AY-BAN Banliyö Hattında Çalışmalar Hızlandı
Aydın Efeler’de şehir içi ulaşımı kökten değiştirecek olan
AY-BAN banliyö hattı projesinde kritik bir aşamaya geçildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve TCDD iş birliğiyle yürütülen projede ekipler; Yılmazköy, Tekstil Park ve Aydın Şehir Hastanesi güzergahındaki durak yapımları için sahaya indi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun vizyon projelerinden biri olan AY-BAN ile trafikte geçen sürenin minimize edilmesi hedefleniyor.
Duraklar Etaplar Halinde İnşa Ediliyor
Proje kapsamında özellikle yoğunluğun olduğu bölgelerde ulaşım ağını güçlendirmek için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Şehir Hastanesi ana yolu, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi ve Tekstil Park mevkilerindeki duraklarda teknik incelemeler ve zemin hazırlıkları büyük ölçüde tamamlandı. Ayrıca Yılmazköy bölgesine de yeni bir istasyon kazandırılıyor.
Yetkililer, durakların yolcu güvenliği, modern ulaşım standartları ve engelli erişimine tam uyumlu şekilde projelendirildiğini belirtti. Umurlu etabındaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, belirlenen takvim doğrultusunda diğer noktaların da sisteme dahil edileceği vurgulandı.
2026 Baharında Kesintisiz Ulaşım
AY-BAN projesinin ilk etabı, İncirliova’dan Umurlu’daki Aydın Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzanan
23,5 kilometrelik bir hattı kapsıyor. Toplamda
7 duraktanoluşan bu güzergahın,
2026 yılının Nisan-Mayıs aylarında hizmete açılması planlanıyor. TCDD ve Belediye ekiplerinin eş zamanlı yürüttüğü çalışmalar bittiğinde, Aydın halkı hızlı, konforlu ve raylı sistemle entegre edilmiş modern bir toplu taşıma ağına kavuşmuş olacak.