yeni üretim var mı bilmiyorumAkia Lf 25 model otobüsler kaç yılı üretimi oluyor?
Daha yeni modeli var mı Akia Lf'lerin?
Merak ettim görsel ve motor değişimlerini![]()
Şuan Akia firmasi'nin son durumu ne?Metrobüstekiler 2022 ve 2023. Görseldeki 2023 model. Daha yeni üretim var mı bilmiyorum
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.