Tema düzenleyici

Hangi Marka Model Telefon Kullanıyorsunuz?

Hocam ben şahsen tavsiye etmem Flip veya Fold'ların ikinci elini. Yenilenmişlerin (eğer ekranı bozulmadı ise) ekranları değiştirilmiyor genellikle.

Eğer A3X serisinden memnunsanız ve yine Samsung olsun derseniz A5X serisine geçebilirsiniz.
Yok daha iyi olsun derseniz SXXFE serisine de geçebilirsiniz.

Z Flip serisi daha çok tarz içinken
Z Fold ise prosumerlar için
Şu an kullandığım A31'in 128 GB'lık hafızası alarm vermek üzere, yaklaşık 10 GB'lık boş alanı kaldı. Bu nedenle çeyrek TB'lık (256 GB) bir model düşünmekteyim.

Ekranı 1080p Full HD (ya da 720p) olduktan sonra 25 bin lira'dan ucuz ama güncel markalara açığım. 1440p, 4K gibi daha yüksek çözünürlüklü modelleri performans, göz sağlığı vb. nedenlerden dolayı tercih etmeyeceğim. Hatta A31 Full HD ekranlı bir telefon olsa da YouTube videolarını 720p'de izlemeye alışığım.

Son düzenleme:
Şu an kullandığım A31'in 128 GB'lık hafızası alarm vermek üzere, yaklaşık 10 GB'lık boş alanı kaldı. Bu nedenle çeyrek TB'lık (256 GB) bir model düşünmekteyim.

Ekranı 1080p Full HD (ya da 720p) olduktan sonra 20 bin lira'dan ucuz ama güncel markalara açığım. 1440p, 4K gibi daha yüksek çözünürlüklü modelleri performans, göz sağlığı vb. nedenlerden dolayı tercih etmeyeceğim. Hatta A31 Full HD ekranlı bir telefon olsa da YouTube videolarını 720p'de izlemeye alışığım.
720p ekran almanızı hiç tavsiye etmem hocam, kalite farkı gerçekten belli oluyor.
  • Aklınızda depolama dışında düşündüğünüz başka bir istek var mıdır?
  • Kamerayı ve telefonu çok kullanıyor musunuz?
  • İnternetten almaya uygun musunuz yoksa bayiden mi alıcaksınız?
Bu sorulara cevap verebilirseniz hocam, size daha yardımcı olabilirim.

Depolama konusunda katılıyorum 256 artık standart olmalı. ( Eskisi 128 + 512lik sd kart takılı idi doldular. :D , şimdi yenisi 256'lik galiba 1 veya 2 tb sd kart alıcam. )

• Aklınızda depolama dışında düşündüğünüz başka bir istek var mıdır?
  • Kamerayı ve telefonu çok kullanıyor musunuz?
  • İnternetten almaya uygun musunuz yoksa bayiden mi alıcaksınız?
Kamerada yüksek megapiksel kaygım olmasa da zoom'unun iyi olmasını isterim. Kullanım sıklığım da normal seviyede diyebilirim. Alacağım kanal da fark etmiyor.

Tabi yeni telefon yerine yüksek kapasiteli bir hafıza kartı alırsam (şu an takılı olan 16GB'lık) A31'i birkaç yıl daha kullanmaya açığım. 14 yıldır kullandığım bilgisayarın (Toshiba Satellite L755) ve DSLR kameramın (Canon EOS 600D) yenisini almam öncelikli olduğundan yeni telefon konusunda pek acelem yok.

Kamerada yüksek megapiksel kaygım olmasa da zoom'unun iyi olmasını isterim. Kullanım sıklığım da normal seviyede diyebilirim. Alacağım kanal da fark etmiyor.

Tabi yeni telefon yerine yüksek kapasiteli bir hafıza kartı alırsam (şu an takılı olan 16GB'lık) A31'i birkaç yıl daha kullanmaya açığım. 14 yıldır kullandığım bilgisayarın (Toshiba Satellite L755) ve DSLR kameramın (Canon EOS 600D) yenisini almam öncelikli olduğundan yeni telefon konusunda pek acelem yok.
Hocam 30-35k bandına 0 ve telefoto lensi olan kamera bulması bile zorken 20k bandına çok bir beklenti vermem şahsen.

Digital zoom olarak güzel cihazlara bakmaya çalışayim.

Batarya ve şarj konusunda bir ekstra isteğiniz var mı? 2-3 gün gitsin ya da cihaz hafif olsun gibi.

Kamerada megapiksel saadece bir reklam oyunudur. Kamerada çözünürlük gibi diğer özelliklere bakmanız gerek.
Aynı kapıya çıkmıyor mu?

Ekran çözünürlüğü düşük olduktan sonra forumlarda, Instagram'da paylaşmak için 3 MP'i (2048x1536) gayet yeterli buluyorum ki fotoğraf öğrencisi olarak çekimlerimi 4,5 MP'lik çektiğim olmuştur. DSLR kameram 18 MP çekebilse de 3 yıldır 8 MP'lik çekmeyi tercih ediyorum.

Aynı kapıya çıkmıyor mu?

Ekran çözünürlüğü düşük olduktan sonra forumlarda, Instagram'da paylaşmak için 3 MP'i (2048x1536) gayet yeterli buluyorum ki fotoğraf öğrencisi olarak çekimlerimi 4,5 MP'lik çektiğim olmuştur. DSLR kameram 18 MP çekebilse de 3 yıldır 8 MP'lik çekmeyi tercih ediyorum.
MP bence çok şey ifade etmiyor. IMG_5692.jpeg
Bunu 12 MP’ile çektim.IMG_8721.jpeg
Bunu da 12 MP bir kamerayla çektim. Fakat ikinci fotoğrafta daha iyi kılan bir takım teknik detaylar var. Gölgelerdeki fark gibi

Aynı kapıya çıkmıyor mu?

MP zaten fotoğrafın çözünürlüğü değil mi?

Ama @marmaray bağımlısı hocama katılıyorum. Telefon sensörlerinde 13MP ve üstü olduğu sürece görüntü kalitesi bakımından sıkıntı yaratmaz.
Ancak fotoğrafın daha iyi görünmesini sağlayan etkenler arasında
Sensör Boyutu ve Fotoğraf İşleme Algoritması en azından telefon kameraları için en önemli olanlar. Onun dışında odak değeri ile lens(telefoto ve geniş açı için) önemli.

Örnek olarak 16+5+2 konfigrasyonlu arkası 3 kameralı telefonun gerçekte tek kameralı gibi düşünün. Çünkü diğerleri bir işe yaramayacak kadar kötü.

MP bence çok şey ifade etmiyor.Ekli dosyayı görüntüle 101415
Bunu 12 MP’ile çektim.Ekli dosyayı görüntüle 101416
Bunu da 12 MP bir kamerayla çektim. Fakat ikinci fotoğrafta daha iyi kılan bir takım teknik detaylar var. Gölgelerdeki fark gibi
Belirtmeyi unutmuşum. İlk fotoğraftaki telefon kamera özellikleri 12 MP, f/1.8, 28mm (wide), PDAF, OIS
İkinci fotoğrataki
12 MP, f/1.6, 26mm (wide), 1/1.9", 1.7µm, dual pixel PDAF, sensor-shift OIS
İkinci fotoğrafta smart HDR 4 var bir de.

Geri