Tema düzenleyici

Aydın Banliyö Hattı (AYBAN)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ufuk82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi
Tek bir hat olmamalı bu. Bölünmeli
Tek hat olarak düşünmedim. şehir hastanesi başlangıç durağı olacak. Altan giden hattın son durağı otogar üsten giden hattında astim olması gerekir. Bir nevi tramvay vazifesi görür. Bence ihtiyaç ana arterlerde körüklü otobüs. Ara caddelerinde solo otobüs ile aktarmalı biniş yapılarak desteklenmesi gerekir.
 
Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'nin farklı farklı şehirlerinde de banliyö hatlarının yaygınlaştırılması harika...
Çok geç kalındı ama olsun,umarım en kısa sürede sağlıklı bir şekilde hizmete açılır.
 

AY-BAN Banliyö Hattında Çalışmalar Hızlandı​

Aydın Efeler’de şehir içi ulaşımı kökten değiştirecek olan AY-BAN banliyö hattı projesinde kritik bir aşamaya geçildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve TCDD iş birliğiyle yürütülen projede ekipler; Yılmazköy, Tekstil Park ve Aydın Şehir Hastanesi güzergahındaki durak yapımları için sahaya indi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun vizyon projelerinden biri olan AY-BAN ile trafikte geçen sürenin minimize edilmesi hedefleniyor.

Duraklar Etaplar Halinde İnşa Ediliyor​


Proje kapsamında özellikle yoğunluğun olduğu bölgelerde ulaşım ağını güçlendirmek için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Şehir Hastanesi ana yolu, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi ve Tekstil Park mevkilerindeki duraklarda teknik incelemeler ve zemin hazırlıkları büyük ölçüde tamamlandı. Ayrıca Yılmazköy bölgesine de yeni bir istasyon kazandırılıyor.

Yetkililer, durakların yolcu güvenliği, modern ulaşım standartları ve engelli erişimine tam uyumlu şekilde projelendirildiğini belirtti. Umurlu etabındaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, belirlenen takvim doğrultusunda diğer noktaların da sisteme dahil edileceği vurgulandı.

2026 Baharında Kesintisiz Ulaşım​

AY-BAN projesinin ilk etabı, İncirliova’dan Umurlu’daki Aydın Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzanan 23,5 kilometrelik bir hattı kapsıyor. Toplamda 7 duraktanoluşan bu güzergahın, 2026 yılının Nisan-Mayıs aylarında hizmete açılması planlanıyor. TCDD ve Belediye ekiplerinin eş zamanlı yürüttüğü çalışmalar bittiğinde, Aydın halkı hızlı, konforlu ve raylı sistemle entegre edilmiş modern bir toplu taşıma ağına kavuşmuş olacak.

IMG_9686.jpeg
 
Geri
Üst