Tema düzenleyici

İETT Güzergâh Revizyon Önerileri / Hat ve Durak İstekleri

149E Büyükçekmece/Eskice - Yenikapı Marmaray

Büyükçekmece - İstanbul Caddesi - Eski Mezarlık - Büyükçekmece Stadı - Behçet Kemal Çağlar Caddesi - İSKİ Tesisleri - Dereyolu - Çiftlik Yolu - Eskice Camii - Karadeniz 1 Sokak - Eskice - Toskana Vadisi - Günışığı Konakları - Hisar Evleri - Şehit Ömer Halisdemir - Karaağaç Köy Yolu - Beykent Üniversitesi - TEM Girişi - Alkent 2000 - TEM Otoyolu - Ulubatlı - Bezmialem - Emniyet - Oğuzhan - İskenderpaşa - Aksaray - Yenikapı Marmaray
Diğerleri tamam ama bunun hiç oluru yok bence. En fazla Otogar'a kadar gider (o bile tartışmalı) Oradan Yenikapı yönüne aktarma yapılır.

Bence güzergahı şöyle olabilirdi .
Alibeyköy —> Finans Kent ( dışarıdan Marmaray bağımlısının çizdiği yol ) —> İBB lojistik Destek Merkezi ( otoyoldan ) Venezia —> Sultançiftliği ( Meydan ) —> Habipler —> Fenertepe —> Arnavutköy Peronlar

Böyle olsaydı , dolu olurdu . Hem sultançiftiliğinin içinden geçen bir tane bile Arnavutköy aracı yok ( Meydan ) . Giderkende Arnavutköy’den gelen kişileri Eski Edirne Asfaltı’na bağlar ( Sultançiftliği Merkez Camii sonrası )

En güzel güzergah budur tamam. Marmaray bağımlısının 2.attığı görseldeki gibi gelecek, giyimkente girmek yerine sağa Sultançiftliği’ne girecek . Venezia’dan doğru , Baştabya , İstek Vakfı vs vs …Altta çizilen yolu kullanırsa , otobüs içinde kavga çıkar 🤣 Sonra da Cebeci-Arnavutköy arabaları gibi , Habiplerden Arnavutköy yoluna bağlanacak . En mantıklısı bu olurdu

Evet güzel hat

Bende buna benzer şunu düşünmüştüm

Alibeyköy iett ana durağı —> ibb lojistik —> venezzia avm (veya çevre yolundan gidip ) —> Sanko sanayi sitesinden —> Haseki hastanesi —> mescidi selam —> fenertepe —> Habibler yolu üzerinden Arnavutköy devlet hastanesi —> Arnavutköy meydan

Bu yol 29Km

iett ye birçok kere mail attım ama tenezzül edip test hattı bile koymadılar.
Gerekli görülmemiş hat. Neye göre kime göre , nasıl karar getirilmiş neyi inceleyerek gereksiz olduğuna karar verildi merak ediyorum... Ama cevap yazmıyorlar...

Bu başlığı İzmir’den araklatıp buraya getirdim.
Lokal hattına değişiklik isteyen elbet ki vardır.Size kalsa ne gibi iyileştirmeler yapardınız,buraya yazabilirsiniz

Kendi yakın çevremdeki hatlar için böyle düşünüyorum.

17 hattına İOAŞ eklendiği gibi 17S ve 16 hattına da İOAŞ eklense keşke.

4 hattında şu an İOAŞ çalışıyor full olarak ama ekstra olarak birkaç sefer ÖHO'da eklense keşke bir değişiklik olur. Mesela C-3 Bölgesinin ÖHO'ları 2021 Nisan gibi çok kısa süre 4 hattında çalışmıştı.

O kadar sorun değil de 32A hattı Cevatpaşa yönüne doğru giderken Millet Caddesi durağından sonra Topkapı Alt Geçit durağında durabilir.Önünden geçiyor ama durmuyor şuan.Durması için bir engel görmedim.Aynı şekilde 36 ve 36ES hatları için de geçerli.

O kadar sorun değil de 32A hattı Cevatpaşa yönüne doğru giderken Millet Caddesi durağından sonra Topkapı Alt Geçit durağında durabilir.Önünden geçiyor ama durmuyor şuan.Durması için bir engel görmedim.Aynı şekilde 36 ve 36ES hatları için de geçerli.
Çünkü diğer bolge hatları ve minibüsler durmasını istemediği için pas geçiyor, geçmemesi gerekir ama geçiyor

Geri