Tema düzenleyici

İETT Hakkındaki Görüşler ve Önerileriniz

İmkan olduğu zaman durağa yanaşmaları lazım. Yılların simülasyoncusuyum, biz de az çok biliyoruz zorlukları, durağa yanaşmak hiç zor bir şey değil. Hiçbir engel olmadığı halde duraktan iki metre yanda durup trafiği aksatıp insanları yoruyor şoförler. Engel olsa zaten bir şey diyemem. İETT hiç bu konuda uyarı yapmıyor sanırım.

Bugünde çok kez gördüm. Duraklar başta özellikle minibüsçüler olmak üzere sivil araçlarla çok kapatılıyor. Öncelikle minibüslerin otobüs durağına girişi kesinlikle yasaklanmalı. Durağa girip 5-10 dk yolcu bekliyorlar. Otobüsler anca korna çalarak tepki gösteriyor ama umurlarında olmuyor. Sivil araçlarda keza öyle. Gerekirse sayısız trafik polisi var işlek yerleri kontrol edip anında ceza yazmaları gerekiyor

Bugünde çok kez gördüm. Duraklar başta özellikle minibüsçüler olmak üzere sivil araçlarla çok kapatılıyor. Öncelikle minibüslerin otobüs durağına girişi kesinlikle yasaklanmalı. Durağa girip 5-10 dk yolcu bekliyorlar. Otobüsler anca korna çalarak tepki gösteriyor ama umurlarında olmuyor. Sivil araçlarda keza öyle. Gerekirse sayısız trafik polisi var işlek yerleri kontrol edip anında ceza yazmaları gerekiyor
Sefaköy Merkez Caddesi durağında hep görüyorum bu durumu bir de Kuleli'de

Sefaköy Merkez Caddesi durağında hep görüyorum bu durumu bir de Kuleli'de
Arenapark (Atatürk Mahallesi) ve Özellikle yıllarca beynimi yediler Esenyurt Belediye Alt geçit durağında. Sinirli biri olsam net kavga çıkmıştı o derecede. Ya birde alt geçit araç sesleri gereğinden fazla geliyor zaten birde yüksek sesli sürekli korna çalıyor minibüsler fena hater oldum bak yine sinirlendim

Bence direkt minibüs denen 3. Dünya ülkesi toplu taşıma sistemi kaldırılmalı ve yerine cadde tramway'lari konulmalı💯

1000001567.jpg

Bu usb şarj girişlerinin her boruda olmasını isterim.Yani bu bazı borularda olacaksa ne anlamı var.Hepsinde olması lazım
(Fotoğrafı ben çekmedim)

Bence direkt minibüs denen 3. Dünya ülkesi toplu taşıma sistemi kaldırılmalı ve yerine cadde tramway'lari konulmalı💯
Minibüs 3. Dünya ülkesi toplu taşıma sistemi değildir. Tüm dünyada görülebilecek share taxi sisteminin sadece türkiye’de bulunan bir mutasyonudur. Yerine cadde tramvayları sadece pendik-kadıköy gibi dümdüz ilerleyen hatlara getirilebilir. Diğerlerinde çok sıkıntı çıkarır (özellikle tuzla-pendik, gebze-küçükyalı gibi D100 veya Avrupa karşılığını kullananlar)

Her zaman dediğimi tekrar söylicem hat fark etmeksizin yaz kış tarifesi fark etmeksizin tüm otobüslerin son seferi 23.00 olmalıdır en erken tabiki.
Kesinlikle bunu eklemeyi unutmuşum. En erken biten otobüs 23 sularında olmalı. Koskoca Metrpolo İstanbul'da 22 sularında çoğu hat bitiyor

Solo karsanların daha yokuşsuz bir yere postalanması

Minibüslerin merkezileştirilmesi (Arnavutköy tarzı)

Duraktaki ekranların yaygınlaştırılması ve güneşe karşı daha dayanıklı yapılması

A**b**k**'ün defund edilip eski haline geri döndürülmesi (TM17-18 kalabilir)
Alibeyköy ana aktarma merkezi olarak kalmalı bence ama kesinlikle ona alternatif halkının ihtiyacına cevap verecek aktarma merkezleri açılmalı. Bir yerde yazmıştım

Geri