Tema düzenleyici

İETT Araç Filosu ve Araçları Hakkında Sohbet

+ Çok ümitlenilen otonom sürüş sadece açık havalarda düzgün çalışıyordu. Öbür türlü ya peronun sonunda ani fren yapıyordu ya da hiç durmuyordı
Apts’yi iett klavuzlu yol opsiyonlu olarak istemiş. Ancak şirket bunu bile yapamayıp araçları kılavuzsuz olarak teslim etmiş. Sonra İstanbul Üniversitesi’ne kılavuz üretim çalışması yaptırmışlar.

Apts’yi iett klavuzlu yol opsiyonlu olarak istemişti. Ancak şirket bunu bile yapamayıp araçları kılavuzsuz olarak teslim etmişti. Sonra İstanbul Üniversitesi’ne kılavuz üretim çalışması yaptırmışlardı.
Şirket araçları verip iflas bayrağını çekti diye hatırlıyorum, o zamanki yönetime attığı kazığa rağmen doğrulamamışlar

phelaslarla ilgili olarak bilgi vermek isterim,hem yaşım,hem tecrübem gereği (eski wowturkey) araçlar zaten metrobuse özel olarak sipariş yoluyla getirilmişti, planlarda metrobusu tamamen phelas tarzı araç çalıştırıp bir yandan da aynı güzergahta metro yapmak vardı, phelaslar 3ay test edildi,eksikler bulundu, fabrikaya tamamlatildi ve satın alındı, buraya kadar sorun yok, asıl sorun burada başlıyor araçlar geldi hybrid araçlar ustası yok, parçası yok, şoförü yok bilmiyor, metrobus çok yoğun şekilde seferde araçlar yoruluyor, fabrika da bu yoğunluğa dayanamayıp parça usta yetiştirmeyip, araçlar elde birer birer patladi, sonra capacity alınmak zorunda kaldı,conecto karsan derken yönetim değişti proje elde patladi gitti. Akia da phelas tarzı araç yapmaya çalıştı oda beceremedi, metro zaten hayal, yine capacity connecto otokara devam (direk sahadan gelen bilgidir,yaşanmışlık vardır, chatgpt veya haberlerle cevap vermeyiniz)

Arkadaşlar şirket BATMADI, BIR ANLAMIYLA YOLA DEVAM EDIYOR, ancak borçlular icra yolu açık yani borçları devam ediyor (konkordato kalkti) yani acikca iflas yolu açık bu hukuki açıklaması
Bende kendi yorumumu katarak, fazla uzun bir süre olmadan iflas açıklayacağını,sonunun tezeller olacağını metrobus içinde phelas gibi olacağını en baştan beri belirtmiştim buda tuz biber oldu, teşekkürler akıa seninle ayrılan sürenin sonuna geldik
metrobüs için phileas olmadı, bu araçların ölüsü phileastan daha işlevli

akia phileasın aksine zirzobik parçalar kullanmıyor. motoru mercedese ait, şanzıman allison, ordan buradan bulunabilecek parçalar bunlar
Bursa’da Güleryüz Cobra var, Hoşdere’de MB fabrikası var her türlü hallederler. Türkiye’de yıllarca Renault Saviem, Otokar 80S5.5 , Ikarus gibi araçlara sıfırdan parça üretildi.

Tam tersi akıa battı, akia metrobuste 0 verim alındi arka planda siyaseten o araçlar alindi, benim şahsi düşüncem bu hattın tamamen öncelikli metro değilse bile mercedese dönmesinin daha yararlı olacağını düşünüyorum.

Metrobüs hariç gidip Otokar alacaklardı böyle mahkeme kararlarıyla kimse uğraşmak zorunda kalmazdı

Denizli'ye alınan yeni makyajlanmış otokar körüklülerinin solosunu İstanbul'a alınacağını düşünüyorum.

Bunları da pek sevemedim açıkçası eski kasalarının alınmasını isterim

Tam tersi akıa battı, akia metrobuste 0 verim alındi arka planda siyaseten o araçlar alindi, benim şahsi düşüncem bu hattın tamamen öncelikli metro değilse bile mercedese dönmesinin daha yararlı olacağını düşünüyorum
Şu an metrobüsteki en verimli araçlar akialar diyebilirim. Hem yolcu kapasitesi hem de motor gücüyle hayli hayli yetiyor. Onun dışında, siyaseten değil ihtiyaç doğrultusunda, ihalede en düşük + yerlilik esasına dayanarak, bu araçlar alındı.

Bir yolcu olarak bana da en verimli Akia Ultra LF25 geliyor. Yolcu Memnuniyeti benim için zirvede. Hatta Capacitylerden bile daha konforlu yolculuk yapıyorum. (yaş farkından dolayı karşılaştırma yapmak doğru değil ama sonuçta aynı dönemde çalışıyorlar.)

Saha içi ve garaj içi kısımlarını bilemem. Yolcular için harika gözüküp belki de garajda şoförlere veya amirlere sorun yaratıyordur bunu bilemeyiz. Ancak dediğim gibi tam bir yolcu dostu araç.

Conectolar ise hem çok sıcak hamam gibi hem de çok sarsıyor.

Bir yolcu olarak bana da en verimli Akia Ultra LF25 geliyor. Yolcu Memnuniyeti benim için zirvede. Hatta Capacitylerden bile daha konforlu yolculuk yapıyorum. (yaş farkından dolayı karşılaştırma yapmak doğru değil ama sonuçta aynı dönemde çalışıyorlar.)

Saha içi ve garaj içi kısımlarını bilemem. Yolcular için harika gözüküp belki de garajda şoförlere veya amirlere sorun yaratıyordur bunu bilemeyiz. Ancak dediğim gibi tam bir yolcu dostu araç.

Conectolar ise hem çok sıcak hamam gibi hem de çok sarsıyor.
Şöför açısından da iyi. Sürücü bölümünün ayrı bir yerde olması güvenlik açısından bayağı olumlu . Bazı Akia metrobüs videolarında bu konuya değinilmişti.

Şu an metrobüsteki en verimli araçlar akialar diyebilirim. Hem yolcu kapasitesi hem de motor gücüyle hayli hayli yetiyor. Onun dışında, siyaseten değil ihtiyaç doğrultusunda, ihalede en düşük + yerlilik esasına dayanarak, bu araçlar alındı.
Ben soyledigimin arkasındayım, tam tersi olarak düşünüyorum. Google ulasim iç ve dış ticaret yazarsanız ne olduğunu neler yaşandığını görürsünüz

Geri