Tema düzenleyici

İETT Güzergâh Revizyon Önerileri / Hat ve Durak İstekleri

78G Basaksehire gidişte Kss yokuşunu çıktıktan sonra hemen sola dönse oradan masko tarafına gitse iyi olur.Ama bu şekilde 2 tarafli kss duragina ugradigi icin karisiklik oluyor.Aslında 2 taraftada yaziyor hangi yone giden duruyor ama ya soforler yanlis duruyor ya da yolcular onlara bakmiyor.Sonra yanlis yone biniyorlar kac kez gördüm.

Günde 2-3 seferi olsa da 48S neden çıktığı Gürsel Mah. yerine Çağlayan Yokuşundan iniyor? Nurtaç Caddesi o kadar aşırı dar bir cadde değil hatta Gültepe yolundan daha geniş ve Gültepede 10 sene öncesine kadar körüklüler çalışırdı. Eğimide o kadar fazla değil.

ARNAVUTKÖY PERONLAR KALKIŞ
İş GünleriCumartesiPazar
05:50 T05:50 T05:50 T
06:2006:2006:20
07:0007:0007:00
07:4007:4007:40
08:4008:4008:40
09:2009:2009:20
10:0010:0010:00
11:0011:0011:00
12:0012:0012:00
13:0013:0013:00
14:0014:0014:00
14:3014:3014:30
16:0016:0016:00
17:0017:0017:00
18:0018:0018:00
19:0019:0019:00
20:0020:0020:00
21:0021:0021:00
22:0022:0022:00

36AY'nin Arnavutköy Kalkışlı seferi bir saatte 1'ken saat 14 ve 14:30'da iki araç çalıştırıp bir daha 16'ya kadar hiç sefer olmaması büyük saçmalık. Saatte bir kalkıyor kafasıyla hesaplayan insanları çok yanıltıyor ve saatlerce bekletiyor. 14:30 seferi 15:00'e çekilmeli.

Bugün bir kez daha kayabaşı mahallesi (köyünün) ulaşımının yetersiz olduğunu fark ettim. Başakşehir'e bağlı fakat Başakşehir'in en unutulmuş yeri. Gelin geçen otobüsleri sayayım:

Kayabaşı köyünden geçen Hatlar:
36AS:
Anlatmaya gerek yok zaten günde 4+4 = 8 seferle ve tek araçla yok gibi bir şey
36AY: Saate bir çalışıyor ama çalışan 1-2 körüklü araçların bir kısmı arızaya meyilli citaro - karsanlar bu da 1-1.30 saat beklemeye neden oluyor.
79C: Saatleri 36AY'den daha az fakat kayaşehirden kalkması ve Yenibosna-Sefaköy-İkitelli tarafından gelen asıl yolcular için ters güzergaha sahip

Sorun şu köyün biraz ilerisi Kayabaşı Kiptaş konutları ordan çoğu yere ulaşım rahat fakat bugün 36AY'yi saniyelerle kaçırmam yüzünden dönüşte 30 dakika yürümek zorunda kaldım. Diğer sorunda şu Kiptaştan kalkan ve buraya gelen araçların çoğu ongün sokaktan kayaşehir'e dönmesi. Yeni hat talebiyle uğraşmayacağım çünkü talep eden herkese gelen robot cevapları okudum ve bir şey değişmeyecek. O yüzden bir önerim var sadece. MK11 veya MK12 hatlarından birinin ongün sokaktan kayaşehir'e dönmesi yerine Kayabaşı Mahallesi - Kayabaşı Camii - Kayabaşı Sağlık Ocağı - Kayabaşı İstiklal Caddesi - Su Deposu - Şamlar - 30 Ağustos Caddesi - Şamlar Muhtarlığı - 29 Mayıs Caddesi - Şamlar Dört Yol - 19 Kasım Caddesi - Uslu - Yeşil Çamlık Camii - Piknik Alanı-2 - Çamlıca Mahallesi durağından sonra sağa dönerek kayaşehir'in içine Kayaşehir Merkez metro durağından girmesi ve ordan sonra bir şekilde kayaşehirden ayrılıp kalktığı yere geri dönmesi. Buraya inşaat vs için gelen işçi kesim için tek alternatifin 36AY olması ve onunda şüpheleri olması açısından hat açmayacaklarını bildiğim için bir hattı uzatmak daha mantıklı gibi şuanlık.

Arkadaşlar vadide güzeldir beykozda uzatmayın boşverin her yerde ulaşım problemi var çözüm yok
Alibeyköy bir ara çok kullanmış biri olarak söylim saçma bir aktarma merkezi bütün her yer alibeyköy geliyor ama M7 metrosuna kimse binemiyor alibeyköy den ne anlamı kaldı Tm15 Tm17 alibeyköy ileti ellerine Tm17 kazımkarabekir Tm15 yenimahalle metro aktarma verse hem yorgunluğu dağıtır hemde aynı araçla çok sefer yapar planlama yok İETT benim şahsi fikrim kimin tanıdıgı varsa oraya boşta olsa çok otobüs veriyor planlama projelendirme vs hiç bir şey yok

Şuan genel olarak sorarsanız İstanbul'da kaldırılan minibüs lerin (taksi 🚕 olan) yerine ve şehrin gelişmesine bağlı en az 1500 adet 12 metre otobüs alsa 3000 şöför alsa şuanki durumu zor toplar o yüzden tartışmanıza gerek yok

Hatların kısaltılmasının amacıda belli araç yok şöför yok bu sebeple hatları kısaltalımda insanlar çok zannetsin
Çözüm yok çözüm siyasi kimse taraftarı değilim ama İETT metro istanbul bu güne kadar görmediği derecede kötü yönetiliyor
T4 tramvayına kimse binemiyor
Bu bahsettiğim saatler iş okul en önemli saatler

İnşallah çözülür yoksa bu durumda geleceğimiz çok parlak görünmüyo

Konu sahibi
Beykoz'dan Ataşehir'e nasıl ulaşım olmaz yahu? Düşünüyorum çok saçma geliyor. Beykoz'a yeni bir hat açılacaksa bu ilk Ataşehir hattı olmalı. Hattın adı da 15AB olmalı. Güzergahı Ortaçeşme-Paşabahçe-Kanlıca-Kavacık-Finanskent-Batı Ataşehir diye devam etmeli varsa Ataşehir'de bir peronda son durak yapmalı yoksa Bostancı'ya devam etmeli ya da Ataşehir'in içinden Ümraniye'ye gitmeli. 15SD muadili gibi düşünün.

Beykoz'dan Ataşehir'e nasıl ulaşım olmaz yahu? Düşünüyorum çok saçma geliyor. Beykoz'a yeni bir hat açılacaksa bu ilk Ataşehir hattı olmalı. Hattın adı da 15AB olmalı. Güzergahı Ortaçeşme-Paşabahçe-Kanlıca-Kavacık-Finanskent-Batı Ataşehir diye devam etmeli varsa Ataşehir'de bir peronda son durak yapmalı yoksa Bostancı'ya devam etmeli ya da Ataşehir'in içinden Ümraniye'ye gitmeli. 15SD muadili gibi düşünün.
Batı Ataşehir’de biter muhtemelen. Ümraniye’ye talep olmaz bence Bostancı için de M8 var derler (belki şaşırtıp beykoz’dan M8’e aktarma bir hat açarlar)

Beykozlu ve sen neyin kafasını yaşıyorsunuz.

İETT'ye bu cesareti sizin gibiler veriyor.

Normal hatların kapatılmasına karşı çıkan bana saldırmaya devam edin. Sonra da normal hat talep edin iyi misiniz siz. Sana derler ki aktarma hattı açıyorum M8 bin derler.

Herşey sırayla unutmayın.

Sarı öküzü vermicektiniz.
M8 aktarması değerli olur bence beykozlular için. Çünkü sadece M8 güzergahı değil ondan M4’e aktarma dolayısıyla havaalanı, kartal, kurtköy vs yerlere de gidilevilir. Bilmiyorum beykozfakiler M4 e kolay erişiyor mu ama

Saçmalıklar ustası iett den bir klasik …
36V de -1 kodlu Cebeci deparında sadece 1 gün içerisinde saçma sapan duraklar eklenip , gereksiz bir hat konumuna düşmüştür . O kadar alelacele yapmışlarki tabela bile koymamışlar . Otobüsü neredeyse kullanan yok . Çünkü mantıklı bir yerden geçmiyor . Habiplerde dün giderken , 1.Cebeci’den geçiyor mu diye sordu yolcular . ( bu arada ilk gelen bizim araç olduğu için , duraktaki çoğu yolcu yığıldı ) Şöför geçmiyor dedikten sonra O KALABALIK DURAKTAN 1 ( BIR EVET ) KİŞİ BİNDİ .
Ben de eski güzergahının daha mantıklı olduğunu düşündüğüm için , hemen çözüm merkezine yazdım .

Bana göre şuanki güzergahta yolcu alabileceği yanlızca 4 mantıklı durak var . 4 ?? Mescidi Selam , Mescidi Selam Camii , Habipler Mahallesi , Habipler .

Zaten en pik saatimizde bile, Bu duraklarda max 10-15 kişi bekliyor . Koskaca solo araç , sırf 40 kişi için verilir mi ?
Eski güzergahında olsa , +2 durakla beraber ( hatta 3 ) 60-70 kişiyle gelir / geliyordu . Ayrıca eski sistemde , illa ki bu deparda çalışan araçlar normal hattın önüne çıkıyordu . Rahatlatıyordu bi nebze . Şimdi ikisi birden sürekli normal hattın arkasında kalıyor . Bizim yolcumuzda biraz saftır . Ne önce gelirse sadece ona biniyor . Zaten kalabalık araç , iyice sıkışıyorlar . Dün Mescidi Selam durağında beklerken 2 si arka arkaya geldi . Durakta zaten nerden baksan 20-25 kişi bekliyordu . İlk geen bütün kapıları açtı . Hepsi oraya sokulmaya çalışıyor. Arkadaki araca bir tek ben bindim . Önden gelse böyle bir şey yaşanmaz dimi İETT

He bu arada şikayetime yaptıkları inanılmaz mantıklı geri dönüşü inceleyin

Blabla - numaralı başvurunuzun cevabı: Kıymetli yolcumuz, bildiriminizi inceledik. Hat güzergahları, yolcu yoğunluğu, bölgedeki ulaşım ihtiyaçları, aktarma noktaları ve trafik durumunun yanı sıra, ulaşımın verimliliği ve sürdürülebilirliği gibi birçok faktör göz önünde bulundurularak planlanıyor. 36V hattımızın -1 işaretli depar seferi bu unsurlar doğrultusunda en verimli ve uygun rota olduğu değerlendirilmiştir. Yapılan bu analizler neticesinde hattın depar güzergahın değiştirilmesi uygun görülmüyor. Talebiniz olumsuz değerlendirilmiştir. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

En verimli rota = 30 yolcu , günün 4 te 2 sinde boş , normal hattın önüne çıkamama

En uygun rota = Otoban , tabela bile olmayan duraklar , insan yaşadığına dair iz olmayan bölge

Birçok faktörü göz önünde bulundurduk = Hattı incelemedik bile

Geri